Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pomoc z procesorem. (nie ogarniam XD)

piczomagnes™

Pytanie

Opublikowano

Witam, komputer był w naprawie i informatyk "wsadził" mi nowy procesor - AMD A4-4020 APU with Radeon HD Graphics 3.20GHz...

Nie wiem o co chodzi z tą grafiką. Czy to jest jakaś dodatkowa karta graficzna? Jeśli tak, to jak mam "przejść" na nią, by cały czas z niej korzystać. Please, help. xD

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zintegrowana karta graficzna która nie ma na pewno końcówki 3.20GHz 

Obstawiam że wcześniej miałeś integre w poprzednim procesorze i działałeś na niej, a skoro wymienił Ci procesor zrobił to również z kartą graficzną, a jeżeli masz faktycznie niezintegrowaną kartę graficzną to podaj jej model. 

lownfast

Opublikowano

Mam kartę nVidia GeForce GTS 250.

To zintegrowana karta graficzna która nie ma na pewno końcówki 3.20GHz 

Obstawiam że wcześniej miałeś integre w poprzednim procesorze i działałeś na niej, a skoro wymienił Ci procesor zrobił to również z kartą graficzną, a jeżeli masz faktycznie niezintegrowaną kartę graficzną to podaj jej model. 

Opublikowano

W takim razie nie opłaca CI się przesiadać na zintegrowaną kartę graficzną bo to jest tylko taka "zastępcza" karta i jeżeli coś Ci się stanie z twoją podstawową kartą to zawsze masz zapasową integre :) nie warto z niej korzystać bo wydajności w niej w ogóle nie ma, a jeżeli bardzo chcesz się przerzucić na integre to poprostu musisz wyciągnąć karte z obudowy. 

lownfast

Opublikowano

Okej, dzięki.

Uważam, że temat do zamknięcia. :P

W takim razie nie opłaca CI się przesiadać na zintegrowaną kartę graficzną bo to jest tylko taka "zastępcza" karta i jeżeli coś Ci się stanie z twoją podstawową kartą to zawsze masz zapasową integre :) nie warto z niej korzystać bo wydajności w niej w ogóle nie ma, a jeżeli bardzo chcesz się przerzucić na integre to poprostu musisz wyciągnąć karte z obudowy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...