Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon komórkowy ( System operacyjny )

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ciężko zmienia się system operacyjny na telefonach komórkowych ?     Chciałem na mojego alcatel'a wgrać androida,lecz z tego co słyszałem jeden mały błąd i można rozj**** całą komórkę. Dlatego pisze to tutaj,wie może czy to trudne  ? Czy może dać telefon lepiej do specjalisty ...... 

Czekam na waszą opinie  ;) 

Opublikowano

Chodzi tutaj o nadpisywanie eeproma. Jeżeli program się pomyli czy coś albo po prostu sama pamięć będzie do dupy. No i padnie jakiś bootloader czy coś takiego. Ale hohoho, jeden na milion aby tak się stało.

Czy ciężko? Zależnie od telefonu. W najlepszym wypadku to ściągasz odina(?) klikasz play, i masz nowego roma :)

Opublikowano

No zależy jaki masz telefon, ściągasz softa pasującego do modelu, wbijasz pod download mode, podłączasz pod kompa, instalujesz przez odina, cała filozofia

Opublikowano

Z chęcią to zrobię .... Lecz nic nie czaje z tego co piszecie ;D 

Opublikowano

nic nie ma trudnego, jak jesteś nowy to poprostu rób tak jak w poradniku pisze i nic nie zepsujesz, chyba że masz dwie lewe ręce

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Ale jak to zmienić system operacyjny ? W tylko niektórych modelach można wgrać inny system niż ten preinstalowany np. na HTC Leo da się wgrać jednocześnie androida i Windows Phone 7 

Opublikowano

Jeśli twój telefon ma Androida i chcesz wgrać nowszą wersję to luzik. Jeśli ma jednak np. Javę to już robi się problem.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Cześć ciężko zmienia się system operacyjny na telefonach komórkowych ?     Chciałem na mojego alcatel'a wgrać androida,lecz z tego co słyszałem jeden mały błąd i można rozj**** całą komórkę. Dlatego pisze to tutaj,wie może czy to trudne  ? Czy może dać telefon lepiej do specjalisty ...... 

Czekam na waszą opinie   ;)

Jako, że wydajesz się być kretynem na poziomie podbazy, to lepiej kup sobie telefon z Windows Phone'm bo to jest system operacyjny na twoim poziomie.

Chodzi tutaj o nadpisywanie eeproma. Jeżeli program się pomyli czy coś albo po prostu sama pamięć będzie do dupy. No i padnie jakiś bootloader czy coś takiego. Ale hohoho, jeden na milion aby tak się stało.

Czy ciężko? Zależnie od telefonu. W najlepszym wypadku to ściągasz odina(?) klikasz play, i masz nowego roma  :)

No zależy jaki masz telefon, ściągasz softa pasującego do modelu, wbijasz pod download mode, podłączasz pod kompa, instalujesz przez odina, cała filozofia

Jebane top lel. Ziomix pisze, że ma alcatela a wy mu podpowiadacie instrukcje pod Odina, który jest tylko dla samsungów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...