Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki program pobrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym zacząć tym, że prawdopodobnie piszę w złym temacie,ponieważ nie potrafię dokonać prawidłowego wyboru, proszę w takim razie o przeniesienie do właściwego,gdy jest zły.

Potrzebuję dobrego, 32bitowego programu, do edytowania filmów, jak i robienia ich. Słyszałem o adobe premiere , coś takiego, podobno jest jeden z najlepszych. Chciałbym robić np  takie przejście, jakie jest widoczne na oto tym filmiku w 1:53min. :https://www.youtube.com/watch?v=-zjLGL33MrY&hd=1

Byłbym bardzo wdzięczny,gdyby mi ktoś podał link.

Z Góry naprawde dziękuje. :))

Opublikowano

Oficjalnego spolszczenia do wersji 11 nie ma. Widziałem kiedyś jakieś amatorskie, ale trzeba je raczej instalować pod daną wersję Vegasa.

W Sony Vegas 13 spolszczenie jest chyba jeszcze w fazie testów, dlatego trzeba zmieniać język w rejestrze. Ale, co ważne - jest oficjalne i nie powinno być z nim problemów.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Ja zawsze klikam tam na pałę 'OK', dopiero przy renderowaniu wybieram odpowiednie ustawienia.

Lepiej będzie, jak wypowie się ktoś, kto zna w jakimś stopniu Vegasa. :)

ㅈㅈ.

Opublikowano

Tutaj naprawde mało osób zna się na tym,wątpie abym tutaj znalazł profesjonalistę. Jeżeli nie sprawia Ci to problemu,poprosiłbym o Twoje ustawienia. Myśle ,że powinny mi naprawdę pomóc.

Opublikowano

Jak wspomniałem wyżej, klikam "OK" i mnie to nie interesuje. Mam tam zawsze standardowe ustawienia:

BRi2IfF.png

ALE, przy wrzucaniu jakiegoś filmu wyskakuje takie oto okienko:

UpTzrx4.png

I klikam tam "tak" i program automatycznie dostosowuje mi w/w ustawienia.

Przy renderingu wybieram z listy Sony AVC/MVC (*.mp4;*.m2ts;*.avc), a następnie Internet 1920 x 1080-30p (obraz 1080p w 30 FPS). Później wybieram Customize Template i ustawiam tak:

2keRh9O.png

W zakładce audio wybieram AAC/48.1 kHz/192 kbps/stereo. Przy renderowaniu na YouTube nie ma sensu ustawiać większej jakości audio, bo YT i tak skonwertuje ją na taką, jak podałem wcześniej.

Pamiętaj, że nie znam się na Vegas Pro i mogę pieprzyć głupoty. :P

ㅈㅈ.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...