Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mojej koleżance ktoś ukradł konto do lola. To było przedwczoraj. Na maila przyszła wiadomość o tym, że hasło zostało zmienione. Napisała to supportu, ale to troche trwa zanim ktoś odpowie. Wczoraj natomiast zmienione zostało jej hasło do tumbrla i skypa, a na koniec jeszcze do poczty, tej na której były te konta. Dzisiaj ktoś zmienił hasło od facebooka, ale zdołała je przenieść na inny mail i zmienić hasło. Złodziej zalogował się na skypa, zmienił opis, i pisał coś do mnie. Potem pisałem jeszcze do niego to odpisał żebym nie płakał. Screen z rozmowy w załączniku. NIe wiem co z tym zrobić, czy to przeszło przez jakiś keyloger czy ktoś specjalnie zhakował konkretnie ją? Może zna ktos kogoś kto wie co zrobić albo podeśle link do forum gdzie moge jeszcze to wkleić.

post-352219-0-93534100-1401899503_thumb.png

Opublikowano

Po co chcesz wrzucać taki syf jeszcze na inne fora? Mamy ci/twojej koleżance współczuć?

Keylogger raczej to nie był, gościu "włamał się" na jej konto dlatego, że miała takie samo hasło jak na LoL`u. Jak zdobył hasło do LoL`a to nie wiem. Zapytaj się koleżanki czy przypadkiem nie wpisywał swoich passów na strony typu: "freeriotpointsverylegitnoscamgimmeyourpass.bb.cv.vb.tk" (czyli strona z rzekomo darmowymi RP)

Opublikowano

Profesjonalnie, to się nazywa idiotyzm.

Ustawienie jednego, banalnego hasła (w stylu 'dupa8') do wszystkich portali. Do tego brak reakcji na włamanie. Combo x3.

Z tego, co napisałeś wywnioskowałem, że miała dostęp do maila po włamaniu i nie zmieniła hasła? Combo x4.

Nie współczuję, dobrze jej tak.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Przepraszam, że Ci przszkadam tym syfem. Rozumiem, że nikogo to nie obchodzi, ale spróbujcie się postawic w tej sytuacji.  Dzięki za odpowiedzi. 

Hasła nie miał nikt oprócz niej samej. Czy wie ktoś jak odzyskać konto lola? 

Opublikowano

Przepraszam, że Ci przszkadam tym syfem. Rozumiem, że nikogo to nie obchodzi, ale spróbujcie się postawic w tej sytuacji.  

Hasła nie miał nikt oprócz niej samej. Czy wie ktoś jak odzyskać konto lola? 

Pierwsze co niech twoja koleżanka przeskanuje komputer (nie mam 100% pewności, że to nie keylogger) programem malwarebytes (link do oficjalnej strony poniżej) i niech nie będziesz do szybkie skanowanie tylko te najdokładniejsze. Następnie niech zmieni hasła wszędzie gdzie, jeszcze nie utraciła konta (niezależnie czy miała tam takie samo hasło czy nie). Czy twoja koleżanka ma jeszcze dostęp do email`a na którym miała zarejestrowanego LoL`a (o ile przypisała prawdziwy email do konta)?

Link do malwarebytes, niech pobierze darmową wersję (i oczywiście musi to zainstalować, wie chociaż jak to zrobić?)

https://www.malwarebytes.org/
Opublikowano

W większości przypadków powodem włamania jest głupota. Używanie tego samego hasła do poczty i kont w grze, ustawianie banalnych pytań pomocniczych na e-mailu.

Opublikowano

Było skanowanie pełne, usuneła wszystkie "wirusy". Komputer jest prawdopodobnie czysty. Hasła zmienia. Dostępu do maila nie ma. Napisała do supportu poczty o zwrot konta email. Odpisali, że ma im wysłać wniosek o zwrot. Czy jeżeli zdobędzie dostęp do poczty to już dalej będzie mogła odzyskać inne konta? 

Opublikowano

Było skanowanie pełne, usuneła wszystkie "wirusy". Komputer jest prawdopodobnie czysty. Hasła zmienia. Dostępu do maila nie ma. Napisała do supportu poczty o zwrot konta email. Odpisali, że ma im wysłać wniosek o zwrot. Czy jeżeli zdobędzie dostęp do poczty to już dalej będzie mogła odzyskać inne konta? 

Tak, wtedy może wszędzie przypomnieć/zresestować hasło.

Opublikowano

Profesjonalnie, to się nazywa idiotyzm.

Ustawienie jednego, banalnego hasła (w stylu 'dupa8') do wszystkich portali. Do tego brak reakcji na włamanie. Combo x3.

Z tego, co napisałeś wywnioskowałem, że miała dostęp do maila po włamaniu i nie zmieniła hasła? Combo x4.

Nie współczuję, dobrze jej tak.

Nie kazdy musi sie znac na kompach jak Ty... Mam koleżankę która ma iphone ale jak siądzie do kompa to poza wordem i internetem a takze wylaczeniem kompa i pendrivem nic nie umie obslugiwac :p albo nauczyciela ktory kiedys przyniosl kompa do szkoly jak wpial to po prostu taki syf na pulpicie i 2 toolbary :D naprawde, wiedza o komputerach wsrod dziewczyn jest niska i nie ma co nikogo obwiniac (na informatyce sa lekcje o srodkach bezpieczenstwa, a same dziewczyny kto ma nauczyc? Rodzice ktorzy czesto sa tak samo ogarnieci?). Wiec...

@top

Nie mozna tego na policje? Gosciu przywlaszczyl sobie prywatne dane kolezanki. Skype to nic takiego, ale konto w lolu i poczta reprezentują jakas wartosc.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Mam nadzieje, że się uda. Dzięki za zainteresowanie. 

@top jak się uda odzyskać wszystko przez poczte to chyba nie ma po co iść na policje, nigdy nie byłem z czymś takim, ale to chyba strasznie dużo z tym roboty i zachodu,a i tak pewnie nic nie uda im się zrobić.

Opublikowano

Nie kazdy musi sie znac na kompach jak Ty...

Nie znam się na komputerach, jestem dopiero na poziomie "umiem obsługiwać to dziwne pudło".

Dbanie o swoje prywatne dane to inna sprawa, brak reakcji na ich kradzież to już krystaliczna głupota.

Tego, że hasło 'gryzak321' jest słabe powinien się domyśleć każdy człowiek, który posiada umiejętność logicznego myślenia.

ㅈㅈ.

Opublikowano

No jak ma się takie hasła to zwykły bruteforce tu starczy... "gryzak321" what the....

A odzyskać możesz tylko przez supporta i żal mi takich ludzi którzy zhackują konto najprostszym sposobem albo SK i uważaja się wtedy za pro elo hackera... A konto raczej zhackował ktoś znajomy bo sądząc, że znał skype itd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...