Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Low elo - pytanie

(:Xevik:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie..

Main - Top

Jednak zauważyłem że ciężko mi na tej linii wycarrować grę..

postanowiłem iść na mid, zagrałem 3 gry Cassio.

3 gry wygrane, bez problemowo..

I wcale nie miałem aż tak ogarniętego teamu, po prostu z mida łatwo zejść na bot.. feednięty ADC to często 80% sukcesu.

a moje pytanie to takie czy warto mimo wszystko iść na tą linie.. nawet jeżeli mamy last pick-a?

jest w 99% pewny że jeżeli dostane mid to szybko wbije Platyne :), oczywiście iść na tą linie to bardzo często będzie znaczyć duo mid.

Moim zdaniem mid to 1 z ważniejszych linii a jak ja mam puścić tam gracza który nawet farmić nie potrafi.. to mija się to z celem.

Pytanie bardziej kieruje do tych co już wyccarowali i siedzą np. w D5-D1, lub nawet w G1..

Inni też mogą odpowiadać co o tym myślą...

szczerze w low elo mogę nawet mute każdemu dać ;) i tak z nimi się gadać nieda..

może 1 na 10 trafi się spoko gość z którym można ładne akcje odwalać + pogadać i stworzyć miłą atmosfere.

Co do mnie.. flamerem nie jest i tego nie popieram :), zazwyczaj odpisuje tak że wkurzy to tylko ogarniętego gracza.. a debil nie zrozumie o co chodzi.. i wtedy mam spokój ^^

Co do mojej gry ^^ to rzadko przegrywam linie, jedynie czasami za pewnie się poczuje i w idiotyczny sposób trace flash-a i ignite.. ale to nie znaczy że przegrałem linie..

Co do Cassio to myśle że będzie to mój main na mid.. bo powiem szczerze że gra mi się nią bardzo dobrze.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Musisz umiec tez grac na innych liniach, pamietaj, nie wygrasz wszystkiego ale robiac double mid masz mniejsze szanse ze wygrasz gre idac np na topa lub supporta.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Hm też mam 2 plan.

Top: Ryze z TP.

Mid: Cassio, LB, Kassadin

Jungle: Lee Sin, Wukong

Co do Supporta to idę pod AP, jak na ten czas się sprawdza.

ADC: Na tej linii jestem słaby.

A co do duo mida, zabijam, farmie i lece od razu na bot pomóc ;>, oczywiście to chodzi tylko o low elo.

Później to pewnie znowu wrócę na swój Top.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Opublikowano

jeżeli jesteś 1/2 pickiem leć mida zawsze, ale jeżeli trafisz na 3/4/5 pick to pisz do nich, że jesteś op, carrujesz każdą grę, albo że to jest twój smurf a główne konto to czelendżer na Korei ;-) pomaga to czasami

Opublikowano

Wszystko zależy jak grasz.

Moim zdaniem ,jeśli dobrze grasz na środkowej alei ,powinieneś ją brać.

Zależy jeszcze jakie postacie bierzesz i jaki masz skrypt do nich 

Pozdrawiam z sali informatycznej

47990292595971448862.png

Opublikowano

Zależy jeżeli tylko top wygra a reszta linii przegra to ciężko się to carruje bo w enemy jest tylko 1 gość do tyłu a u Ciebie 4 osoby. Ale na tej dywizji to normalnie można z topa samemu carrować

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Pickując mida trzeba pamiętać o mobilnosci postaci, jeżeli masz ostatni pick to lepiej sie przygotowac na wszelki wypadek i wziac kontre na wroga postac, wedlug mnie mid jest najwazniejsza linia w grze i jungler zawsze powinien babysitowac ta linie...

tyle odemnie

Opublikowano

IMO do golda najłatwiej wygrać grę na junglii :P, topa nie opłaca się brać. Osobiście jak gram na nowym koncie (silver 1 atm) to gram jungle/supp.

Opublikowano

Jak grasz low elo, tj. bronze/silver - duo mid sie oplaca. Jezeli twoj partner z linii nie bedzie sie wkurzal i nie pojdzie trollowac tylko bedzie wspolpracowal to wygracie. Ja zazwyczaj na low elo pickowalem duo mida i bylo tak ze enemy mider byl zjechany on mial np. w 10 minucie 20 farmy a my po 40-50 i kilka killi. Poprostu stalismy na midzie i cisnelismy enemy, a potem 1 z miderow zostawal a 2 roamowal i sie wymienialismy. Tylko pamietaj ze jak jungler z miderem ogarniaja to was zniszcza, wiecej xpa itp. Ale sam napisales low elo, wiec polecam

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi ^^

Tak ja chce tylko na low elo mid, też może polece kilka razy do jungli.

Top - lubię grać tankami ;), rozpoczytać TF itd.. a na low elo ciężko znaleźć ogarniętych graczy, mój Top bardziej by się przydał do teamowych gier.

a co do Jungler-a to chce grać tam:

Lee Sin i Wukong, oczywiście tak jak ktoś napisał gankować jak najwięcej mid + też bot się opłaca.

Top to w ostateczności moim zdaniem.. bo nawet jak ja gram na topie to nie lubię jak jungler mi przychodzi, farma i psucie farmy przeciwnikowi ;), jedynie proszę o pomoc junglera jak w enemy jest jakaś mocna kontra na mnie i gra na równym poziomie.

Junglerem jestem ale na 3v3, mała mapa, dobrze mi się gankuje itd..

na 5 jakoś mniej ogarniałem zawsze.

Też zachowanie graczy jest złe minimum 7 na 10 gier ktoś zwala na junglera.

Opublikowano

Diamenty 1 ??? wedgóg mnie to porażka bezprzerwy gram przeciw tym przyjemniackom normale a przerwa mam w rankedach ich poziom przynajmien 70% jest zerowy. Sezon 3 bron Sezon 4 diament no prosze ,,,,

Co do gry kazda linia i po 3 postacie na nią :)

Opublikowano

Wszystko zależy jak grasz.

Moim zdaniem ,jeśli dobrze grasz na środkowej alei ,powinieneś ją brać.

Zależy jeszcze jakie postacie bierzesz i jaki masz skrypt do nich 

Pozdrawiam z sali informatycznej

O co tutaj kurwa chodzi? Masz w sygnaturze napisane, że nie tolerujesz oszustwa w grach, a na odpowiedź kolesia czy opłaca mu się grać cassio na midzie (nie wspomina o żadnych skryptach) odpowiadasz mu - " jaki skrypt masz do nich" . Sorry, że gadam nie na temat ale paradoks twojej wypowiedzi wstrząsnął moim mózgiem.

@topic

Na low elo (bronze/silver/niski gold) możesz carrować z każdej pozycji jeśli potrafisz grać. Pytanie pozostaje, na jakiej pozycji grasz najlepiej? Jeśli jest to mid, to graj na midzie w każdej grze, w której możesz, lecz na wszelki wypadek naucz się min. 2 championów na każdą inną pozycje top/jungle/adc/supp . Częsty roaming na inne linie jest wręcz wskazany, żeby wygrywać gre, lecz nie zapominaj, żeby robić to w momencie spushowania lini, bo często widzę (jak gram na smurfie) roamującą LB, która tylko gankuje inne linie, a sama ma 11csów w 20 min i na pełne combo nie jest w stanie zdjąć 1/4 hp przeciwnemu carry. Z każdej gry powinieneś wyciągać jakiś wniosek, żeby grać coraz lepiej, bo często widze ludzi, którzy mają tysiąc gier na rankedach, a dalej siedzą w niskiej dywizji narzekając na "noob teamy" i nie robiąc postępu w swojej grze.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Są takie postacie jak: Vi(Junge), Ryze(Top), Jax(Top), Kha'zix(Jungle),Ania(Supp) możesz spokojnie sam carry :>

Opublikowano

@

Hehe sam się śmieje z tych co mają po 300-1000 gier i siedzą w np. silver..

zwalają wszystko na team a jak zobaczysz kilka ich gier to się można za głowe złapać.

w Lolu bardzo dużo ludzi zwala na kogoś(nie potrafi zrozumieć że to jego błąd).

Jak znajde więcej czasu żeby grać tak z 10 rankedów dziennie i wbije już G1 to wam podeśle gry ;D.

Boje się jedynie Gold 5 bo podobno tam nieźle przesrane ;d.

@Lord Tytan co do Vi to musiałbym nią zagrać chociaż z 30 normali.. dobrze mi się nią gra ale to dalej nie to..

co do reszty to się zgadzam, też karma dobra na bot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...