Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienia graficzne pod mp

iLikeMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gram na ustawieniach maxymalnych, mam wystarczającą ilość fps, ale wydaję mi się, że na niektórych mapach ludzie ze słabszymi ustawieniami mają po prostu łatwiej, miej światła itp. Czy istnieje coś takiego jak cfg pod mp? Jeżeli tak to czy mógłby mi ktoś podać? Jeśli nie to proszę pomóżcie mi, aby gra nie straciła na jakości, ale jak najlepiej grało się na multiplayerze. Dziękuję

Opublikowano

Był już gdzieś na mpc taki temat ale jeśli nie możesz go znaleźć to już mówię, co zrobić.

W folderze z grą znajdź plik o nazwie user.cfg i otwórz go notatnikiem. Usuń wszystko co w nim jest i wklej to:

GameTime.MaxVariableFps 200.000000
PostProcess.DynamicAOEnable 0
Render.DeviceVSyncEnable 0
Render.DrawFps 0
Render.DrawScreenInfo 0
Render.PerfOverlayEnable 0
Render.PerfOverlayVisible 0
RenderDevice.Dx11Enable 0
RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 1
RenderDevice.TripleBufferingEnable 0
Screenshot.Format png
UI
.DrawEnable 1
WorldRender.DxDeferredCsPathEnable 1
WorldRender.FxaaEnable 0
WorldRender.MotionBlurEnable 0
WorldRender.SpotLightShadowmapResolution 256

Myślę, że to powinno trochę pomóc. Możesz również zacząć od wyłączenia niepotrzebnych opcji w grze takich jak np, efekty, światło czy po prostu ustawień grafiki, dodaje trochę fps a spadek jakości jest znikomy.

lts2.png

Opublikowano

mi nie chodzi o fps, bo mam ich średnio po 130, ale o to, żeby ludzie byli bardziej widoczni, takie efekty co przeszkadzają na MP

Opublikowano

Wszystkie bajery typu dym, efekty, jak Ci przeszkadza to rozmycie możesz wyłączyć, jeśli nie przejmować się ilością fpsów to najlepiej jeśli ustawisz to sobie indywidualnie.

lts2.png

Opublikowano

NIektórzy polecają wszystko na low oprócz siatki (na ultra), do tego HBAO, anizotropowe na 16x, Post AA na wysokie i Opóźnione AA na 2x lub 4x. Rozmycie oczywiście wyłączone.

Ja nie zauważyłem, żeby mi to jakoś szczególnie pomogło, no ale każdy woli inaczej.

Pokombinuj też z polem widzenia, może ci się spodobać 90.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...