Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli pliki serwerowe masz hongkong/germany to zmień na poland. W folderze głównym utwórz nowy skrót do quest. W mysql w common/locale zmień na poland i reset sewera.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Zmieniałem i w sql i w db. Konwertowałem i za nic sie nie zmieni. Nazwe psa dałem jacek. Zapisało ale wyświetla dalej po staremu. Dam Wam kilka ss do przymiarki.

asdfghj.png

zxcvbnm.png

Co dalej???

Opublikowano

Wejdź do klienta,wypakuj locale_pl i w pliku mob_proto pozmieniaj nazwy,w mysql nie zmieniaj bo to nic nieda.

7427_12_01_12_3_38_18.png

Opublikowano

Wejdź do klienta,wypakuj locale_pl i w pliku mob_proto pozmieniaj nazwy,w mysql nie zmieniaj bo to nic nieda.

A jak to mob_proto edytować bo n++ rosypuje

Opublikowano

A jak to mob_proto edytować bo n++ rosypuje

Zainstaluj Notepad++,potem ppm na plik i otwórz za pomocą. :)

Opublikowano

Zainstaluj Notepad++,potem ppm na plik i otwórz za pomocą. :)

Własnie pisze ci że notepad++ wysypuje krzaki. Chyba, ze to nie to mob proto. Ja wypakowałem z locale.eix/epk.

Opublikowano

Własnie pisze ci że notepad++ wysypuje krzaki. Chyba, ze to nie to mob proto. Ja wypakowałem z locale.eix/epk.

Aaaj,przepraszam,mój błąd,zrób tak:Zainstaluj File Archiver v2.3,wywal sobie go i plik m2 na pulpit,następnie w lewym górnym rogu extract->mob_proto->UnPack,bierzesz wypakowujesz mob proto i otwierasz plik mob_proto_dumb (jakos tak) Edytujesz w nim co chcesz,zapisujesz,następnie wchodzisz w File Archiver znów klikasz extract->_mob_proto->Pack,pakujesz go,wrzucasz do locala i pakujesz locala,tyle :)

Opublikowano

Bo ty masz game 30k+ i nie edytujesz w mysql przez Navicat (tudzież inny), tylko w mob_name.txt zmieniasz.

Po zmianie wystarczy w grze: /rel p i widzisz efekty.

Kolejny idiota nie czytający ze zrozumieniem. 3 razy nie

Opublikowano

Kolejny idiota nie czytający ze zrozumieniem. 3 razy nie

Kurwa, przeciez w innym temacie wyslales swoje mob_name i kurwa widziale,lm, ze masz zle nazwy. Ale kij Ci w oko.

Nie zaslugujezlsz na pomoc. Z takim prosta rzecza, temat bedzie wisial i wisial nierozwiazany.

A wiesz czemu? Bo widocznie masz 2 lewe rece i brak smykalki.

Nie pozdrawiam.

Opublikowano

Kurwa, przeciez w innym temacie wyslales swoje mob_name i kurwa widziale,lm, ze masz zle nazwy. Ale kij Ci w oko.

Nie zaslugujezlsz na pomoc. Z takim prosta rzecza, temat bedzie wisial i wisial nierozwiazany.

A wiesz czemu? Bo widocznie masz 2 lewe rece i brak smykalki.

Nie pozdrawiam.

Tylko, że jakbyś czytał, to byś zauważył, że każdy już mi to samo napisał. "Masz ga30k+ musisz edytować txt". I dalej możesz czytać, że mogę dodawać mobom lvl,gold, exp itp. i to się zmienia. Tylko nazwa moba nie. Twoja osoba nic nie wnosi do tego tematu.

Opublikowano

Tylko, że jakbyś czytał, to byś zauważył, że każdy już mi to samo napisał. "Masz ga30k+ musisz edytować txt". I dalej możesz czytać, że mogę dodawać mobom lvl,gold, exp itp. i to się zmienia. Tylko nazwa moba nie. Twoja osoba nic nie wnosi do tego tematu.

Masz to Twoje, sam początek:

Vnum	Locale_Name
101	jacek
102	Wilk
103	Alfa Wilk
104	Nieb. Wilk
105	Nieb. Alfa Wilk
106	Szary Wilk
107	Szary Alfa Wilk
108	Dzik
109	Czerw. Dzik
110	NiedĹşwiedĹş
111	NiedĹşw. Grizzly
112	Czar. NiedĹşw.
113	BrÄ…z. NiedĹşw.
114	Tygrys
115	Biały Tygrys
132	Przeklęty Alfa Wilk
133	PrzeklĂ„â„Ëty Nie
134	Przekl. Nieb. Alfa Wilk
135	PrzeklĂ„â„Ëty Sza
136	Przekl. Szary Alfa Wilk
137	PrzeklĂ„â„Ëty Dzi
138	Przeklęty Czerw. Dzi
139	PrzeklĂ„â„Ëty Nie
140	Przekl. NiedĹşw. Grizz
141	PrzeklĂ„â„Ëty Cza
142	Przeklęty Brąz. 
143	PrzeklĂ„â„Ëty Tyg
I widać "jacek" bo masz tam kurwa zmienione.

Wystarczy wszystko pozmieniać lub (jeśli masz tylko moby, które są na globalu - w takim sensie, że nie dodawałeś nowych) to łap oryginalne nazwy, bo zmienianie zajęłoby Ci kilka godzin.

http://pastebin.com/aVxfVMH9
Lub download (+ zjebany scan na plik tekstowy..)

https://mega.co.nz/#!7JIF1D5b!aV3Fikjozu4CtsWbspAeeDlugw8gyC5tZhr6tbuES34
https://www.virustotal.com/pl/file/a16a41026545927bf17bc54c8879b6a4147c92260e23ecdd4c1ab66e9857a41c/analysis/1402678492/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...