Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten komputer starczy do nagrywania z metin2 ?

shreku692

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy ten komputer starczy do nagrywania z metina , tak do 5 metków bez lagów.

1918755100_1401640954.jpg

Jeśli znacie jakiś lepszy zestaw do 2300zł to proszę o napisanie.

Opublikowano

Zdecydowanie tak xD

Mam podobny zestaw i elegancko wychodzą wszystkie filmiki :)

Opublikowano

Zdecydowanie tak xD

Mam podobny zestaw i elegancko wychodzą wszystkie filmiki :)

Możesz mi wysłać specyfikacje swojego kompa i jakiś film z metina ?

Opublikowano

Procek Intel i3-4150 2x 3.5 GHz

Karta graficzna ta sama co u Ciebie :D

System win7 64 bit

Płyta główna MSI H81M-E33

RAM Patriot 8 GB DDR3 1 kość

Filmów aktualnie nie mam na tym dysku :D

Opublikowano

Procek Intel i3-4150 2x 3.5 GHz

Karta graficzna ta sama co u Ciebie :D

System win7 64 bit

Płyta główna MSI H81M-E33

RAM Patriot 8 GB DDR3 1 kość

Filmów aktualnie nie mam na tym dysku :D

Procek dosyć stary ,na tym i5 będę miał więcej fpsów .  W Far cry 3/bf3  grałeś na ultra bez lagów ?

Opublikowano

co do plyty glownej polecam Gigabyte  asrock'a mialem i spalila mi sie :) 

@ spokojnie komputer uciagnie 5 metkow do filmow jest najwajzniejsza Grafika nic wiecej , takie moje zdanie ;)

Ja właśnie bardziej wole asrocka :)

Opublikowano

Metin na ilu koNTACH przy 61fps ?

No na 6 metkach leciałem przy BS'ach FPS było między 40-60 to zależy gdzie byłem kontem :)

Opublikowano

Masz dosyć słaby procek dlatego , mi aż 61 fps na kontach nie potrzebne , wystarczy 32 :)

Przy 30 fpsach wszystko płynnie działa więc nie ma problemu :)

A wymagania Metina są dość niskie.

Opublikowano

Nie opłaca ci się brać Intela na Haswellu, droższe procesory i płyty główne, a różnice między wydajnością to około +/- 3%. W Haswellach skupili się na zintegrowanym układzie graficznym, a biorąc Radeona raczej z niego nie będziesz korzystał. Lepiej wziąć i5 drugiej lub 3 generacji do tego najtańsza płyta na chipsecie H61 i zaoszczędzisz 200-300 zł, a różnice w wydajności przy bardziej wymagających grach będą wynosiły raptem 2-3 fps.

Opublikowano

Nie opłaca ci się brać Intela na Haswellu, droższe procesory i płyty główne, a różnice między wydajnością to około +/- 3%. W Haswellach skupili się na zintegrowanym układzie graficznym, a biorąc Radeona raczej z niego nie będziesz korzystał. Lepiej wziąć i5 drugiej lub 3 generacji do tego najtańsza płyta na chipsecie H61 i zaoszczędzisz 200-300 zł, a różnice w wydajności przy bardziej wymagających grach będą wynosiły raptem 2-3 fps.

ahhaahahahhahaahahahahahahahahah....

Weź Haswell Refresh(i5 4460) droższy o 1 zł i jest wydajniejszy od i5 4440 o 3% 

Opublikowano

ahhaahahahhahaahahahahahahahahah....

Weź Haswell Refresh(i5 4460) droższy o 1 zł i jest wydajniejszy od i5 4440 o 3% 

Sory możesz się z tym nie zgadzać, ale takie jest moje zdanie. Np: różnica w BF3 na multi między i5 2500, a dajmy na to i5 4430 to różnica niecałego 1 fps'a. A przy obecnych cenach zaoszczędzasz na samym procesorze jakieś 200 zł.

Opublikowano

Dokup 4gb wiecej ramu i pojdzie bez problemow.

Kazdy metek potrzebuje jakas ilosc ramu, jezeli odpalisz 5/6metinow przy 4gb ramu mozesz miec lagi.

A tak to sprzet porzadny jak na ta cene tylko kolejne 4gb ramu kup.

Albo zamiast tego co masz to kup jedna kosc 8gb i wtedy bd mial miejsce na ewentualne oc.

Opublikowano

może lepiej podaj kwotę na komputer i złożymy ci optymalniejszy sprzęt nie tylko do metina 

A co ten jest zły , budżet do 2200/2300zł

Opublikowano

Ten jest dobry tylko jak chcesz miec komfortowa gre to zamiast 4gb ramu wez kosc 8gb.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...