Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca komputera przez noc.

TaDa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie może i dla niektórych głupie ale chcę się o to zapytać a mianowicie chcę pobrać grę przez aplikację orgin i jak wł. Komputer około 20 i pójdzie on do rana to się w nim nic nie popsuje (np. Przegrzanie itp.)

Nie wiem gdzie to napisać więc pisze tutaj.

Z góry dzięki za odp. Chciał bym je otrzymać od takich osób, które się na tym znają.

Pozdrawiam.

Opublikowano

uwazaj bo amerykanscy szpiedzy montuja w kazdym procesorze Intela bomby atomowe i jak huknie to pojdzie z dymem cała chata i bedzie wstyd przed sasiadami bo amerykancy szpiedzy ci dom wysadzili

i kierowca autobusu nawet nie wstanie bo juz go łapy bola pewnie od tego klaskania

oczywiscie amerykanskiego autobusu

Nic sie nie powinno stac, chyba, ze wlozysz go do wanny na noc..

Pewnie rodzice straszą, że komputer sie spali jak zostawisz na noc, spoko wielu to przerabiało.

Opublikowano

Pisałem odp od tych, którzy się na tym znają. Nie chcę czytać głupich komentarzy -.- Chcesz się ponabijać to wyjdź...

Opublikowano

Pisałem odp od tych, którzy się na tym znają. Nie chcę czytać głupich komentarzy -.- Chcesz się ponabijać to wyjdź...

Wiem, ze rodzice brzmia przekonujaco ale komputer nie pojdzie z dymem jak bedzie wlaczony przez 10 godzin., chyba, ze wlozysz go do wanny albo rodzice Ci go wyrzucą przez okno.

Prościej się nie da. 

Opublikowano

Jak komputer w stanie spoczynku się przegrzewa to jest taka opcja.

Ale jak wszystko działa jak powinno i nie masz uszkodzonego sprzętu typu zasilacz z firmy "Akyga" <3 to stawiaj

Opublikowano

Wiem, ze rodzice brzmia przekonujaco ale komputer nie pojdzie z dymem jak bedzie wlaczony przez 10 godzin., chyba, ze wlozysz go do wanny albo rodzice Ci go wyrzucą przez okno.

Prościej się nie da.

O rodziców tu akurat nie chodzi bo od jakiegoś czasu mieszkam sam.

Nie wiem dlaczego się tego czepiasz jak nic o mnie nie wiesz... Ale ok pozostawmy to tak jak jest nie ma co się nad tym rozczulać.

Dzięki za pomoc. (uwagi następnym razem zachowuj dla siebie)

Opublikowano

Jeżeli komputer jest dobry ;) nic się z nim nie stanie więc możesz śmiało zostawić na noc, rano go wyłącz niech sobie odpocznie z dwie godzinki i możesz znowu się bawić. 

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Jak komputer w stanie spoczynku się przegrzewa to jest taka opcja.

Ale jak wszystko działa jak powinno i nie masz uszkodzonego sprzętu typu zasilacz z firmy "Akyga" <3 to stawiaj

Komputer podczas grania w najbardziej wymagającą grę miał chyba z 65-67 stopni. A na pobieraniu to raczej mi takich temp. nie wykręci tak myślę.

Dzięki.

Pozdrawiam. ;)

Opublikowano

Przesadzacie. Jak u mnie zdarzało się, że komputer przez 3 dni chodził bez przerwy w nocy pobieranie w dzień używanie.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Nic sie nie powinno stać,komputer powinien przez ten okres czasu normalnie pracować i funkcjonować.Jedyną wadą takiej zabawy będzie wysoki rachunek za prąd.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Z komputerem nic się nie stanie...
No chyba że....
Trzymasz go w super izolacyjnym biurku. 

:D

GPU: AMD Sapphire HD7770 1GB GDDR5 | CPU: Intel Quad Q6600 @2.4Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W | MOBO: Gigabyte G32M-S2C | Obudowa: Zalman Z3 Plus | Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT

Opublikowano

PODAJ Zasilacz model i markę.

Ja jak sciągam coś na moim tosterze to daje nitke z kamieniem która pod wpływem temperatury rozszerzy się i kamień walnie w kulke która wyłączy lapka i zasilacz :D

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Nic ani tobie ani komputerowi się nie stanie. Nie masz sie czym martwić.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Nie wiemy jaki dokładnie masz sprzęt, jeśli zasilacz jest słaby to pod wpływem przegrzania może wybuchnąć/spalić się, jednak to skrajne przypadki. Nic się nie powinno stać.

Co do pobierania - weź lepszego neta jeśli możesz, ja ostatnio wziąłem sobie za 49 zł 50MB od netii i BF'a 3 (20GB) pobrało mi w 45 minut

http://www.speedtest.net/my-result/3473678744

Opublikowano

Ja swój komputer tylko resetuję. Ale nie oszczędzałem na zasilaczu, dlatego nie mam się czego obawiać :)

2 jednostka na jakimś tanim modecomie, siedzi 3 lata i też nie narzeka.

Chodź ci powiem, że raz miałem farta, bo zalałem port usb herbatą, i po 2-3 miesiącach, zaczął się palić gdy już zamykałem oczy do spania :D A bezpiecznik zamiast odciąć zasilanie to zrobił dziurę w mobo i się dopiero rozkręcał :D Zanim ogarnąłem to już cały dom był zadymiony.

Ściąganie to bardziej praca w idle. easy

Nic sie nie powinno stać,komputer powinien przez ten okres czasu normalnie pracować i funkcjonować.Jedyną wadą takiej zabawy będzie wysoki rachunek za prąd.

Pozdrawiam ;)

Nie jest to aż tak straszne, za same noce, w ciągu miesiąca może 25zł dopłacisz. Chyba że masz jakąś bóg wie jaką grafikę :D

Opublikowano

KOMPUTER. Raczej nie powinnien sie przegrzac. Nie masz sie o co martwic. CHODŹ sa programy co sprawdzają temperature pc . Mozesz poszukac i sprawdzić to sam sie dowiesz czy sie obawiac powinnienes czy tez nie.

wilowo.jpg

Opublikowano

Nie wiemy jaki dokładnie masz sprzęt, jeśli zasilacz jest słaby to pod wpływem przegrzania może wybuchnąć/spalić się, jednak to skrajne przypadki. Nic się nie powinno stać.

Co do pobierania - weź lepszego neta jeśli możesz, ja ostatnio wziąłem sobie za 49 zł 50MB od netii i BF'a 3 (20GB) pobrało mi w 45 minut

http://www.speedtest.net/my-result/3473678744

Jak bierzesz internet to raczej z umową więc... ;)

PODAJ Zasilacz model i markę.

Ja jak sciągam coś na moim tosterze to daje nitke z kamieniem która pod wpływem temperatury rozszerzy się i kamień walnie w kulke która wyłączy lapka i zasilacz :D

Zaje*sta opcja z tym kamyczkiem ;)

Ale wątpię, że wytworzy się tam taka temperatura.

Opublikowano

Przesadzacie. Gdyby komputer się przegrzewał, to koleś już dawno pisałby na forumku, że coś jest nie tak. ;)

Poza tym, zazwyczaj w PC jest domyślnie włączona opcja automatycznego wyłączania, kiedy temperatury osiągną "n" *C. Można to sprawdzić w BIOSie. 

Możesz spokojnie zostawić komputer włączony nawet na kilka dni - chyba, że masz zasilacz z czarnej listy - wtedy istnieje mniejsze lub większe ryzyko (zwykła loteria).

Pozostaje kwestia rachunków za prąd, które będą większe o kilka groszy. Nie zapomnij wyłączyć monitora.

Dla przykładu - mój PC chodzi praktycznie 24/7, "odpoczywa" tylko w przerwach dostaw prądu. W środku siedzi Codegen z dumnym napisem 450 W. Nigdy nawet nie raczył przekroczyć 40*C po całodobowej pracy (bezstresowej oczywiście). 

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...