Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

prawa ucznia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , mam problem jeśli bym nie poszedł na ważny dzień w szkole (technikum) a nauczyciel powiedział że jeśli nie pojde to nie bede mógł się z żadnego przedmiotu już poprawić (pozostało mi 2 przedmioty do zaliczenia) to mi pozostaje tylko w wakacje poprawiać? wgl ma prawo takie coś zrobić? są jakieś prawa ucznia? 

cooltext533881936.gif

cooltext533883725.png

cooltext533880270.gif

Opublikowano

ma prawo,czy nie ma, to jest nauczyciel i jeśli zechce w każdy inny sposób może cię "udupić". Więc dlatego lepiej się nie stawiać za bardzo, bo uczeń jest na przegranej pozycji ;)

Opublikowano

ma prawo,czy nie ma, to jest nauczyciel i jeśli zechce w każdy inny sposób może cię "udupić". Więc dlatego lepiej się nie stawiać za bardzo, bo uczeń jest na przegranej pozycji ;)

No ale kurwa przecież sprzątanie miasta i pieczenie kiełbasek nie może mi zrujnować kariery szkolnej, więc muszą być jakieś prawa ucznia

cooltext533881936.gif

cooltext533883725.png

cooltext533880270.gif

Opublikowano

Chyba każdy ma prawo do poprawienia oceny, do tego masz chodzić do szkoły a nie robić jebane kiełbasy albo sprzątać miasto. Jak jest taka chętna to niech bierze rodzinke i idzie, pewnie sama by wyjebała sie na ławeczce a wy byście sprzątali. Pozdro xD

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Chyba każdy ma prawo do poprawienia oceny

zazwyczaj w ciągu 2 tygodni, jeśli ten termin minął to nauczyciel robi to z dobrej woli, jeśli mu podpadniesz to może tej woli nie wykazać.

Opublikowano

Przepraszam bardzo, co? Ktoś Ci ma zabronić przyjść do szkoły? Przecież mogłeś się wyłożyć i leżysz w łóżku. Przynosisz usprawiedliwienie i koniec, nie ma o czym dyskutować ;-). Jednak pamiętaj, że to jest nauczyciel. Jak się im podpadnie to lipa, bo myślą, że mają władze nad nami  <_<

Opublikowano

uczeń ma prawo poprawić każdą ocenę i tyle.

tak jest w statucie szkoły

nie, po 1. w każdej szkole statut jest inny, po drugie nie można poprawiać ocen z niezapowiedzianych prac typu kartkówki, odpytywanie na lekcji itp., chociaż to też zalezy od szkoły. Nie wiem jak w technikum ale w LO raczej tych zasad przestrzegają, ewentualnie czasem da się nauczyciela namówić na poprawę po tym okresie 2 tygodni.

Opublikowano

pomyliłem się, nie statut tylko ten regulamin międzyszkolny nie wiem jak się nazywa tam jest napisane, że uczeń ma prawo poprawić każdą ocenę, w kwestii szkoły, choć pewnie nieudowodnione na papierze i w kwestii nauczyciela, który piardnie sobie we wrześniu że nie poprawia się wg jego regulaminu to tak jest.

Opublikowano

Wszystko się da ;) Tylko jak mu podpadniesz to da ci takie zadania że nic nie ogarniesz. Więc co ci szkodzi iść ? Nie masz lekcji to się ciesz.

Opublikowano

No to pierdole nie ide chuj mu w dupe , jak mnie udupi to już nigdy nie pójde do szkoły albo zastrzele skurwiela :D <joke> , jak znasz ten punkt w regulaminie szkoł to wyślij go tutaj

cooltext533881936.gif

cooltext533883725.png

cooltext533880270.gif

Opublikowano

Prawa nie prawa, regulaminy nie regulaminy.

Podpadniesz nauczycielowi - ten pogada z tym u którego się poprawiasz.

Wszystko zgodnie z regulaminem. Idziesz się poprawiać, bo przecież masz takie prawo -> nauczyciel dopierdala Ci takie pytania, że nie masz szans poprawić -> tym sposobem czeka Cię poprawianie w sierpniu.

Na cwaniakowaniu przed nauczycielami nikt jeszcze dobrze nie wyszedł.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Oczywiście masz prawa, przeczytaj regulamin szkoły i sam sprawdź... Ale dla nauczyciela nie jest wielkim problemem sprawić, żebyś nie zdał. Więc zamiast grać w gry idź w ten dzień do szkoły...

Opublikowano

ten dzień co pisałem w temacie jest dzisiaj :P troche skłamałem bo jestem oszustem i kłamcą tak więc ten dzisiaj minął , dzięki za linki i za posty przyjaciele kocham was .

cooltext533881936.gif

cooltext533883725.png

cooltext533880270.gif

Opublikowano

Na cwaniakowaniu przed nauczycielami nikt jeszcze dobrze nie wyszedł.

Jak to nikt, ja jestem żywym dowodem :P

Tak wkurwiać nauczycieli trzeba żeby nie chcieli cie w szkole dłużej, to cie będą puszczać żebyś zdał jak najszybciej.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Wszystko zalerzy od nauczyciele, każdy ma swoje zasady. Jeden nauczyciel nie pozwoli poprawiać niczego a drugi pozwolipo poprawić kartkówkę z początku roku.

76561198053546969.png

Opublikowano

Do wakacji 2 tyg. Nie wytrzymasz? Lepiej nie podpadaj bo szkoda zawalic cos pod koniec.

Opublikowano

Nauczyciel może wszystko, jak już będziesz miał to usprawiedliwienie to doczepi się, że ma być od lekarza itd. 

Opublikowano

Mam beke z autora, jesteś takim lapsem, że przy sprzątaniu Ci korona z głowy spadnie? Rodzice Cię utrzymują, jesteś pasożytem w domu i nic nie osiągnąłeś e życiu więc nie masz prawa się tak unosić i wybrzydzać.

Idź do szkoły i pomóż w sprzątaniu.

Bawią mnie zagrywki z nauczycielami lub pieprzenie, że jakiś nauczyciel jest chujowy bo dany uczeń dostał pałę bo się nie nauczył.

0LsM05U.png

Opublikowano

Mam beke z autora, jesteś takim lapsem, że przy sprzątaniu Ci korona z głowy spadnie? Rodzice Cię utrzymują, jesteś pasożytem w domu i nic nie osiągnąłeś e życiu więc nie masz prawa się tak unosić i wybrzydzać.

Idź do szkoły i pomóż w sprzątaniu.

Bawią mnie zagrywki z nauczycielami lub pieprzenie, że jakiś nauczyciel jest chujowy bo dany uczeń dostał pałę bo się nie nauczył.

Nie opowiadaj nam swoich historii z życia wziętych :P , żeś osiągnął tyle co nic robiąc prywatny serwer metin2... brawo.

Co do tematu zamknijcie go 

cooltext533881936.gif

cooltext533883725.png

cooltext533880270.gif

Opublikowano

Nie opowiadaj nam swoich historii z życia wziętych :P , żeś osiągnął tyle co nic robiąc prywatny serwer metin2... brawo.

Co do tematu zamknijcie go 

Od 15 roku życia nie wziąłem od rodziców ani grosza a w wieku 18 lat już byłem w posiadaniu samochodu za 21 tyś zł, aktualnie brakuje mi 80 tyś aby się wyprowadzić na swoją posiadłość więc już coś osiągnąłem więc mogę się wypowiedzieć.

Następnym razem sobie daruj jak gówno wiesz na mój temat.

0LsM05U.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...