Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Na co napisać skrypt?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

System przejmowania cuboidów rodem z plemion (plemiona.pl), czyli każdy cuboid to osobna wiocha ogrodzona murem, a budynki bylyby budowane na żywo (da się to zrobić przez skript!), budynki odpowiedzialne za produkcję surowców, następnie budynki które te surowce spożytkują na wojska, rynki nie rynki i inne bajery i oczywiście system walk tymi wojskami (mogą to być oswojone zombie np.).

Chyba właśnie znalazłem robotę dla siebie x d

417711489342956987022.png

Opublikowano

Możesz napisać prosty skrypt na klany jeśli oczywiście potrafisz a jeśli jesteś początkujący w pisaniu to zacznij taki prosty 4fun np czyszczenie chatu lub automatyczny cenzurator :)

Ale bądź co bądź lepiej się nauczyć pisać pluginy ;)

Opublikowano

Nie ogarniam argumentów w pluginach np by było /plugin pomoc

np:

if (args.length > 4) {

}

To sprawdza czy liczba argumentów jest równa 4 czy coś i robi komendę

Ale nwm czy zadziała jeżeli dam tak:

if (args.length == "pomoc") {

}

Jeżeli ktoś kto na javie się zna i czyta ten temat nie pogniewam się gdy rozwiąże mój odwieczny problem ;)

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

@up też to dla mnie jest trochę trudne i zawsze mi to nie działa ale można się pobawić Listenerami to jest bardzo proste ;)

Zresztą pluginy są bardziej stabilne niż skrypty i większa możliwość :D

A co do skryptów to możesz jeszcze dodać coś do Eventów np checkpointy w Parkourze, tabela wyników najlepszych graczy odświeżana co 24h itp :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...