Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] CraftServe - roblem z serwerem wooden.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam kłopot bo właśnie kupiłem serwer Wooden na serwerze CraftServe i nie wiem czy jak na nim zagra 4 osoby , przy ok. 40 modach to nie będzie lagów i ścin :(

Powie mi ktoś czy będą lagi i ściny czy nie ? 

Opublikowano

Wszystko zależy od ich procesora, znam ich z tego że mają badziewne procesory bo często lagował mi serwer z pluginami. Możliwe że od długiego czasu mają nowe podzespoły.

Powiem w skrócie, parametry są zbliżone do mojego laptopa więc powinno Tobie pójść na 90%. Sam na laptopie hostowałem paczkę modów i grało 5 osób wraz ze mną. A ta paczka miała więcej niż 40 modów.

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

Dyskiem martwić się nie trzeba, spokojnie starczy nawet 1 GB dla samej mapki, bardziej bym wybierał FiberHost i serwer MC Lava. Enderchest jest bardziej dla samych pluginów niż modów. Ale jeśli już kupiłeś Woodden Serwer na CraftServe to testuj przez jakiś czas czy będą lagi. Na FibrerHost nie powinno ich być. Miałem tam kiedyś VPSa do celów prywatnych i był dobrze ogarnięty ich serwer.

Kliknij tutaj aby otworzyć mój GitHub.

Prawie cały czas jestem na Discord𝗣𝗮𝗳𝗳𝗰𝗶𝗼#6330

Opublikowano

A wytłumaczysz mi tu w temacie lub na priv, jak wgrywać na serwer fiberhost lava mody , bo nie mam do wyboru silnika forge lub tekkit :(

Opublikowano

Ja zainstalowałem najpierw serwer forge na komputerze, później wgrałem pliki na serwer i wybrałem silnik standard. Pojawił mi się plik craftbukkit.jar, usunąłem go i zmieniłem nazwę silnika forge.jar na craftbukkit.jar. Jeśli dobrze to zrobisz to powinno działać :D

Pomogłem? Liczę na LIKE :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...