Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno myszki

Jano900

Mysz  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która lepsza?

• Logitech G300
      4
    • Natec Genesis GX68
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Planuję kupić myszkę dla graczy. Dodatkowe przyciski, odważniki itd. W cenie do 50. I jakiś sklep gdzie to można w takiej cenie kupić. Przez internet oczywiście. Myślałem nad Natec Genesis, chyba widziałem w takiej cenie. 

Z góry dzięki za pomoc. 

Opublikowano

Na allegro masz Bloody V7 za 56zł.

A z przesyłką pewnie 70 zł. Niby nie dużo ale raczej taka za 40 nie będzie się różnić niczym. 

Opublikowano

A4Tech x7 748 za 50zł. Miałem go ponad rok, niestety przy tak długim eksploatowaniu zrobiła się dziura w plastiku LPM :) ale polecam bo mysz jest mega dobra, zmienne DPI dodatkowe przyciski + przyjemne oprogramowanie, odważniki itd. W sprawy sensorów itd nie będziemy się zagłębiać bo jednak masz do wydania jedynie 50zł. 

lownfast

Opublikowano

A4tech to pseudo gamerska myszka >.< Jakbys mogl dolozyc to polecam Natec Genesis GX69.

Ogolnie produkty serii genesis są bardzo dobrym sprzetem za niewielka cene :) Mam ta myszke jak i klawiature od genesis i sprawuja sie naprawde dobrze.

@Edit

Myszkę mam od dawna, więc wiem co piszę. Sprawuję się tak jak nowa. Kawał plastiku? To zależy od przyzwyczajenia. Myszki takiego typu dobrze mi leżą, wiec nie narzekam. Myszkę mam naprawdę od dawna, więc nie narzekam.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

A4tech to pseudo gamerska myszka >.< Jakbys mogl dolozyc to polecam Natec Genesis GX69.

Ogolnie produkty serii genesis są bardzo dobrym sprzetem za niewielka cene :) Mam ta myszke jak i klawiature od genesis i sprawuja sie naprawde dobrze.

Ta myszka to kawał tandetnego plastiku, duży, niewygodny i nieporęczny klocek. Jak za tą cenę którą ma do wydania autor tematu jak dla mnie tylko A4Tech bo cechuje się przede wszystkim jakością, znajomi mają ją po rok-dwa chodzi idealnie jedynym mankamentem jest to że w niektórych egzemplarzach po dłuższym czasie użytkowania przerywa sygnał, ale zaobserwowane po ponad roku mocnego eksploatowania. Więcej wymagać od myszki za 50zł jednak nie można i nie warto dokładać dwudziestu czy trzydziestu złotych do myszek jakichś tam no name'owych które może i prezentują się dobrze ale w praktyce wiele nie zdzierżą i są nie poręczne, wiem bo spotkałem się z tym sam i jak już dokładać to trzeba dołożyć porządnie żeby kupić od dobrej firmy dobry sprzęt. 

lownfast

Opublikowano

A miałeś przynajmniej tą myche w ręce? Moja po pół rocznym użytkowaniu już cienko cienko, czuć różnice od początku jej użytkowania. LPM się wyrobił a laser jest nieprecyzyjny i to w cholerę. Gra w cs/bf to po prostu tragedia i zgodzę się z poprzednikiem że to kawał plastiku nic więcej.

graphic.png
Opublikowano

A miałeś przynajmniej tą myche w ręce? Moja po pół rocznym użytkowaniu już cienko cienko, czuć różnice od początku jej użytkowania. LPM się wyrobił a laser jest nieprecyzyjny i to w cholerę. Gra w cs/bf to po prostu tragedia i zgodzę się z poprzednikiem że to kawał plastiku nic więcej.

Dawałem Bloody, było brać, moja już 2 lata jak nówka lata :D

Co do tematu, może dostaniesz A4Tech'a Bloody V3, to najwygodniejszy model z tej serii. W razie byś się nie wyrobił to jeszcze widziałem kiedyś fajnego Tracer'a za ~40 zł, też duża i dość wygodna była, to się zwie chyba Tracer Transformer, dość ciekawa jest także Tracer Ghost. Aerocool Templarius Arma kiedyś zrobiła na mnie wrażenie. Ale mówię tylko o wygodzie i wyglądzie, o sensorach nic nie wiem. Moja Bloody V3 się dobrze sprawuje, jest precyzyjna i dobrze wykonana.

Opublikowano

Tracer? Jedna z najgorszych firm. 

Jako 'zielony' miałem kilkanaście produktów tracera wszystkie wytrzymały maksymalnie 2 miesiące, ale czego można się spodziewać bo firmie która produkuje sprzęt najniższej jakości, odradzam. 

lownfast

Opublikowano

Dawałem Bloody, było brać, moja już 2 lata jak nówka lata :D

Co do tematu, może dostaniesz A4Tech'a Bloody V3, to najwygodniejszy model z tej serii. W razie byś się nie wyrobił to jeszcze widziałem kiedyś fajnego Tracer'a za ~40 zł, też duża i dość wygodna była, to się zwie chyba Tracer Transformer, dość ciekawa jest także Tracer Ghost. Aerocool Templarius Arma kiedyś zrobiła na mnie wrażenie. Ale mówię tylko o wygodzie i wyglądzie, o sensorach nic nie wiem. Moja Bloody V3 się dobrze sprawuje, jest precyzyjna i dobrze wykonana.

Tez jak plastik wyglada ;_;

Dbam o sprzet ale sluchawki i myszki to jak tornado sie psuja. Klawie mam z tesco i 5 lat smiga xD defakt ze nozki jej rozjebalem jak sie wkurwilem :D

Najlepsze to tescowe wg. Mnie ;p

graphic.png
Opublikowano

Poczytam trochę o tym. Teraz trochę nie ogarniam bo jeden mówi to, drugi tamto, dlatego po prostu popatrzę na cenę i komentarze produktu. 

Edit

Już 4 myszki przez Was podane powyżej 60 złotych. 

Edit

Albo mi się zdaje albo Natec Genesis jest bezprzewodowa. A już miałem kupować ;_;

Opublikowano

Na twoim miejscu bym sie do sklepu przeszedl zobaczyl co dobrze w rece lezy i kupil. Od kad sa te myszki 'for gamers' to cholery mozna dostac. Albo bloody V3 albo jakies tescowe bo do 50zl raczej nic innego nie ma.

graphic.png
Opublikowano

Z takim budżetem - tylko Logitech G100s. Bez dodatkowych przycisków (poza zmianą DPI), bez odważników, ale w środku masz diament w postaci Avago, a nie jak w przypadku Bloody V7 Pixarta, czy V-Tracka.

Na allegro jest aktualnie promocja na G100s:

http://allegro.pl/mysz-gamingowa-logitech-g100s-2500dpi-teflon-75zl-i4261832077.html

Oszczędzasz 60 PLN i do tego dostajesz nie najgorszą podkładkę. Bierz bez zastanowienia. ->

ㅈㅈ.

Opublikowano

Z takim budżetem - tylko Logitech G100s. Bez dodatkowych przycisków (poza zmianą DPI), bez odważników, ale w środku masz diament w postaci Avago, a nie jak w przypadku Bloody V7 Pixarta, czy V-Tracka.

Na allegro jest aktualnie promocja na G100s:

http://allegro.pl/mysz-gamingowa-logitech-g100s-2500dpi-teflon-75zl-i4261832077.html

Oszczędzasz 60 PLN i do tego dostajesz nie najgorszą podkładkę. Bierz bez zastanowienia. ->

Tak naprawdę zależy mi głównie na tych przyciskach. Bez tego starcza mi moja myszka od Microsoftu.

Opublikowano

Jak do 150 to idealna by była Logitech G300, ma dużo przycisków, jest dobrze wykonana, dobrze leży w dłoni oraz ma niezły sensor

Opublikowano

Ewentualnie używana G400/500 która jest mistrzowska. Raczej nic jej nie zbije jedynie szkoda że nie ma jej w produkcji. Widziałem nowe za blisko 1kzł ale co się dziwić myszka robi to co powinna. Precyzyjna oraz intuicyjna, nie żadne shity i plastiki tylko czyste 'for gamers' bez kłamstw ; ). Tylko nie wersja S bo to już niestety jest zwykłe gówno za przeproszeniem, polecieli na kase bo model g500 wytrzyma spokojnie pare długich lat.

graphic.png
Opublikowano

No to aktualnymi faworytami są Logitech g300 i Natec genesis gx68. Walne ankietę. 

Edit

Kupiłem Natec bo taniej. Dzięki za pomoc. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...