Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

maciekl15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problemy z bf4, co jakiś czas gdy w rozgrywce jest coraz większy natłok graczy lub pojazdów lub wybuchów zaczynają się ścinki czasem 5 sekundowe, czasem 10.

No i pytanie do was:
Czym to jest spowodowane bo jak na mój komp nie powinno tak być? 

Procesor:
Intel Core i7-4770K

Chłodzenie:
Thermalright HR-02 Macho Black White

Płyta główna:
Asrock Z87 Extreme4

Karta graficzna:
Gigabyte GeForce GTX770 4GB

Ram:
Crucial DDR3 8GB 1600MHz Ballistix Sport CL9

Dysk:
Seagate Barracuda 1TB SATA3

Zasilacz:
Fractal Design Tesla R2 650W

Podejrzewam że to wina ramu ale nie jestem pewien.

Opublikowano

Ścinki występują wielokrotnie podczas jednej mapy? Jeśli nie, to przyczyną mogą być niektóre elementy levolution aktywowane przez graczy.

lts2.png

Opublikowano

Mam ten sam problem :D Podczas premiery miałem stałe 120FPS z moim kompem... dzisiaj mam już tylko 50-60 (czasami skacze do 120)... nie ważne czy nagrywam czy nie... tyle samo FPSów... dlatego będę robić formata

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Nie ma mowy, żeby BF4 zużywał powyżej ośmiu GB albo nawet osiem. Wyrzucisz kasę w błoto. Pokombinuj ze sterownikami i sprawdź, czy temperatury są w porządku, bo takie rzeczy nie powinny ci się dziać.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Temperatury są w porządku w karcie graficznej nie przekracza 70, a w procesorze 60.

Jeszcze pokombinuje z tymi ustawieniami. Normalnie to mam ustawienia z geforce experience.

Opublikowano

wyłącz origina w grze i jak zaczynasz grać już na mapie to przeglądarke z battlelogiem również zamknij, mi pomogło, mam ten sam sprzęt (jedynie i5 -3570k)

76561198018588473.png
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam podobny problem..
Moja maszynka:
Grafika: GeForce GTX 560m
Ram: 8gb
Proc AMD FX 4100 3,8 x4

Co 3-4 min. mam spadek fps do 10, przez jakieś 20-30 sec. po czym gra chodzi dalej płynnie, myślałem że to wina windowsa więc zrobiłem format oraz reinstal windowsa, jednak to niezbyt pomogło.. Kiedyś nie było tych ścin teraz mam je nie ustannie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...