Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak postawić serwer na VPS opartym na systemie Linux?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem serwer VPS Medium Plus na serwisie GameServ. Serwer jest oparty na debian 7.0 x86_64. Moje pytanie brzmi, czy jest możliwość postawienia serwera Metin2 na tym VPS? Jeśli tak to jaką metodą? Szukamy Technika.

Parametry serwera:

Pamięć RAM: 
2048 MB (2GB)

Procesor:
2400MHz
Dysk:
50 GB
Transfer:
bez limitu
IP:
jeden adres IP

Wirtualizacja OpenVZ: TAK
Dostęp SSH: TAK
Możliwość dokupienia IP: TAK
Instalacja serwerów gier, www: TAK
Automatyczna aktywacja: TAK

Opublikowano

Tyle to wiem, ale chodzi mi o to czy jest możliwość doinstalowania FreeBSD na debiana? - podobno są jakieś dodatkowe liby..

Opublikowano

Pierwsze co bys musial to zainstalowac srodowisko graficzne i potem sie bawic w instalacja jakiegos ''symulatora'' systemow i moze by ci sie udalo fbsd zainstalowac

Opublikowano

Sa nawet pliki pod metka na linuxa..... Opcja szukaj nie boli.... Troszke bugow maja ale sa zrobione po to zeby byly bo beta... Ale sa pliki na linuxa i jeszcze dodam ze sam sprawdzilem i dziajaja.

Opublikowano

Sa nawet pliki pod metka na linuxa..... Opcja szukaj nie boli.... Troszke bugow maja ale sa zrobione po to zeby byly bo beta... Ale sa pliki na linuxa i jeszcze dodam ze sam sprawdzilem i dziajaja.

Racja, sa pliki juz na linuxa

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Skoro sprawdzałeś mógłbyś mi pomóc w ogarnieciu tego wszystkiego? Co do opcji szukaj. Szukałem i nie znalazłem nic konkretnego a jak już coś znalazłem to tylko i wyłącznie "File is deleted" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...