Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy wytrzyma?

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Wiesz o tym, że jeśli będziesz dostawał ataki DDoS. SprintDataCenter odetnie Ci serwer, i wszystko będzie offline?

Opublikowano

Maszyna da rade

lecz ja martwil bym sie o to

,, Transfer 5TB - GRATIS

Każdy rozpoczęty TB powyżej limitu -

60 PLN''

Latwo to przekroczyc..

Opublikowano

Nie, nie, nie. Zdecydowanie nie, kategorycznie nie.

Procesor Intel i3 klasy PC, to jeden z najtańszych/najbardziej ekonomicznych modeli pod komputery osobiste... Pod serwer to się kompletnie nie nadaje.

CPU całkowicie skreśla na starcie tę ofertę w ogóle pod Minecrafta, co dalej? Transfer. Ograniczony transfer, to jakaś parodia, bez przesady.

No i na deser blackholing - w przypadku większego ataku DDoS odcinają jakiekolwiek połączenia, nawet te w kraju i serwer jest po prostu offline - kolejny raz out.

Biorąc pod uwagę jak często ataki DDoS są w Polsce wykonywane na serwery MC blackholing się kompletnie nie sprawdzi.

Ja bym celował bardziej w OVH/SoYouStart, czyli jedna z części OVH. Mam serwer 32GB'owy właśnie w OVH, zero problemów, wydajność bardzo dobra, w miarę sensowne zabezpieczenie przed DDoS.

Miałem oba hostingi - SDC sypał się przy lekkim ataku DDoS, od kiedy przenieśliśmy się do OVH ani razu serwer nie został wyłączony z powodu ataku DDoS. ;)

Bierz 32GB, Xeon E3, coś takiego:

http://www.soyoustart.com/pl/oferta/sys-e32-4.xml

E5 się nie opłaca, 64GB RAM'u raczej też nie wykorzystasz. Bardziej takie serwery będą żarły CPU i to jest największy problem serwerów MC - procesor i dyski, a nie RAM. E3 według wielu testów jest najlepiej dostosowanym CPU pod serwery.

W tej ofercie co podałem sa też SSD'ki, więc nie będzie problemów przy dużym przepływie danych, padanie dysków tak jak to jest w Kimsufi przykładowo.

Aktualnie OVH pozostaje bezkonkurencyjne, pomimo, że to nie jest już to samo OVH co kiedyś, support też pozostawia troszkę do życzenia, to jest najlepiej spośród wszystkich hostingów.

8098_com.tmobile.theme.Ubuntu_ubuntu-cm1

Risen. :# - wierny użytkownik Linux'a (Ubuntu). :D

Opublikowano

@Risen :# niby tak, ale opłata instalacyjna to 200 zł (tak mi się wydaje z tego co przeczytałem tam na stronie :O)

no nie wiem :P zobaczę jeszczę, ale teraz już wiem że z sprintdatacenter nie kupię :)

Opublikowano

Wytrzyma na 1 serwer i bd 200 slotow bo to cpu to ja mam takie w laptopie xD A serwer ci rozwala pingiem w cmd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...