Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Po wymianie karty graficznej procek się grzeje.

XCoP

Pytanie

Opublikowano

Zamówilem kartę graficzną która przyszła wczoraj. Zamontowałem i na początku wszystko okej aczkolwiek po 2h testowania pojawiły się pierwsze problemy.

Specyfikacja PC

Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz

Win 7 32-bit

4GB Ram DDR2

NVIDIA GeForce GTX 460 Cyclone 1GB DDR5 256-bit (stara karta to 9800GT 512MB DDR3)

GIGABYTE GA-P31-ES3G

LOGIC MODECOM ATX 500W

Problem : Podczas grania w bardziej wymagające gry lub nowsze (Far Cry 3 / Tomb Raider) czasami jak miewam spadek fps to komputer od tak się po prostu wyłącza. Nie mam pojęcia dlaczego. Zauważyłem to również wtedy gdy w programie MSI Afterburner włączam ,,Kombustor" to zaledwie po 1-2 sek po uruchomieniu komputer się wyłącza i czasem nie chce się właczyć (musze odczekać z 20-30 sek).

Temperatury (Przy samym pulpicie oraz otwartej przeglądarce). Myślałem że to wina pasty itd aczkolwiek taka była zmieniana dosyć niedawno i nie powinno być z nią problemów ale zastanawiałem się też nad tym czy zasilacz nie jest czasem za słaby. Liczę na wasze porady.

1ayys2.jpg

Jeżeli potrzebne screeny temperatur przy graniu to proszę o info a takie podeślę , liczę na pomoc :>.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś miałem podobny problem, włączałem jakieś gry i po chwili się wyłączał. U mnie był to problem z zasilaczem, był zepsuty ;)  Zeskanuj sobie może komputer antywirusem, więcej Ci nie pomoge :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...