Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pilot Odrzutowca

Canna.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od zawsze mnie ciekawiło co trzeba pokończyć i jakie badania przejść aby zostać pilotem odrzutowca?

Było to moje największe marzenie, lecz nigdy się nie spełni ponieważ mam chore serce co mnie zapewne automatycznie dyskwalifikuje. 

Nie można być zapewne chorym na nic, i nie można mieć lęku wysokości i czegoś jeszcze? 

Czekam na wasze odp. 

Opublikowano

Cześć, od zawsze mnie ciekawiło co trzeba pokończyć i jakie badania przejść aby zostać pilotem odrzutowca?

Było to moje największe marzenie, lecz nigdy się nie spełni ponieważ mam chore serce co mnie zapewne automatycznie dyskwalifikuje. 

Nie można być zapewne chorym na nic, i nie można mieć lęku wysokości i czegoś jeszcze? 

Czekam na wasze odp. 

Problem z sercem = kariera out. Jeśli jest poważny to możesz sobie pomarzyć o zostaniu pilotem, jeśli jakieś lekkie problemy, to możesz próbować, ale nie wiem czy to wyjdzie.

PS. chcesz zostać pilotem w polandii? propsuje xD

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

Kiedyś czytałem o tym i trzeba być w 100 % zdrowym. Trzeba posiadać wszystkie kości zdrowe itd (złamanie np. ręki = nie przyjęcie) po prostu trzeba być zdrowym, bo pilot myśliwca to odpowiedzialna praca, sam myśliwiec nie jest tani, a utrata takiego przez pilota to jest ciężka sprawa

Opublikowano

Problem z sercem = kariera out. Jeśli jest poważny to możesz sobie pomarzyć o zostaniu pilotem, jeśli jakieś lekkie problemy, to możesz próbować, ale nie wiem czy to wyjdzie.

PS. chcesz zostać pilotem w polandii? propsuje xD

Wada serca jest dosyć poważna więc niestety... mogę tylko pomarzyć o zostaniu pilotem.

Opublikowano

Kiedyś czytałem o tym i trzeba być w 100 % zdrowym. Trzeba posiadać wszystkie kości zdrowe itd (złamanie np. ręki = nie przyjęcie) po prostu trzeba być zdrowym, bo pilot myśliwca to odpowiedzialna praca, sam myśliwiec nie jest tani, a utrata takiego przez pilota to jest ciężka sprawa

Co?  :huh: Pierwsze słyszę. Ktoś np. w wieku 10 lat złamał rękę to w wieku 20 nie może zostać pilotem?  :mellow:  Głupoty czytasz.  ;)

Na pewno musisz wytrzymywać duże obciążenie grawitacji (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa i czy dobrze napisałem  ;) )

Tu jest obciążenie wynoszące 9G. Piloci myśliwców przechodzą takie testy szkolenia, ale z obciążeniem ok. 4 ;-) 

Bardzo ważne jest też ciśnienie no i serce. Szkoda, głupia wada, a rujnuje marzenia  -.-

@ down

Może nie perfekcyjny, ale nie możesz mieć wad. Zez, daltonizm, dalekowzroczność, krótkowzroczność odpadają.

Opublikowano

Musisz skończyć Wyższą szkołę oficerską Sił Powietrznych, wzrok musi być bardzo dobry, raczej nie możesz mieć problemów z sercem, ale jeśli jest to drobna wada może uda ci się ją wyleczyć samemu typu poprawianie kondycji biegami na długie dystanse, pływanie (wzmacnia to ściany serca, serce to też w końcu mięsień i idzie go wytrenować).

Chyba że jest to coś poważniejszego to niestety krucho to widzę. Ale pamiętaj że nie ma ludzi idealnych każdy ma jakąś wadę.

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

I z wadą serca ma wsiąść do myśliwca, gdzie przeciążenia mogą wynosić 3-5 G (lub więcej)? 

Nie mam nic przeciwko, tylko nie lataj nad Wrocławiem.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Pilot myśliwca to bardzo trudna praca. Wiem bo mój sąsiad kiedyś pilotował takie cudo ;) Sam mieszkam obok lotniska gdzie posiadają 32 lub 33 owe odrzutowce (2 migi i 30 F-16, ale pewien tej ilości nie jestem). Tak czy inaczej prawie codziennie latają po 4 godziny nad Poznaniem lub poza miastem. Są to naprawdę niesamowite widoki gdy widzisz taką maszynę podchodzącą do lądowania lub jeszcze lepiej gdy startuję. Rzadko zdarza się zobaczyć tak szybko startującą maszynę, ale czy warto zostać takim pilotem? Na pewno są to niesamowite wrażenia, lecz szkolenia są jeszcze bardziej szokujące... raczej nie dadzą pierwszej lepszej osobie samolotu o wartości niemal 50 milionów złotych. :D

Opublikowano

Cytat z wiki: "W lotnictwie polskim, w 31 i 32 Bazie Lotnictwa Taktycznego służy obecnie 36 maszyn F-16C i 12 F-16D.".

Może jest nieaktualny, ale w sumie, to skąd polska miałaby mieć aż 30 F-16 w jednej bazie? Chyba przesadziłeś z tą ilością. 

btw. Fruwają tylko w dzień, czy budzą ludzi w nocy przelatując kilka metrów nad blokami?

btw2. Na twoim miejscu wystawiłbym jakąś kamerę i strzelał z procy w samoloty, spadający myśliwiec to byłoby dopiero widowisko. :)

ㅈㅈ.

Opublikowano

I z wadą serca ma wsiąść do myśliwca, gdzie przeciążenia mogą wynosić 3-5 G (lub więcej)? 

Nie mam nic przeciwko, tylko nie lataj nad Wrocławiem.

Chyba nawet nie będzie mi dane tamtędy przelatywać ;)

Opublikowano

Chyba nawet nie będzie mi dane tamtędy przelatywać ;)

Będę spał spokojnie. 

Może skończ odpowiednie szkoły/kursy/testy i naprawiaj myśliwce?  B)

Z poważniejszą wadą serca, czy innych narządów nie polatasz, ale dłubanie w takich maszynach za pewne również należy do przyjemnych rzeczy. I chyba odpowiedzialniejszych od samego fruwania.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Będę spał spokojnie. 

Może skończ odpowiednie szkoły/kursy/testy i naprawiaj myśliwce?  B)

Z poważniejszą wadą serca, czy innych narządów nie polatasz, ale dłubanie w takich maszynach za pewne również należy do przyjemnych rzeczy. I chyba odpowiedzialniejszych od samego fruwania.

Nadłubie coś i co? Maszyna się rozbije i wszystko poleci na mnie xD.

Opublikowano

Chodziło mi o naprawianie, czy robienie przeglądów samolotów. 

Po to są szkoły, czy kursy, żebyś umiał dłubać tam, gdzie trzeba i tak, jak trzeba. :)

ㅈㅈ.

Opublikowano

Cytat z wiki: "W lotnictwie polskim, w 31 i 32 Bazie Lotnictwa Taktycznego służy obecnie 36 maszyn F-16C i 12 F-16D.".

Może jest nieaktualny, ale w sumie, to skąd polska miałaby mieć aż 30 F-16 w jednej bazie? Chyba przesadziłeś z tą ilością. 

btw. Fruwają tylko w dzień, czy budzą ludzi w nocy przelatując kilka metrów nad blokami?

btw2. Na twoim miejscu wystawiłbym jakąś kamerę i strzelał z procy w samoloty, spadający myśliwiec to byłoby dopiero widowisko.

Oj uwierz mi jestem pewien tej liczby.W poznaniu latają tylko w dzień w godzinach porannych 9-11. Natomiast u mnie w miejscowości latają kiedy chcą :P Raz w nocy a raz w dzień. Zastrzelenie ich jest niemal niemożliwe ze względu na technologię która jest w tych samolotach. :D

Opublikowano

Chodziło mi o naprawianie, czy robienie przeglądów samolotów. 

Po to są szkoły, czy kursy, żebyś umiał dłubać tam, gdzie trzeba i tak, jak trzeba. :)

Nie no ok ok :)

Pomyśli się coś o tym, dziękuję za odpowiedzi zamykam :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...