Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CS 1.6 Serwer (Hosting)

Dzienny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Kilka dni temu zacząłem myśleć nad założeniem serwera cs 1.6. Szukałem hostingu dość taniego z możliwością płatności PaySafeCard. Znalazłem w końcu hosting gameserv.pl, który oferuje serwery CS 1.6 + jest psc. Tylko pytania moje są takie:

1. O co chodzi z tymi FPS? Raz jest 150, 250, a w innych przypadkach 500, 1000.

2. Chcę kupić serwer w ofercie 250 FPS, starczy żeby było bez lagów?

3. Panel jest jakiś trudny, czy łatwo ogarnąć?

4. Łatwo zrobić w ogóle serwer CS 1.6 z plugin'ami?

5. Mogę na ten hosting wgrywać plugin'y?

6. Jakie typy są teraz dość popularne?

7. Można kupić serwer cs'a na gameserv.pl za paysafecard?

8. Czy w ogóle grałby ktoś na takim serwerze ;D

To chyba na tyle, w razie czego dopiszę :)

Pozdrawiam, będą lajki!

Opublikowano

1. O co chodzi z tymi FPS? Raz jest 150, 250, a w innych przypadkach 500, 1000. - fps to jak plynnie gra chodzi 
2. Chcę kupić serwer w ofercie 250 FPS, starczy żeby było bez lagów? - no nie za bardzo mogblys wiecej wziasc
3. Panel jest jakiś trudny, czy łatwo ogarnąć? jezeli juz chodzisz robiles to tak
4. Łatwo zrobić w ogóle serwer CS 1.6 z plugin'ami? Jak masz jakies pojecie na temat pluginow to nie .
5. Mogę na ten hosting wgrywać plugin'y? Na kazdym howstingu raczej sie da
6. Jakie typy są teraz dość popularne? 1.6 upada ale cod mody sa dosyc fajne
7. Można kupić serwer cs'a na gameserv.pl za paysafecard? Sam piszesz ze mozna
8. Czy w ogóle grałby ktoś na takim serwerze ;D Raczej nie xD

"Upadli powstaną"

Opublikowano

1. O co chodzi z tymi FPS? Raz jest 150, 250, a w innych przypadkach 500, 1000. - tak jak UP napisał z FPS chodzi o to że czym więcej tym będzie płynniejsza gra.

2. Chcę kupić serwer w ofercie 250 FPS, starczy żeby było bez lagów? 250 FPS zależy ile chce slotów ja osobiście zakładam serwer cs'a ale wykupuje 800 fps ten najdroższy pakiet a ten 250 wątpię że na 10 graczy ci pociągnie.

3. Panel jest jakiś trudny, czy łatwo ogarnąć? banalny.

4. Łatwo zrobić w ogóle serwer CS 1.6 z plugin'ami? Na tej stronie można powiedzieć że już masz prawie wszystkie pluginy a nawet jak nie ma to wgranie jest banalne..

5. Mogę na ten hosting wgrywać plugin'y? A dlaczego nie ? możesz bez problemów.

6. Jakie typy są teraz dość popularne? Only dd2, FFa a najbardziej to chyba COD MOD

7. Można kupić serwer cs'a na gameserv.pl za paysafecard? Oczywiście możesz doładować portfel takim sposobem za później za pieniądze które doładujesz może zakupić serwer.

8. Czy w ogóle grałby ktoś na takim serwerze ;D : to już zależy tylko do ciebie czy będziesz robił reklamy, najlepiej dołączyć do jakieś serwerowni, jednak jeżeli serwer nie będzie rozkręcony żadna serwerownia cię nie przyjmie. Więc musisz wziąść pod uwagę koszty serwera+koszty forum+koszty reklamowania serwer.

Tak ogółem Gameserv jest dobrym hostingiem serwerów więc polecam ci założenie na nim swojego serwera. ;)

Opublikowano

Rozkręcenie takiego czegoś to trudne zadanie. W cs 1.6 już gra coraz mniej ludzi, a serwerów jest w pizdu. Musisz popracować nad na prawdę dobrą reklamą, jeśli chcesz mieć osoby na nim, ale ja bym nie liczył na to, że koszta Ci się zwrócą.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Rozkręcenie takiego czegoś to trudne zadanie. W cs 1.6 już gra coraz mniej ludzi, a serwerów jest w pizdu. Musisz popracować nad na prawdę dobrą reklamą, jeśli chcesz mieć osoby na nim, ale ja bym nie liczył na to, że koszta Ci się zwrócą.

Zgadzam się z twoim zdaniem. Koszty serwera ciężko się zwracają szczególnie gdy zrobisz serwer "Only dd2" ponieważ mało ludzi kupuje tam vipy.

Jednak jeśli chodzi o COD MOD'y to inna bajka ludzie na takich serwerach kupują Vipy przez co możesz troche zyskać jednak tak jak wyżej napisał cięzko sciągnąć graczy na serwer potrzebna jest bardzo dobra serwerownia bo sam napewno serwer nie rozkręcisz :)

Opublikowano

Siemka. Kilka dni temu zacząłem myśleć nad założeniem serwera cs 1.6. Szukałem hostingu dość taniego z możliwością płatności PaySafeCard. Znalazłem w końcu hosting gameserv.pl, który oferuje serwery CS 1.6 + jest psc. Tylko pytania moje są takie:

1. O co chodzi z tymi FPS? Raz jest 150, 250, a w innych przypadkach 500, 1000. - im więcej tym lepiej, ale też drożej. Wszystko ładnie, płynnie chodzi, zero klatek itd itp

2. Chcę kupić serwer w ofercie 250 FPS, starczy żeby było bez lagów? - lepiej 500. 0 lagów jest od ~600

3. Panel jest jakiś trudny, czy łatwo ogarnąć? - łatwy, dodatkowo wszystko masz zwykle opisane w FAQ czy cuś.

4. Łatwo zrobić w ogóle serwer CS 1.6 z plugin'ami? - zależy jakie i ile pluginów ma mieć serwer, ale to nie jest nic trudnego. Po prostu kopiujesz pliki do folderów i zmieniasz w nich wartości.

5. Mogę na ten hosting wgrywać plugin'y? - tak.

6. Jakie typy są teraz dość popularne? - codmod, dm, ffa, tp

7. Można kupić serwer cs'a na gameserv.pl za paysafecard? - tak. Przeca sam to napisałeś :D

8. Czy w ogóle grałby ktoś na takim serwerze ;D - dobra reklama (zapłacisz drobną sumkę i ktoś wrzuci na np. wiaderko) i na pewno ;)

To chyba na tyle, w razie czego dopiszę :)

Pozdrawiam, będą lajki!

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...