Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie,zarobie w wakacje

BedePro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,mam pytanie gdzie zarobie kasy"dokładnie to 2500 na laptopa". Mogę zacząć od połowy czerwca bo wtedy jakby to ująć,to czas kiedy prawie nikt nie chodzi do szkoły. O roznoszenie ulotek to się zapytań,a na budowlankę to jeszcze ojca się spytam. Więcej już nie mam pomysłów.

PS.mam 15lat

graphic.png

Opublikowano

Posiadasz jakieś zdolności lub umiejętności specjalne...?

Zarobić możesz pisząc kod w dowolnym języku, tworząc grafikę, itp. itd.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Jak jesteś grafikiem to możesz wykonywać różne loga, banery za pieniądze. To nie jest stały zarobek, ale co jakiś czas trochę kasy jest.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Chyba trzeba być niepełnosprawnym nazywając się w wieku 15 lat grafikiem...

Poza tym między 'jestem' a 'grafikiem' nie stawia się przecinka,

a dodatkowo po przecinku stawia się spację.

W wieku 15 lat ciężko o kasę, bo praca jest od 18 lat,

więc możesz np. pomagać ojcu, albo sąsiadom,

coś po znajomości, bo wątpię, żeby ktoś ci robotę dał normalnie. xD

PS. Sniper Elite V2 za darmo na steamie, trzeba grać

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Jestem,grafikiem. Co do sprzątania czyichś domów to nie,nie lubię chodzić po innych domach

Patrząc na twoja sygne, śmiem stwierdzić, że nie jesteś grafikiem.

Jedź na jagody, dziennie możesz spokojnie zarobić ponad 100zł (jak będziesz dobrze zapitalał to w 4-5h) z maszynką do jagód.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, aby dostać jakąkolwiek pracę musisz mieć ukończone 16 lat wtedy możesz pracować, jednakże masz o wiele niższą stawkę niż osoba pełnoletnia. W takim wieku możesz jedynie zarobić pomagając rodzicom, sąsiadom. Skoro wykonujesz grafikę, rób zlecenia na zamówienie, tylko pamiętaj, zleceniodawcy będą wymagać czegoś profesjonalnego. Jesteś zbyt młody na pracę, takie uroki ;_;

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Gdybyś miał 16 lat to miałbyś większe szanse na pracę. Mógłbyś sobie pracować w MacDonald's o ile masz blisko do niego, mam kolegę co ma 16 lat i pracuje jako opiekun nad kucykiem i zarabia 50 zł dziennie, a pracuje w soboty i niedziele, mam kolegę co ma 16 lat i pracuje jako budowlaniec czy kim on tam jest nie wiem bo się na tym nie znam, ale zarabia 100 zł na dzień a pracuje tylko w soboty przez 10h, czyli 10 zł za godzinę, możesz się zgłosić na ulotki, moi koledzy roznoszą gazety po domach i dostają 100 zł za to, bynajmniej tak mi mówili :P uważaj z tymi ulotkami bo z tego co słyszałem ostro oszukują ludzi. Ja umyłem ostatnio gościowi samochód i dostałem 50 zł za to xD Chodź po ludziach i się pytaj czy możesz coś zrobić za pieniądze, mogą pomyśleć że jesteś biedny albo co... ale lepsze to niż nic xD

Opublikowano

Chodź po ludziach i się pytaj czy możesz coś zrobić za pieniądze, mogą pomyśleć że jesteś biedny albo co... ale lepsze to niż nic xD

...w koszulce z nadrukiem cebuli. 

Gdyby ktoś zapukał do mnie i zapytał, czy może coś zrobić za hajs, to powiedziałbym, że pewnie - umyć samochód za 1 PLN. Albo zamknąłbym mu drzwi przed nosem (jeśli auto byłoby czyste).

ㅈㅈ.

Opublikowano

Jesteś za młody, nikt Ci raczej nie powierzy 'prawdziwej' pracy. Możesz zapytać się w jakimś sklepie warzywnym, czy nie potrzebują kogoś do wystawiania towaru

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

sprzedaj nerkę. 50.000 zł w ciągu 24 h

Tylko 50.000? :P Myślałem że więcej.

Wracając do tematu w polsce raczej nie dorobisz się takiej kwoty w szybkim tempie,ale muszę ci powiedzieć że w szwecji/finlandii jest bardzo ciekawa praca dorywcza, że nawet ja chciałbym wyjechać tam chociaż na tydzień :D. Konkretniej polega ona na zbieraniu runa leśnego a następnie oddawania go do skupu. Krótko mówiąc chodzisz po lesie zbierasz runo leśne czy tam jakieś owoce i oddajesz do skupu. Czasami można dorobić się 200 Euro na jeden dzień, ale to oczywiście zależy od tego ile będziesz zbierał,i oczywiście ile zbierzesz. :D

Opublikowano

...w koszulce z nadrukiem cebuli.

Gdyby ktoś zapukał do mnie i zapytał, czy może coś zrobić za hajs, to powiedziałbym, że pewnie - umyć samochód za 1 PLN. Albo zamknąłbym mu drzwi przed nosem (jeśli auto byłoby czyste).

Ale ty nie masz samochodu, gimbie.

Graj se w jakiegos metina i konto sprzedaj

Opublikowano

Ale ty nie masz samochodu, gimbie.

Graj se w jakiegos metina i konto sprzedaj

Nigdzie nie pisałem, że mam samochód. Gimbie.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Jestem,grafikiem. Co do sprzątania czyichś domów to nie,nie lubię chodzić po innych domach

Hahaha :D Rozbroiłeś mnie :P mistrz_fotoszopa_d_2013-10-24_00-50-41.j Uwierz mi na słowo, nie jesteś grafikiem. W twojej sygnie nawet rendery nie są równo wycięte, co dopiero wtopione (chyba, że to celowe). Poza tym większość (jak nie każde) zlecenie jest minimum na umowę (chyba, że na czarno) i wymagają minimum 18 lat :P

Jak pracować? W google jest 10'tki takich stron więc wystarczy się lekko wysilić, a skoro nawet tego Ci się nie chce to daj sobie spokój :P

Opublikowano

pracować można od ukończenia 15 roku życia (musisz być już po piętnastych urodzinach) za zgodą rodziców na niecały wymiar godzin. Za moich czasów gimnazjum, pracowałam jako pomocnik w sklepie kakadu (musisz się tym raczej interesować), praca była 3x w tyg po 4 godziny oraz sobota od 10 do 17 - miesięcznie dostawałam 850zł + premia za liczbe klientów +/- 70zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...