Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy istnieje zamiennik essentials?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy istnieje jakiś zamiennik essentials i essentialschat?

Lub ktoś z was podeśle mi PACZKE z essentials i essentials chat którą używa bo essentialschat sypie błędami gdy gracz pisze. Czy może ktoś z was miał taki błąd i wie jak  go rozwiązać. 

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

@Up

A może byś tak napisał jaki to błąd, co? :)

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

A proszę to wywala w konsoli gdy gracze coś napiszą na chacie

Could not pass event AsyncPlayerChatEvent to EssentialsChat vPre2.12.1.6
org.bukkit.event.EventException
        at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$1.execute(JavaPluginLoader.java:427)
        at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.java:62)
        at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.fireEvent(SimplePluginManager.java:477)
        at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.java:459)
        at net.minecraft.server.v1_6_R3.PlayerConnection.chat(PlayerConnection.java:891)
        at net.minecraft.server.v1_6_R3.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:842)
        at net.minecraft.server.v1_6_R3.Packet3Chat.handle(SourceFile:49)
        at net.minecraft.server.v1_6_R3.NetworkManager.i(NetworkManager.java:213)
        at net.minecraft.server.v1_6_R3.NetworkManager.c(NetworkManager.java:351)
        at net.minecraft.server.v1_6_R3.NetworkReaderThread.run(SourceFile:94)
Caused by: java.lang.StringIndexOutOfBoundsException: String index out of range: 1
        at java.lang.String.substring(String.java:1907)
        at com.earth2me.essentials.chat.EssentialsChatPlayerListenerLowest.onPlayerChat(EssentialsChatPlayerListenerLowest.java:55)
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57)
        at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
        at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606)
        at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$1.execute(JavaPluginLoader.java:425)
        ... 9 more

Opublikowano

Prawdopodobnie masz źle skonfigurowany plik odpowiadający za chat.

Ale nie jestem pewien.

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Tylko że już wiele razy od nowa generowalem config. Czytałem na angielskim forum, że to od konfiguracji ale na innym hostingu działało. Czy mógł byś wkleic poprawny config czy coś?

Opublikowano

1). Podaj config z essential chat który znajdziesz w /plugins/essentials/config.yml
2). Jakiego silniku używasz?
3). Zanim zrobisz 1 i 2 zainstaluj od nowa essentials całe : )

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie będę zakładał kolejnego tematu: mam ten sam problem, configi sa nowo wygenerowane, nic w nich nie zmieniałem. Pomoże ktoś? ;d

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...