Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zagrożenie z chemi

Teach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo,

Typek z chemi wpisał mi zagro

moje oceny :

2 semestr:

Kartkówka : 5,1

Spr : 2,1

I średnia ocen to 2.25

1 semestr:

kartkówka : 3+

Odpowiedz ustna: 1,5

Referat: 5

Spr: 3+

średnia ocen to 3.44

Jak to możliwe, że ten pajac mi wjebał zagro :O?

Opublikowano

Elo,

Typek z chemi wpisał mi zagro

moje oceny :

2 semestr:

Kartkówka : 5,1

Spr : 2,1

I średnia ocen to 2.25

1 semestr:

kartkówka : 3+

Odpowiedz ustna: 1,5

Referat: 5

Spr: 3+

średnia ocen to 3.44

Jak to możliwe, że ten pajac mi wjebał zagro :O?

Zagrożenie wklepał Tobie bo może, a dokładnie chciał się zabezpieczyć.

Ponieważ jak by Tobie nie wystawił zagrożenia to mógłbyś zdobyć kolejne 10 pał i by Tobie nie mógł wystawić ndst na koniec (bynajmniej na radzie miałby takie prawo)

Mam nadzieję, że rozumiesz :)

Opublikowano

Zamiast zastanawiać się dlaczego masz zagrożenie. Idź popraw ten sprawdzian z którego dostałeś 1. To chyba nie problem nauczyć się z jednego działu.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Bardzo dobrze się składa ponieważ znam ciebie oraz tego nauczyciela. Twoje imię oraz nazwisko wraz z dowodami na to jak nazywasz swojego nauczyciela (pajac) zostaną dostarczone do owego nauczyciela.

ANTYWARN (co nie oznacza, że to co napisałem powyżej nie jest prawdą):

Najlepiej będzie jeżli z nim pogadasz, skąd mamy wiedzieć dlaczego tak zadecydował? Może jest do ciebie uprzedzony.

Opublikowano

Niektóre oceny mają większe znaczenie przy ocenie końcowej niż inne. Niektórzy nauczyciele ocenę wystawiają na postawie średniej z ocen, jednak u niektórych oceny np. z odpowiedzi mają mniejszą wartość.

Opublikowano

Jak powiedział, mój poprzednik wyżej. Każda ocena jest inaczej "punktowana". To nie jest tak 5+1+2+1= 9 9/4= 2,25. U mnie za sprawdzian jest 40% a kartkówkę 20%. Więc to w ogóle co innego wychodzi. Jeżeli weźmiemy te 40% i 20% wyjdzie ci to tak.
[5+1 = 6] [6/2= 3] [3*0,4= 1,2] [2+1= 3] [3/2= 1,5] [1,5*0,2= 0,3] [1,2+0,3= 1,5.] 1,5 Wychodzi lufa(jeżeli uznamy 40% i 20%). Powiedz, ile masz % za ocenę (sprawdzian, kartkówka, referat).

yiWCsl1.png
Opublikowano

Niektórzy nauczyciele też oceniają różnie .

Kolega miał z EDB ( Edukacja dla Bezpieczeństwa ) średnią 3.15 a dał mu na koniec roku 2 :)

Ale jak walnął ci kutasa za średnią 2.0-3.5 to idź z nim pogadaj

Opublikowano

Jak powiedział, mój poprzednik wyżej. Każda ocena jest inaczej "punktowana". To nie jest tak 5+1+2+1= 9 9/4= 2,25. U mnie za sprawdzian jest 40% a kartkówkę 20%. Więc to w ogóle co innego wychodzi. Jeżeli weźmiemy te 40% i 20% wyjdzie ci to tak.

[5+1 = 6] [6/2= 3] [3*0,4= 1,2] [2+1= 3] [3/2= 1,5] [1,5*0,2= 0,3] [1,2+0,3= 1,5.] 1,5 Wychodzi lufa(jeżeli uznamy 40% i 20%). Powiedz, ile masz % za ocenę (sprawdzian, kartkówka, referat).

Dokładnie :)

Każdy nauczyciel inaczej bierze pod uwagi oceny ze sprawdzianów, kartkówek.

W mojej szkole u panie z niemieckiego najmniej ważne są sprawdziany ....

Opublikowano

Wynajmij pięciu prawników, pozwij go, wygraj sprawę w sądzie, załóż mu kolejna sprawę o znęcanie się psychiczne, zniszcz mu życie. Lub po prostu przejdź się do niego, bez żadnych podchodów pierdolnij mu jak wygląda sprawa i że się pomylił a jeśli to do niego nie dotrze idź do dyrekcji/wychowawcy klasy.

Opublikowano

Podsumuj sobie sprawdziany, bo to jest najważniejsze i na to nauczyciele się patrzą. Każdy nauczyciel mówi (i tak jest), że sprawdzian jest najważniejszą oceną, dlatego nie dziw się, bo kartkówki są po to, by było więcej ocen w dzienniku ;>

Opublikowano

Ja tak mam z biologią. Mam dość dobre oceny, ale i tak chciała postawić mi 2. Pogadałem z nią, poprawiłem kilka, ocen i jest git. 

Opublikowano

To mafia tego nie ogarniesz xD. Zazwyczaj zanizaja oceny by ;1 dopiec nam.2. Lub bysmy sie podciagneli w nauce. Przyklad same 5 i jedna 6z gotowania. A wystawila mi cipa 4 -.- wiec zagadaj z nauczycielem lub sie nie przejmuj.

wilowo.jpg

Opublikowano

Nawet nie bierz pod uwage ocen z jakichkolwiek prac poza szkołą jak np. referat, ponieważ większośc nauczycieli jest uprzedzona, że to rodzice pisali i mogą "zmniejszyć wartość" tej 5.

Opublikowano

Bo u większości nauczycieli trzeba mieć wszystkie sprawdziany zaliczone. Więc nawet jeśli wypada Ci 4, a masz jedną jedynkę ze sprawdzianu to możesz mieć zagrożenie, a nawet nie zdać.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

U mnie kiedyś było tak, ktoś miał same dwóje, a ze sprawdzianów szmaty, miał zagrożenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...