Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybki nabijanie oponek

Seremo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Postanawiam się lekko rozpisać na temat oponek. Oponkowanie za darmo nie wymaga specjalnych programów oszukujących system gier, nie jest nielegalne, a wręcz potrzebne dla tych, którzy chcą się szybciej wywinąć na skrzydłach w kierunku top 10.

Co to są oponki?!
Oponki to waluta dodatkowa w HZ. Możemy ją zobaczyć pod ilością coinsmiley.png . Opony mają znak donutsmiley.png .Jak wiadomo, w prawie każdej grze jest jakaś specjalna waluta. Zazwyczaj musimy kupywać SMS'em/kartą kredytową... Niestety: większość z nas tutaj ma średnią 11-12 lat. Takie osoby nie stać na specjalną walutę, bądź rodzice na to zabraniają. Zamiast oszukiwać rodziców, biorąc telefon podczas ich nie uwagi - zaróbmy oponki bez potrzeby zakupywania!

No dobrze, od czego zaczynamy?
Spójrzmy na ilość Twoich oponek. Pewnie mała, co? Zwiększmy ją. Warto zacząć od... bohaterskich czynów!
Ale jak?
Wejdź w swoje bohaterskie czyny. Zaznacz odblokowane misje, a następnie szukaj misji, które dają oponki. (Jeżeli grasz nie cały rok na serverze, to masz powód do dumy. Za 365 dni grania dostajesz 20 oponek!) W moim przypadku oponki daje np. misja o 40 000 honoru. Gdy znajdziemy już jakieś ciekawe misje, oraz wiarygodne do uzupełnienia w naszym toku myślenia: weźmy się za nie.
Gdy już nie widzisz możliwych dla Ciebie misji za oponki: przejdźmy do kolejnego punktu.

Atakowanie, misje praca...
Pewnie nie raz spotkaliście bohaterka, który zbija honor, bądź jest cały goły, nie ma wspomagaczy ani towarzyszy. Najlepiej, by taka osoba świeżutko zaczęła zbijać honor. Gdy ma od nas o jakieś 20 000 więcej honoru, Lvl większy od nas. Taką osobę najlepiej bić. Macie u takich największe prawdopodobieństwo na oponki. A mianowicie coś koło 25%. Nie można dostać więcej niż 1 oponkę po jednej walce. Można też zyskać specjalną walutę robiąc misje. Wtedy macie coś pomiędzy 2-10%... Mi się dziś trafiło w pracy zdobycie jednej oponki. Jak to się stało? Nie wiem. Najwidoczniej to też się da.

Zbijanie honoru
Wspomniałam o tym wyżej. To również jest sposobem na oponki. Prościutki. Jeżeli posiadasz więcej niż 35 000 honoru, dobrze jest tego użyć. Jeżeli mniej: nie ma sensu.
Na czym to polega?

Zacznijmy zaraz po turnieju. Zdejmuj bohatera, ubrania, wspomagacze możesz zostawić. Jeżeli drużyna daje bardzo wiele umiejętności: odejdź z niej. Napisz w opisie dużymi "ZBIJAM HONOR! ATAKUJCIE, DUŻE SZANSE NA WYGRANĄ!" (Chociaż to my wygramy, ale nie w pojedynku... Winking.png ) Atakujcie ludzi, z którymo przegrywacie. Jeżeli nikt was nie chce atakować, możecie wysłać wiadomości (do wszystkich, co mają 2x mniej honoru od nas) typu:

"Cześć! Piszę do Ciebie z prośbą o atakowanie mnie. Moja postać na pewno przegra. Bardzo mi zależy na zbijaniu honoru. Ty dostajesz honor, a ja go tracę. Obaj będziemy szczęśliwi :)"

Zbijanie możeszc zakończyć w którą kolwiek niedzielę. Ważne, by od razu po zakończeniu turnieju. Gdy zakończymy, ubieramy się, bierzemy towarzysza i ruszamy! Atakujemy tych, co są wyżej od nas w rankingu, dają nam 200 honoru za wygraną, ale mamy dużą szansę na pokonanie ich!Atakujemy ich do kolejnej niedzieli.

Ale po co?

Gdy zyskujemy honor idziemy do góry w rankingu honoru turniejowego!

Za 1 miejsce otrzymujemy 75 oponek

2 - 60opon

3 - 40opon

4-10 - 20 opon
11-100 - 5 opon

Jak oszczędzić oponki?
Złota zasada: NIGDY NIE KUPUJ RZECZY ZA OPONKI!
Czyli: Gdy w lumpeksie pojawią się oferty itemów za 9 oponek NIE KUPUJ
To strata oponek. Droższy, nie znaczy lepszy. Itemy kupuj za max. 1 oponkę.
Broń rzucana
Jeżeli stan oponek u Ciebie wynosi mniej niż 2 oponki: NIE kUPUJ BRONI RZUCANEJ!
Wspomagacze
Jeżeli nie masz więcej niż 25 oponek, NIE KUPUJ WSPOMAGACZA! Jeżeli planujesz zakupić: Zakup tylko umiejętności, jeżeli jesteś bogaczem: to również i misji. Praca nie ma sensu.

Haha! Tyle pracowania dla głupiej gry?

Cóż. Niektórzy podniecają się wyższym lvl'em/dużą ilością oponek. A niektórzy są tak przywiązani do gry, że ją kochają... Jeżeli nie chce Ci się pracować po to, by się czymś dowartościować masz dwa wyjścia:

1) Idź na piwo, zajmij się realnym życiem drinks.gif

2) Zakup oponki pod tą ikonką:  sEPJ0Cp.jpg

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Ciekawy poradnik, w końcu ktoś przypomina ,że w grach są też opcje misji, z których można zebrać dużo dodatkowej waluty. Zasługuje na plus.

1385975953-U914647.png

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...