Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszustwo

MeffistoS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zostałem oszukany przez steam jak:

1.Wymianialem sie 3 klucze cs:go za rusta

2.Po graniu prawie 15 godzin , chce wlaczyc gre i pisze ''Ze niby gift zostal cofniety

3.JAK MOZNA COFAC GIFTY NA STEAM

4.JAK ODZYSKAC TEN GIFT

Opublikowano

GIftów nie da się cofać, prawdopodobnie dostałes czasowy gift od jakiegos goscia, nie da się odzyskać tego giftu, został on już zużyty :)

Opublikowano

Jak odebrałeś gift i aktywowałeś klucz do gry to nie da się go cofnąć. Napisz na support i opisz im ten problem

Opublikowano

Da sie cofnąć. Mnie tak samo wyruchali. To wygląda tak: http://scr.hu/24p0/9jg6r
Koleś doładowywuje steam przez paypal, kupuje gifta i pozniej cofa przelew z Paypala. Albo korzysta z kradzionych kard kredytowych.

Jak narazie rowniez napisalem do supportu (w sobote) i teraz czekam.

xTypeRx_eune_105_3_text.png

Opublikowano

Dokładnie. Koles cofnal przelew z paypala  , poniesie za to konsekwencje, chyba grzywne bedzie placil jakas . Ogolnie firmy które widzą takich oszustów < duzo osob tak robi w tibii > od razu wyciagaja konsekwencje i osoby maja wtedy problemy. Przykladowo ktos wchodzi na serwer, laduje konto za 50 zl , kupuje itemki , gra 5 godzin i potem cofa przelew i idzie gdzie indziej.

Support wyjasni cala sprawe , ale nie wiem jak bedzie wygladalo oddanie twoich giftów < koles mogl je juz sprzedac >

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Kolesiowi nic sie raczej nie stanie, ale odzyskasz itemy, jeżeli doszło to przez wymiane steamowska.

(Sam wymieniłem AK Redline na gifta do rusta i dzisiaj steam mi zwrócił Akacza, więc luz)

xTypeRx_eune_105_3_text.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...