Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7 czy można użyć 2 razy ?

kamilw456

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ! Na starym laptopie mam klucz do windows 7 .Teraz kupuję nowego PC-ta (bez systemu operacyjnego) I czy mógłbym ten kod windows'a ze starego laptopa wpisać ponownie na nowym PC-cie.Jeśli nie,jest jakiś inny sposób ,żeby zainstalować system windows 7 bez kupna ?

Opublikowano

Wersja na laptopie to OEM, przypisany do mobo. Nie nie możesz. Chyba że łyknie, ale po jakimś czasie powinna wyskoczyć wiadomość iż nieładnie postąpiłeś :D

Jest taki sposób, jak piracenie, ale nie polecam!.

Opublikowano

Mógłbyś i bez problemu go aktywujesz.

Jakby były jakieś problemu aktywacja telefoniczna i już.

Ale wtedy system nie mógłby być zainstalowany na laptopie, a Ty i tak musiałbyś być w jego posiadaniu cały czas.

Oczywiście jak system będzie zainstalowany tu i tu to i tak go aktywujesz, ale to już łamie licencję. 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Nie stracisz. :3

A to jest w sumie dość ciekawe. Często na nowo kupionym laptopie system jest aktywowany innym kluczem niż jest na Certyfikacie Autentyczności.

Dzieje się tak ponieważ jeden system jest przygotowany, a następnie po prostu kopiowany na wszystkie urządzenia przez producenta.

Ale tak wracając.

Instalują system na innym komputerze tym samym wyzbywając się go z tego laptopa nie łapiesz licencji jeśli tego laptopa nadal posiadasz.

Opublikowano

Ja pierdole, czy na tym forum wszyscy moderatorzy są pojebani(aby nie było, tego działu)? Sorry, ale siejecie tutaj herezję.

Idź spytaj ciocię wikipedię, co to jest kurwa OEM.

OEM jest przypisany do sprzętu, jeżeli windows sprawdzi to, to tracisz licencję. Nawet wymiana jednej części w wypadku OEM'a może pozbawić cię jej.

A ty mu mówisz, aby przeżucił klucz na całkiem inną jednostkę.

Opublikowano

K*rwa ja chcę dostać na tym forum odpowiedź na moje pytanie,ale nieeee bo po co ? zamiast mi odpowiedzieć jak ludzie to się kłócicie -_- DZIĘKUJĘ ZA POMOC POJ*BAŃCE !

Opublikowano

Dobrze to tak.

On ma racje nie to nie jest legalne - licencji nie można przenieść. Tu przesadziłem z tym "to jest legalne".

Jadnak co do samej aktywacji.

Aktywować aktywujesz tym kluczem i będzie działać wszystko jednak to podchodzi pod piractwo.

Opublikowano

Ok,w końcu się zgodziliście :) A jakie są szanse ,że mnie wykryją ?

Teoretycznie takim kluczem nawet sam nie możesz zainstalować systemu, byś nie złamał licencji.

System z tym kluczem masz od razu na komputerze i jedyna poprawna metoda reinstalacji systemu według MS dla użytkownika końcowego to korzystanie z partycji Recovery po aktualizacji warunków licencji.

Szansa, że wykryją jest mała. System tak aktywowany przechodzi wszystkie testy oryginalności oprogramowania itp..

Jednak jest to niezgodne z licencją, więc tak czy tak niczego nie można być pewnym.

Opublikowano

chłopie ponad połowa ludzi ma pirackiego windowsa i jakoś nic im się nie stało.Spokojnie microsoft ma tyle kasy że ich to że ludzie piracą windowsa nie obchodzi.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Czyli mogę po prostu pożyczyć od znajomej płytę,użyć kodu z mojego laptopa i nie płacić na windowsa 400 zł, z bardzo małą szansą ,że mnie wykryją ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...