Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z lapotopem.

DJSmoku2

Pytanie

Opublikowano

Siemka, kupiłem sobie niedawno laptopa i gdy gram w jakieś "lepsze gry" to po jakiś czasie gra zaczyna się ciąć a po tym laptop się po prostu wyłącza. Poczytałem na internecie, że jest to wina przegrzania się go ale kupiłem podkładkę chłodzącą i nic nie daje można coś z tym zrobić?

7729614441163031041951.png

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz spróbować też przeinstalować wszystkie sterowniki. (spróbować nie zaszkodzi)

Przeszukaj też instrukcje obsługi, powinieneś mieć manuala, jak po kolei rozmontować tego laptopa.

Opublikowano

Ściągnij hwmonitor. Pobaw się trochę, mógłbyś też odpalić na chwilkę grę. Ale chwilunie!

Przyczyny przegrzania, to stara pasta lub kurz. Albo słaba konstrukcja laptopa.

Jeżeli laptop nowy, a temperatury wysokie to oddaj na gw. Jak go rozkręcisz pozbędziesz sie gwarancji.

Opublikowano

Zdecydowanie się grzeje, powiem Ci tak, jak rozkręcałeś kompa i wiesz co i jak + masz zapas pasty to śmiało kręć laptopa.

Pamiętaj tylko żeby robić to delikatnie bo zatrzaski łatwo połamać jak plastik stary.

.

Opublikowano

Gwarancje masz czy nie?

Jak nie masz to kręć i nie bój się, jeżeli masz trochę oleju w głowie to nic nie zepsujesz.

.

Opublikowano

@up rozkręcać się boję bo nigdy tego nie robiłem. Kompa rozkręcałem parę razy ale laptopa nie. Ta więc czekam na dalsze propozycje ;)

Opublikowano

@up jak wrócę do Polski to zobaczę czy ją mam. Dam znać jak będę miał, tak więc proszę o nie zamykanie tematu.

Opublikowano

80 stopni to nie taka tragedia dla laptopa. Nie powinno to powodować takich niestabilności.

Wyciągnij baterię i graj na samym kablu.

Brakuje temperatury grafiki. Dlatego ściągnij GPU-z.

Włącz hd monitor i gpu-z, wyłącz wszystkie aplikacje i poczekaj aż temperatury spadną(z 5 minut będzie ok). Włącz grę. I pograj pół godziny.

gpu-z zakłądka Sensors, i kliknij na temperatury, aby ustawić maxymalne wartości do zdjęcia.

Zrób zdjęcie hw monitor i gpu-z'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...