Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie serwera - potrzebna pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jakiś czas temu pomyślałem sobie o stworzeniu serwera mt2. Mam świetny, wręcz genialny nie skromnie mówiąc pomysł na jego przerobienie. Z zawodu jestem animatorem i grafikiem 3D, więc ten serwer mógłby być naprawdę unikalny. Jednakże...

Od ponad 3 tygodni przetrząsam internet w poszukiwaniu odpowiednich tutoriali. Już nawet nie wiem ile GB serwerów i klientów pobrałem w tym czasie, a wszystko okazało się niewypałem - Dlaczego?

Szukam nowszych plików, najlepiej z 40k. Jednakże jak znajdę jakiś temat, to tam jest tylko kilka pliczków, które się wrzuca na gotowy już serwer, albo ludzie dają kilka plików do klienta, zamiast gotowego i sprawnego klienta pod serwer, który udostępniają, albo wlg niedziałające linki... tego typu problemy. Koniec końców, gdybym chciał postawić serwer na nowszych plikach, to bym musiał zaczerpnąć pliki od kilku różnych autorów... A nie jestem jeszcze aż tak ogarnięty w temacie, żeby sobie samemu poradzić. Do tej pory tutoriale również nie były dla mnie doskonałe, bo albo czegoś brakowało, albo były niejasne.

I teraz moja prośba - Czy mógłby ktoś stworzyć/wrzucić tutorial + wrzucić działający serwer (najlepiej gotową maszynę) z plikami 40k lub ew z roku 2013 + działający klient pod niego? Byłbym naprawdę bardzo wdzięczny. Nawet na tyle, że odwdzięczając się będę udostępniać tutaj modele broni i zbroi własnej roboty + oczywiście wiele innych rzeczy, których dotyczy grafika.

To na czym mi najbardziej zależy, żeby ten serwer miał w sobie, to sprawny system kostiumów, ew. petów, pasy oraz kill GUI. Co do tych plików 40k jeszcze, to przeczytałem w którymś temacie, że są najlepsze, tylko jeszcze nie do końca zbadane. A poza nimi są 2089, które są już przestarzałe (ale kiedyś najlepsze) a 34k są nie do końca fajne.

Gdyby ktoś był na tyle miły i łaskawy, i wrzucił ten tutorial oraz pliki, i chciałby dodatkowo jakoś udzielić się w serwerze, bo byłby np zainteresowany moim pomysłem, to oczywiście przyjmę wszelką pomoc. Miałem już kiedyś styczność z serwerami czy MySQL, oraz samym programowaniem, ale to było raczej takie liźnięcie. Tak czy siak wiele nauki przede mną.

Pozdrawiam,

DrComet.

@edit.

Dodam, że początkowo serwer ma stać na hamachi, dopiero potem dedyk (Więc byłoby wskazane, żeby tutorial przewidział także wbicie innych graczy). No i dorwałem też jeden sprawny serwer, przynajmniej jedyny, na który mogłem wbić bez większych problemów, a mianowicie niemiecki by Invoice, ale nie ma do niego żadnych tutoriali. No i problem z nim mam taki, że prawdopodobnie jego klient jest zrobiony tylko dla hosta, bo za nic nie udało mi się na niego wbić z innego komputera (robiłem naprawdę wszystko. A jak mówię wszystko, mam na myśli naprawdę wszystko). Zresztą znalazłem temat mujoner10, który też miał ten serwer i ten problem. To co on tam wymienił to dokładnie to samo zrobiłem u siebie + sprawdziłem sprawność na kompie kolegi. Ostatecznie wyszło tak, że udało mi się wejść do wyboru postaci, ale jak już jakąś wybrałem, to wywalało znowu do wyboru channeli.

.:Projekt Deatria:.

Serwer:   [|---------]

Klient:     [|---------]

Strona:   [||--------]

Opublikowano

Pliki serverowe 40k+ pomieszane terenza z niemieckimi. Wszystko co tam opisałes zawierają.

Jak postawić dedyka :

http://www.mpcforum.pl/topic/162121-tutorialstawianie-serwera-na-dedyku/

Jak postawić hamachi:

http://www.mpcforum.pl/topic/781782-jak-postawic-serwer-hamachi-na-plikach-by-terenzo/

Mam nadzieje, że coś Ci pomoże.

Edit' Nie doczytałem koncówki Twojego posta, prawdopodobnie potrzebujesz innego launchera dla graczy niż dla siebie. Juz pakuje i wrzucam link ze skanem, spróbuj tego :

https://www.virustotal.com/pl/file/f63750daf35f7885e653302807a5e824b7339759e048f727b9ccefafd924ffab/analysis/1401835151/ Wykryl sporo, lecz niegroźne, każdy launcher chyba tak ma.

Down: http://speedy.sh/Dyxnu/4DrComet.rar

Opublikowano

Stary ten tutorial, zresztą pliki Terenza skonfigurowałem jak należy (tak, miałem już te pliki), i po zrobieniu wszystkiego jak trzeba miałem Błąd podczas połączenia się z serwerem. Możliwe, że wtedy miałem złego klienta albo coś, aczkolwiek używałem klienta 2010 (oczywiście z tymi FIXami od Terenza + launcher pod 2010) oraz samego klienta wrzuconego przez Terenza w jego temacie, ale również nie zadziałał... Co więcej, poradnik, który wrzuciłeś pomija kilka kroków, jeśli chodzi o postawienie serwera, więc tutaj znowu tak czy siak pewnie miałbym z tym problem, gdybym już wcześniej trochę tematu nie ogarnął.

@Launcher oczywiście pobiorę i sprawdzę. Ale powiedz mi jeszcze, czy pod te pliki Terenzo powinienem użyć PL'a 2013/14? Czy 2010-2012? Czy jednak próbować z tym jego klientem?

I jeszcze jedno pytanie dla pewności: Pliki Terenzo mają questy? Czy muszę jakichś poszukać i wgrać? Bo w komentach jest /qc - instalowanie questów.

+ Rozumiem, że zawartość pack do klienta Terenzo mam wziąć z jakiegoś nowszego PL'a? Bo powinno być w tym folderze ok 170 plików, a u Terenza jest ich tylko ok 50...

To jest właśnie to o czym mówiłem, nie ma dokładnego tutoriala nigdzie ;) Dlatego liczę, że uzyskam tutaj przynajmniej odpowiedź na wszystkie dręczące mnie pytania :)

I czy w clientside by Terenzo w root zmienić locale_pl.eix/epk na locale.eix/epk?

Opublikowano

Pobierz jego clienta + full client fix i launchera od niego + dla graczy ten co Ci podesłałem, powinno chodzić.

Pack jest w porządku.

Nie zmieniaj tego locale.

Posiadają tylko te podstawowe, sa to czyste pliki.

Opublikowano

Nie no error mam jak odpalam klienta... LoadLocaleError(locale/eth/locale_game.txt)... Jakieś pomysły?

Dodam, że w Packu mam nadal locale zwykłe oraz z _pl... Ten z _pl jest z Clientside od Terenzo (również był podany w temacie razem z plikami do pobrania).

Opublikowano

Wracam po długiej przerwie więc mogę się mylić

Rozpakuj te locale_pl następnie wejdz do folderu z rozpakowanym locale (bodajże locale_pl/locale) i zmien nazwę folderu pl na eth po czym spakuj pliki i dniem nazwę na locale_eth (może to nie będzie potrzebne, nie pamiętam)

Albo też w chyba w głównym folderze jest plik locale, który możesz kredytować za pomocą np. notepada++ zmieniając w nim eth na pl jednak nie wiem czy to będzie działało

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

W locale.cfg zmieniasz tylko pisownie. Czyli polskie znaki itp.

Tak jak kolega 2x up napisał.

@topic. Jeśli chcesz na prawdę stworzyć fajny serwer to polecam pliki terenzo. Game oraz db podmieniasz na 40k a clienta bierzesz aktualnego z PL lub klienta serwera Exalion i masz wszystko, pasy, alchemie smoczych kamieni, kostiumy pety.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Dzięki, zaraz wypróbuję Wasze propozycje :)

@edit: Zmieniłem to eth na pl, ale teraz mam inny błąd... :|

Tutaj jest syserr:

0607 09:10:13539 :: ============================================================================================================
0607 09:10:13539 :: Abort!!!!

0607 09:10:13557 :: granny_shared_vbs:
0607 09:10:13557 :: 	0: 0
0607 09:10:13557 :: 	1: 0
0607 09:10:13557 :: 	2: 0
0607 09:10:13557 :: 	3: 0
0607 09:10:13557 :: 	4: 0
0607 09:10:13557 :: 	5: 0
0607 09:10:13557 :: 	6: 0
0607 09:10:13557 :: 	7: 0
0607 09:10:13557 :: 	8: 0

A błąd, który mi wyskakuje głosi:

system.py(line:273) RunMainScript
system.py(line:192) exefile
system.py(line:163) Run
prototype.py(line:3) ?
system.py(line:130) __pack import
system.py(line:110) _process_result
locale.py(line:381) ?

Run - exceptions.NameError:name 'MAP_CAPE' is not defined

Gdzieś widziałem poradę, żeby usunąć plik logininfo.py, jeśli znajduje się w folderze z grą, ale u mnie go nie ma. Ma ktoś pomysł co dalej? ^^ Zacznę też już pobierać tego Exaliona. Może z nim nie będzie takich problemów.

Opublikowano

Najnowsza jaką do tej pory udało mi się znaleźć jest z 2010, a client już jest z 2013/14, więc nie mam nigdy pewności, czy zadziała ^^

Opublikowano

W locale.cfg zmieniasz tylko pisownie. Czyli polskie znaki itp.

Tak jak kolega 2x up napisał.

@topic. Jeśli chcesz na prawdę stworzyć fajny serwer to polecam pliki terenzo. Game oraz db podmieniasz na 40k a clienta bierzesz aktualnego z PL lub klienta serwera Exalion i masz wszystko, pasy, alchemie smoczych kamieni, kostiumy pety.

No tak dwie liczby sa od znakow, a trzeci wyraz co sie tam znajduje odpowiada za nazwe w locale/xx/

Jesli w plikach masz /locale/dupa/

To tam masz: liczb1 liczb2 dupa

Opublikowano

A co do tej binki, ma ktoś jakiś konkretny pomysł? Lub wie, w którym temacie znajdę? Bo nie raz instalowałem binkę 2010 i nie działała, dlatego wolęod razu zapytać, która binka by zadziałała pod Exaliona.

Opublikowano

A co do tej binki, ma ktoś jakiś konkretny pomysł? Lub wie, w którym temacie znajdę? Bo nie raz instalowałem binkę 2010 i nie działała, dlatego wolęod razu zapytać, która binka by zadziałała pod Exaliona.

Pod Exaliona zadziała binka.. od Exaliona. :|

Opublikowano

Czy mógłby ktoś wrzucić Exaliona? Już drugi dzień usiłuję go pobrać i nic... Najpierw się ściągał z mega z prędkością 65 kb/s... Jak skończyło, pliku na komputerze nie było. Kolejna próba dzisiaj rano - tym razem pobierało 260 kb/s - pliku na kompie nie zapisało... Waga klienta 1 gb. Na stronie exaliona były 2 mirrory: mega i megaupload bodajże. Upload nie działał, nie chciało strony wczytać. Teraz wchodzę, żeby znowu spróbować, a tu został tylko link do mega, który w dodatku pobiera samego patchera - 3,5 mb. Ten patcher nawet nie działa... Wywala błąd, że nie może wykonać jakiejś tam operacji...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...