Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Build / Poradnik do łucznika

cf2Rekin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Może ktoś napisać / dać linka do jakiegoś poradnika albo buildu do łucznika ( oczywiście pod łuk a nie te sztylety ) najlepiej jakiś ss ze skillami oraz tymi osiągnięciami bo co do przedmiotów i statystyk to wiem jak go mniej więcej budować.

Aha i czy opłaca wgl. grać tą postacią ? czy może wybrać inną ? grałem już gwf i tr ale wbiłem nimi po 38 lv i mi się znudziły :P

Opublikowano

HR zostanie naprawiony w najbliższych aktualizacjach. Tak przynajmniej twierdzą ludzie na polskim forum gry. Więc moim zdaniem powinieneś się wstrzymać z odpowiednim buildem., przynajmniej do czasu, gdy wszystko się wyjaśni.

Opublikowano

HR zostanie naprawiony w najbliższych aktualizacjach. Tak przynajmniej twierdzą ludzie na polskim forum gry. Więc moim zdaniem powinieneś się wstrzymać z odpowiednim buildem., przynajmniej do czasu, gdy wszystko się wyjaśni.

To, że będą poprawiać łucznika nie oznacza, że nie może już składać buildu, bo jedyne co w nim naprawią to zadawane dmg etc. 

Mam nadzieję, że angielski nie sprawia problemu ;v. Nienawidzę polskich poradników, bo zazwyczaj mieszają w głowach. 

http://mmominds.com/2013/12/14/kasenpoints-hunter-ranger-endgamehybrid-build/

Tutaj masz wszystko ładnie wytłumaczone co musisz mieć przy PvE jak i PVP :). Raczej translate google normalnie przetłumaczy w razie co ;_;

A co do tego czy się opłaca grać, oczywiście, każda postać jest dobra na swój sposób. HR jest dość wymagającą postacią, dystansowiec skupiony na zadawaniu krytycznym i szybkiej ucieczce, podobna postać do tr, jednakże wydaje mi się iż nawet lepsza z tą różnicą, że jest trudniejsza. W każdym razie bardzo mi się podoba, więc graj śmiało :).

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Naestra, wyjaśnij mi, po co składać build, jeżeli zmienią się właściwości skilli etc.? Na tę chwilę złoży piękny-fajny, ale zaraz będzie musiał znowu robić inny... I swoją drogą, to lepszy build, moim zdaniem,  zrobiony jest z drugiej ścieżki, ponieważ można zrobić niekończącą się DOTę... Niż jakieś poradniki nie zaktualizowane o najnowszy moduł.

Opublikowano

Zrobiłem 3 dni temu archera tez i mam 32 , ale na 30 lvlu muszę wybrać pomiędzy 2 scieżkami i tu:

1. Łowca albo łucznik -??

2. Scieżka chwały Tropiciel albo Łowca burzy.

Łapie zonka na tym etapie ponieważ nie wiem jak to w przyszłosci odbije się na na grze, mojej roli w party. Która scieżka jest lepsza aktualnie i na czym polega rola w pt Łowcy albo łucznika po 60 lvlu  kim łatwiej zdobyć miejsce w pt , kto ma lepszy dps.( przeglądałemn już sporo buildów wg ich racji Łowca-tropiciel; Łucznik-strażnik burzy). Napiszcie co wy myślicie na ten temat.

Opublikowano

Naestra, wyjaśnij mi, po co składać build, jeżeli zmienią się właściwości skilli etc.? Na tę chwilę złoży piękny-fajny, ale zaraz będzie musiał znowu robić inny... I swoją drogą, to lepszy build, moim zdaniem,  zrobiony jest z drugiej ścieżki, ponieważ można zrobić niekończącą się DOTę... Niż jakieś poradniki nie zaktualizowane o najnowszy moduł.

Obie ścieżki są fajne to po pierwsze, po drugie poradnik masz uniwersalny, zbędna aktualizacja o nowy moduł gdzie przy poradniku piszą na co musisz patrzeć. Co do tego buildu, co się w skilach zmieni? Niemalże nic, jedynie poprawią błędy ;v. Build i tak będzie musiał składać pod krytyka etc, etc, nic się wielkiego nie zmieni. Jeżeli chodzi o skile daje w nie tak samo jak przy pierwszej ścieżce. Przynajmniej tak mówił każdy HR z którym rozmawiałam z ciekawości, ale okey :D.

Zrobiłem 3 dni temu archera tez i mam 32 , ale na 30 lvlu muszę wybrać pomiędzy 2 scieżkami i tu:

1. Łowca albo łucznik -??

2. Scieżka chwały Tropiciel albo Łowca burzy.

Łapie zonka na tym etapie ponieważ nie wiem jak to w przyszłosci odbije się na na grze, mojej roli w party. Która scieżka jest lepsza aktualnie i na czym polega rola w pt Łowcy albo łucznika po 60 lvlu  kim łatwiej zdobyć miejsce w pt , kto ma lepszy dps.( przeglądałemn już sporo buildów wg ich racji Łowca-tropiciel; Łucznik-strażnik burzy). Napiszcie co wy myślicie na ten temat.

Obie ścieżki są dobre jednak większość osób chwali tropiciela. HR(łowca strzelec) ma taką samą rolę na podziemiach jak TR(łotrzyk oszust).

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Obie ścieżki są fajne to po pierwsze, po drugie poradnik masz uniwersalny, zbędna aktualizacja o nowy moduł gdzie przy poradniku piszą na co musisz patrzeć. Co do tego buildu, co się w skilach zmieni? Niemalże nic, jedynie poprawią błędy ;v. Build i tak będzie musiał składać pod krytyka etc, etc, nic się wielkiego nie zmieni. Jeżeli chodzi o skile daje w nie tak samo jak przy pierwszej ścieżce. Przynajmniej tak mówił każdy HR z którym rozmawiałam z ciekawości, ale okey :D.

Taki uniwersalny, że nie wspomina m.in. o nerfie dla HR wraz z nowym modułem, nie wspomina o tym, że wzmocniono nieprzydatne umiejętności w pierwszej ścieżce. Chciałbym zobaczyć tych "koksów" w akcji. Aktualne buldy bazują na zbugowanych wartościach, czy to skilli,czy ekwipunku. Prawdziwy i sensowny build będzie po zapowiedzianych zmianach. <_< Może jeszcze mi powiesz, że poradnik z początku gry są uniwersalne? Ale to na pw, bo odbiegamy od tematu. 

@edycja

Na potwierdzenie, kiedyś grano Wezyrem za względu na stacki. Błąd był w ich ilościach. Jak to naprawili to wielu ludków zmodernizowała buildy...

Opublikowano

"Obie ścieżki są dobre jednak większość osób chwali tropiciela. HR(łowca strzelec) ma taką samą rolę na podziemiach jak TR(łotrzyk oszust)."

Chwalą tropiciela walczącego w zwarciu czy na dystans?

btw macie teraz jakies problemy z logowaniem?- od godziny 16 o ile dobrze pamiętam.

Opublikowano

"Obie ścieżki są dobre jednak większość osób chwali tropiciela. HR(łowca strzelec) ma taką samą rolę na podziemiach jak TR(łotrzyk oszust)."

Chwalą tropiciela walczącego w zwarciu czy na dystans?

btw macie teraz jakies problemy z logowaniem?- od godziny 16 o ile dobrze pamiętam.

Od 16 do około 18 miała być przerwa techniczna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...