Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serwerem - brak odpowiedzi

Bluthize

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż weszłam na pewien ts3 który się tzw reklamował i chciałam pogadać. Oczywiście wszystko zaczęło się od małych DoS, kiedy powiedziałam żeby przestali zrobili coś takiego że po wejściu na server (ten na którym się reklamowali) ts3 ma nagły brak odpowiedzi. Potrzebuję pomocy w tzw wyłączeniu tego, bo oni tego nie zrobią. W sumię wolę poszukać pomocy na forum niż słyszeć że jestem ścierwem :) Mam nadzieję że ktoś będzie umiał mi pomóc

Opublikowano

Czy to twój serwer ma brak odpowiedzi ? jeśli tak to został przeprowadzony atak DDoS jaki to hosting ?

Ty sam jesteś jak ten ddos.

Nie jest to żaden ddos tylko błąd w plikach, który crashuje dany kanał.

Żeby tego uniknąć trzeba zablokować uzywanie BB-code dla danej rangi, lub po prostu zablokować pisanie na poczekalni itp, bo na tym najczesciej crashuja.

A zeby to usunac wystarczy wyczyscic czat kanalu klikajac clear

Opublikowano

Witaj.. Koleżanka ma problem związany przez to że użytkownicy wysyłają obrazki które zapisują się w folderze "chats" i crashują dany serwer. Jest na to sposób wystarczy pobrać plugin dostępny na stronie oficjalnej teamspeak.com zainstalować i włączyć. Plugin ten odpowiada za tzw. blokowanie obrazków wysyłanych przez użytkownika. 

0. Program Teamspeak 3 client musi być wyłączony.

1. Wchodzimy w Mój komputer
2. Wpisujemy na górze w pasku %appdata% wciskamy enter.
3. Wyszukujemy folder o nazwie "TS3Client" wchodzimy do niego.
4. Przechodzimy do folderu "chats" i kasujemy wszystkie foldery w nim zawarte.

Ściągacie plugin i instalujecie go:

Teraz musimy go uaktywnić w kliencie!
Wchodzicie w Settings > Plugins > zaznaczacie "Lua Plugin"

Gotowe! Pozdrawiam. :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...