Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki typ serwera jest najbardziej dochodowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zazwyczaj serwery Minigames mają większą popularność wśród graczy, np.: Survival Games, The Walls, Mob Arena. (Chodzi mi tu o różne tryby, które się wybiera w lobby.)

No i oczywiście oryginalne serwery, taki jak np. League of Legends w Minecrafcie.

Odradzam Ci robić hardcorów, bo było takich serwerów tysiące, o ile nie więcej i w większości przypadków te serwery popadały, bo graczom się znudziło dostawać bany na długi czas.

Opublikowano

Serwer z wieloma minigrami na razie odpada bo chcę zrobić jakieś 80 slot z późniejszym rozszerzeniem (jak będzie cały czas dużo osób grało) o 120-160

Opublikowano

Według mnie najbardziej dochodowy jest albo FB albo Minigames. Zapewniają one dużo rozrywki [konta vip/latanie (to drugie na FB)] no i itemshop ;)

Opublikowano

zastanawiam się nad thewalls lub survival+frakcje (wojny gildii itp)

albo fb w którym chodzi o to żeby zbić jak najwięcej kasy poprzez tworzenie własnych warpów i farm i sprzedawanie ich we własnych sklepach innym graczom (jeszcze bym dodał mapę pvp)

Opublikowano

btw. jeśli chcesz robić serwer tylko po to, żeby dużo zarobić (a tak wnioskuje po założeniu tego tematu) to nawet go nie rób, bo to oczywiste że Ci nie wyjdzie - w końcu - nie zalezy Ci na tym żeby ludzie się dobrze bawili tylko żeby kupowali vipy itp. więc zakładam że to byłoby jedyną dopracowaną rzeczą.

Opublikowano

nie nie nie nie. tylko chce żeby się zwracało a nie żebym bulił cały rok za serwa. pierwszy miesiąć, drugi trzeci... zapłace! ale nie cały rok albo dlużej

Opublikowano

nie nie nie nie. tylko chce żeby się zwracało a nie żebym bulił cały rok za serwa. pierwszy miesiąć, drugi trzeci... zapłace! ale nie cały rok albo dlużej

Chodzi ci oto żeby serwer był 100% wystarczalny ? Zrób jakiś oryginalny pomysł i dużo dodatków w itemshop nie jakieś gówna typu 10 diaxów itp.

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

Według mnie Hardcore, ale nie z pierdołami, np. 3 sztabki żelaza, tylko np. darmowe założenie gildii.

Oczywiście to od Ciebie zależy czy serwer będzie przynosił zyski czy też nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...