Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Auto] Jakie wybrać auto?

Schizma69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

od 3 dni jestem graczem nfs world nissanem silvą dorobiłem się już przeszło 2 000 000 zatem chyba już czas na zmianę autka.

Mam do Was trzy pytania:

1) Czy z czasem odblokowują się nowe modele aut ? Czy zależne jest to od moich osiągnięć, czy po prostu od czasu ? dodam że chodzi mi tylko o auta kupione za walutę gry(którą zdobywa się za wyścigi).

2) Z czym się je klasy samochodów, wybierając np klasę A to będę się ścigał z lepszymi niż dotychczas ? Czy zależne jest to od mojego doświadczenia ?

3) Najważniejsze pytanie, jakie auto wybrać ;) , nie liczę się z ceną , zawsze można dozbierać :) jak chce się Wam pisać to dopiszcie również jakiemu tuningowi najlepiej poddać owe auto .  O ile auta wyścigowe nie nadają się do pościgów to podajcie również jakiś porządny model do i tej dyscypliny :) Rzecz jasna napiszcie które auto do czego typujecie żeby potem nie było zamieszania .

Z góry dzięki,Damian

Opublikowano

1) Auta dostępnę za gotówkę z gry (IGC) są dostępne cały czas niezmiennie i można je znaleźć u dilera i kupić za gotówkę. Zmieniają się one w co dwutygodniowych rotacjach,

które niestety z powodu zaniedbań administracji od 3 miesięcy się nie odbywają.

2) To z kim będziesz się ścigał zależy od trasy. Na mapie są trasy oznaczone wybraną klasą (w sumie po 1 ucieczce i po 1 sprincie/wyścigu oraz kilka dragów) w których mogą brać udział

tylko auta z tej klasy co oznacza, że wybierając taką trasę masz równe szanse na zwycięstwo. Reszta tras jest dobierana mniej więcej do średniej tego kto ją założył chociaż raczej

idą na najwyzszych obrotach czylli klasa A-S. Można natomiast rozgrywac prywatne rozgrywki z innymi graczami i wtedy na takiej trasie dowolnej grać słabszymi autami mieszając nawet klasę E z klasą S

3) Aut do wyboru masz sporo. W najwyższej cenie masz do wyboru Nadające się do klasy A oraz nawet S, Porsche GT3 RS, trochę niżej bardzo dobre będzie Lamborghini Murcielago LP 640 (klasa A)

W klasie B dobrze będzie wybrać BMW M3 Sport Evolution itp. Polecam Ci zajrzeć do działu z Hackami i Poradnikami i zrobić sobie "darmowe miejsca w garażu" a potem zbierać wszystkie możliwe auta

i testować je sobie powoli :)

142g9ox.png
Retired Need For Speed: World Player 2pocfa1.png

Opublikowano

Jak dobrze pamiętam "darmowe" miejsca w garażu można było robić dopiero mając 60lvl, skoro kolega gra dopiero 3 dni to raczej nie ma takiego. Ja bym nie rezygnował na razie z Sylwi, fajna dziewucha (maszyna) i ma potencjał. Śmigam nią w szczycie klasy C. Ewentualnie co by taniej było Audi TT RS do dragów w C bo prowadzi się kiepsko albo Lotus Elise na wyścigi w D. Elise może nie przyspiesza zbyt dobrze, szczerze mówiąc to wręcz słabo ale najostrzejsze zakręty potrafi pokonać na pełnym gazie bez dotknięcia bandy - gdzie inni muszą zwalniać. W klasie B jak widzę królują Toyki MR-2 za PLN w wersji rajdowej(fabryczny tuning) i mimo moich starań już 3 moje auto nie może im dorównać. Na pościgi w zasadzie cokolwiek byle szybkie :D 3-4 miechy temu kupiłem BMW e46 jak była za IGC (kasa z gry) i śmiga jak złoto. Najważniejsze jak dla mnie to żeby auto miało kopa bo na trudniejszych trasach możesz nie wyrabiać się z czasem (póki nie poznasz tras) i żeby można było się wyrwać jak Cie okrążą i zablokują.

To tyle od laika :D

Jak chcesz na razie oszczędzić kase lub części to nie rób 2 aut z klasy A-S, zrób jedno ale konkretne. Albo na dragi albo na wyścigi bo jak pomieszasz skile to ani w tym ani w tym nie bedzie sie sprawdzać. 

Co do aut z tych klas mogę potwierdzić słowa kolegi wyżej - porszak i lambo. Chociaż osobiście draguje lambo 650-4 którego już nie ma za IGC ale nabyłem je zaraz przed owym porszakiem i jest dla mnie lepsze. Może w wyścigach by się lepiej sprawdzało.

Opublikowano

Jak dobrze pamiętam "darmowe" miejsca w garażu można było robić dopiero mając 60lvl, skoro kolega gra dopiero 3 dni to raczej nie ma takiego. Ja bym nie rezygnował na razie z Sylwi, fajna dziewucha (maszyna) i ma potencjał. Śmigam nią w szczycie klasy C. Ewentualnie co by taniej było Audi TT RS do dragów w C bo prowadzi się kiepsko albo Lotus Elise na wyścigi w D. Elise może nie przyspiesza zbyt dobrze, szczerze mówiąc to wręcz słabo ale najostrzejsze zakręty potrafi pokonać na pełnym gazie bez dotknięcia bandy - gdzie inni muszą zwalniać. W klasie B jak widzę królują Toyki MR-2 za PLN w wersji rajdowej(fabryczny tuning) i mimo moich starań już 3 moje auto nie może im dorównać. Na pościgi w zasadzie cokolwiek byle szybkie :D 3-4 miechy temu kupiłem BMW e46 jak była za IGC (kasa z gry) i śmiga jak złoto. Najważniejsze jak dla mnie to żeby auto miało kopa bo na trudniejszych trasach możesz nie wyrabiać się z czasem (póki nie poznasz tras) i żeby można było się wyrwać jak Cie okrążą i zablokują.

To tyle od laika :D

Są też różnego rodzaju "wspomagacze" dzięki którym 60lv osiągnie w niecałe 20 minut, więc to żaden problem :P

Co do aut...

Silvia w C? :P Lepiej zainwestować w Pontiaca Solstice GXP.

Z kolei na dragach w tejże klasie polecam Audi S5.

Klasa D - Chevrolet Cobalt SS na proste lub Pontiac Solstice GXP na kręte.

@Roiccrx

Jest jeden wyjątek jeśli chodzi o wyścigi - klasa B ma dwie klasówki :)

HB5fLf7.png

Opublikowano

szybko odpowiadacie z tego co widzę :) .

Na chwilę obecną nie wiem nawet o co dokładniej chodzi w tych klasach :P

Rozumiem że ostatecznie mam sobie odpuścić te wyższe klasy pomimo sporej gotówki , najdroższe auto jakie jest u dilera to koszt 2 000 000 akurat tyle ile w niespełna 2 dni zarobiłem także nie wiem na czym tu oszczędzać jak kasa tak szybko wpada :) .

w klasie "s" z tego co widzę żadne auto nie jest za pieniądze wygrywane w wyścigach

w klasie "a" łapie się jedynie na lexusa LFA  oraz nissana GT-R SpecV , murcielago za chyba 4700 boost

natomiast w klasie "b" najdroższe jakie jest za kasę z gry to M6 coupe 

myślę żeby pomiędzy tymi trzema modelami wybrać , co sądzicie i co byście brali ? 

Opublikowano

szybko odpowiadacie z tego co widzę :) .

Na chwilę obecną nie wiem nawet o co dokładniej chodzi w tych klasach :P

Rozumiem że ostatecznie mam sobie odpuścić te wyższe klasy pomimo sporej gotówki , najdroższe auto jakie jest u dilera to koszt 2 000 000 akurat tyle ile w niespełna 2 dni zarobiłem także nie wiem na czym tu oszczędzać jak kasa tak szybko wpada :) .

w klasie "s" z tego co widzę żadne auto nie jest za pieniądze wygrywane w wyścigach

w klasie "a" łapie się jedynie na lexusa LFA  oraz nissana GT-R SpecV , murcielago za chyba 4700 boost

natomiast w klasie "b" najdroższe jakie jest za kasę z gry to M6 coupe 

myślę żeby pomiędzy tymi trzema modelami wybrać , co sądzicie i co byście brali ? 

Nie o to chodzi ;)

Popatrz, to, że auto jest np. w klasie A, to nie znaczy, że nie możesz go podnieść do S.

Tutaj masz taki wykaz stosunku statystyk auta do klasy:

320581401812634291096.png

Po odpowiednim tuningu możesz "wrzucić" auto do wyższej klasy (ale pamiętaj też, że nie każde auto można na tyle ulepszyć).

Więcej informacji o częściach znajdziesz tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/1213342-wszystko-na-temat-czesci-tuningu-osiagow/

A tutaj mała rozpiska aut, które warto kupić (pod wyścigi za IGC):

- VW Scirroco - E

- Chevrolet Cobalt SS (na proste trasy) i Pontiac Solstice GXP (na kręte) - D

- Pontiac Solstice GXP - C

- Audi S5 - C (dragi)

- BMW M3 Sport Evo - B

- Lamborghini Murcielago LP640 - A

- Porsche 911 GT3 RS - S

Szczerze powiem że bardziej podobają mi się wyścigi w niższych klasach ;) A co do kosztu - nie zawsze najdroższy oznacza najlepszy ;P

Prawda :)

HB5fLf7.png

Opublikowano

odważyłem się i kupiłem te murcielago , trochę kiepsko w nim ze skrętami, ulegnie to wraz z nowymi częściami sporej zmianie , czy te skręty będą już do końca takie liche ?

Opublikowano

odważyłem się i kupiłem te murcielago , trochę kiepsko w nim ze skrętami, ulegnie to wraz z nowymi częściami sporej zmianie , czy te skręty będą już do końca takie liche ?

Musisz się przyzwyczaić :P Lamborghini nie należy do aut, które prowadzę się jak "po sznurku", trzeba być przygotowanym na dawkę podsterowności. Jednak nie jest aż tak źle - pojeździj nim, a będzie coraz lepiej.

Są auta z o wiele gorszym kątem skrętu :P

Poza tym, aby poprawić ogólne osiągi i prowadzenie auta zastosuj preferowany pod ten model układ części:

Silnik: Zielony

Doładowanie: Żółte / Zielone

Przekładnia: Niebieska

Zawieszenie: Zielone

Hamulce: Żółte

Opony: Żółte / Czerwone

Jeśli nie orientujesz się w kolorach części, zapraszam tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/1213342-wszystko-na-temat-czesci-tuningu-osiagow/

HB5fLf7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...