Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Numark DJ

Santiago#8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Chcialbym zaczac swoja przygode z konsola ale na poczatek jedna z tych ''mobilnych'' dla Dj'a i tu mam pytanie: Czym rozni sie Numark Mixtrack 2 od Numark Mixtrack 2 Pro? A moze ktos polecilby cos innego do 1000 zl

„Kiedy nie znasz własnego umysłu, wypełniasz go cudzymi poglądami.”

~

Obi-wan Kenobi

Opublikowano

W sumie, te dwa kontrolery nie różnią się niczym. Przede wszystkim wygląd, bodajże gniazda no i cena. To główne różnice. I ta ostatnia, jest dość spora. Mixtrack II -  540zł, a PRO - 730zł.

Ja osobiście nie przepadam za tymi kontrolerami i posiadam Pioneer'a DDJ-SB. Aktualnie jestem na etapie sprzedawania ;)

Kontroler bardzo dobry do nauki i treningu. Jest lekki, przenośny i wygodny.

Opublikowano

Jestem poczatkujacym wiec na razie nie oczekuje jakiegos wypasionego sprzetu. Po prostu musze sie nauczyc to wszystko ogarniac a potem dopiero pomysle cos powyzej 1000 zl

„Kiedy nie znasz własnego umysłu, wypełniasz go cudzymi poglądami.”

~

Obi-wan Kenobi

Opublikowano

Może narazie spróbuj w FL Studio :D

Mixować ? Nie sondze... Traktor, Serato.

W tej cenie co podałeś jest także denon dn-mc2000

Fajny sprzęcik zbliżony do pioneer'a sb.

Już lepiej używkę, albo i nie, Numark'a MIx Track'a Pro II.

Opublikowano

Mi się Mixtrack Pro 2 przewinął przez ręce, całkiem przyjemnie się na nim gra. Trochę ubogo jeżeli chodzi o oprogramowanie, bo Serato DJ Intro posiada bardzo mało efektów a Serato DJ to koszt bodajże dodatkowych 100dolarów. Na twoim miejscu kupiłbym używanego Numarka, aby opanować chociaż w pewnym stopniu miksowanie muzyki a pózniej rozejrzał się za jakimś poważniejszym sprzętem.

Na ten moment gram imprezy na Pioneer DDJ-SR, całkiem fajny kontroler, dużo bardziej mobilny od sporego SX'a a grać można identycznie.

1280314365-U1.png

Opublikowano

@UP, tak dokładnie 130$ czyli 380zł. Chciałem dokupić do swojego DDJ-SB.

I owszem, SR jest na prawdę bardzo dobrym rozwiązaniem na imprezki i można go śmiało polecić. Jednakże teraz zrobiła mu się konkurencja w postaci Reloop'a Terminal Mix 8.

Opublikowano

Panowie o czym my tu rozmawiamy.Chłopak ma ledwo 1000 zł a wy mu pioneera sr lub reloopa terminal mix 8 polecacie??

Fakt fajnie wygląda(nie wiem jak z graniem) ale cena dużo przewyższa jego możliwości.

Polecam do kupienia używane setki(ok 500-700 zł) używany mikserek rmx30

Opublikowano

Ojoj.. Czytanie ze zrozumieniem. Polecałem DDJ-SB, a jedynie potwierdziłem słowa kolegi wyżej, który pisał, że imprezy można jechać na SR lub SX. A TM8 to ładny konkurent Pioneera. Jeżeli chodzi o budżet kolegi to już mówiliśmy o SB, MIxTrack'u albo tanich używanych playerach typu 100s.

Opublikowano

Yyy... A co ma do tego wielkość decka ? Wygodę... ? Chodzi o softa i funkcję kontrolera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...