Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konkret gry na ps3

Szteker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Znacie jakieś konkretne gry na ps3? Najlepiej RPG przez neta, oprócz dark souls 2 i Diablo , bo czekam na Reapers of Souls.

Opublikowano

Może niekoniecznie w tej grze jest multi,  że grasz ze znajomym obok siebie, ale też jest dobre, poza tym gra jest tania a starczy na bardzo długo.

Już 3 raz o tym piszę, a że jestem zmęczony i trochę leniwy, po prostu skopiuję swój opis z innego tematu ;]

"Poleciłbym Ci Dragons Dogma Dark Arisen, jednak to jest gra typu RPG w klimatach fantasy, system walki jest bardziej jak z gier typu Slasher. Bardzo przyjemna gra, ale jednocześnie wymagająca jeśli chodzi o hard mode, w sumie jest 9 klas, 3 podstawowe, 3 zaawansowane i 3 hybrydowe, każdy może używać innego ekwipunku, każda klasa ma inaczej dodawane statystyki podczas zdobycia poziomu, inny styl gry, inne umiejętności.

Duży świat, który aż się prosi o przeszukanie go całego wzdłuż i wszerz.  Fabuła tutaj nie jest najwyższych lotów, jednak jest ona nawet fajna. 

Ja jak dobrze pamiętam, mam przegrane jakieś 150 godzin, a nadal jest co robić ;]

Jako takie multi tam jest, jednak polega to na tym, że podczas gry nie jesteś sam. Masz ze sobą swojego własnego Pawn'a (tzw. "pionek"), którego tworzysz na początku gry. Wybierasz mu klasę (nie mogą mieć hybrydowych) wygląd (wzrost, waga, mięśnie, postura itp. mają wpływ na grę np. postać szybciej lub wolniej się męczy itp.) oraz zachowanie np. czy ma chronić Ciebie za wszelką cenę, czy ma brać przeciwników na siebie, czy ma trzymać się z tyłu i atakować z dystansu itp."

Skoro grałeś w Dark Souls 2, to może Demon's Souls Cię też zainteresuję? Też jest tanie, a jak znasz klimaty i mechanikę gry, to Ci się powinno spodobać.

Dragons Dogma Dark Arisen kosztuje ok 60-70zł (Polecam kupić z dodatkiem, jest wersja bez dodatku, ale samego dodatku osobno nie kupisz), a Demon's Souls jakieś 30-40zł.

Opublikowano

No prziecież! Nie wiem jak mi ten tytuł umknął, a przecież tyle razy mijałem go wzrokiem, lecz 3 lipne gameplay'e nie przyciągnęły mnie zbytnio do niego. Dragon's dogma dark arisen zawiera pełną wersją gry i dodatek, czy tylko fabuła dodatkowa bez podstawki? Jeśli to drugie, to dlaczego akurat dark arisen, a nie zwykła? Jeszcze jakbym mógł prosić o opis multi, byłbym wdzięczny.

Opublikowano

Okej, to tak. Dragons dogma to podstawka, Dragons dogma dark arisen to podstawka + dodatek. Osobno dodatku nie dokupisz, jednak polecam Ci zakup Dark Arisen. 

Jako gracz na początku, tworzysz swojego własnego pomagiera "pionka" i on podnosi swój poziom razem z tobą. Ty nim zarządzasz jaką klasą ma być, jakie ma mieć eq, jak ma się zachowywać itp. 

I właśnie te pionki są multiplayerem, jeśli tak to można nazwać. Grając, w świecie gry jesteś Ty, Twój pionek oraz jeszcze 2. Mogą to być randomowe pionki z miast, lub z riftu, czyli chyba randomowe, lub możesz pożyczać od znajomych. 

np. Masz 2 znajomych, który grali w Dragons Dogmę więc podczas gry, możesz mieć swojego pionka i pionki Twoich znajomych.

Maksymalny lv jest tam 200, grę można przechodzić wiele razy, ja obecnie przechodzę 2 raz, dodatek skończyłem, mam coś koło 120lv i jakieś 180h przegrane a nadal chce mi się grać, gdzie tyle przegrałem tylko w BF'a grając z kumplami oraz w gothica ;]

Bardzo przyjemnie się gra. Jeśli będziesz chciał, to podeślę Ci mój nick PSN to będziesz mógł użyć mojego pionka, no i będę mógł Ci też pomóc, trochę potłumaczyć itp. ;]

@jestem trochę zmęczony, więc mogłem trochę niezrozumiale napisać. ;]

Opublikowano

Ok mam już tą grę,tylko mam ogrooomny problem, a mianowicie idzie się jakoś pozbyć tych czarnych pasków u góry i na dole ekranu? W ustwieniach gry tego nie ma, a w TV nie mogę ręcznie ustawić rozmiaru ekranu.

Opublikowano

Ok mam już tą grę,tylko mam ogrooomny problem, a mianowicie idzie się jakoś pozbyć tych czarnych pasków u góry i na dole ekranu? W ustwieniach gry tego nie ma, a w TV nie mogę ręcznie ustawić rozmiaru ekranu.

Sprawdzałeś w opcjach/ustawieniach gry? lub też w ustawieniach/opcjach konsoli, choć prędzej w grze gdzieś powinno być jak w innych masz ok.

Opublikowano

Dobra, dowiedziałem się że tak ma być, ale poradziłem sobie z tym, mam trochę za duży ekran, ale jest git. Większym zmartwieniem jest brak nowego sava o ile się nie mylę. Mam brata i chcemy 2 osobne savy, ale pisze ze poprzedni zostanie utracony, idzie jakoś to ominąć?

Opublikowano

Dobra, dowiedziałem się że tak ma być, ale poradziłem sobie z tym, mam trochę za duży ekran, ale jest git. Większym zmartwieniem jest brak nowego sava o ile się nie mylę. Mam brata i chcemy 2 osobne savy, ale pisze ze poprzedni zostanie utracony, idzie jakoś to ominąć?

Spróbujcie na 2 osobnych profilach. Jakby pomyśleć logicznie, to w takim wypadku nie powinno nadpisać innego zapisu z innego profilu. Ale różnie może być, więc przed tym skopiujcie na pena zapisu i sprawdźcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...