Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebna szybka pomoc! - Niedowład ręki

Orł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

otóż kilka godzin temu zaczęła mi drętwieć ręka i teraz mam połowiczne uczucie znieczulenia.

Podejrzewam że to przez zmniejszenie obiegu krwi w ręce. I moje pytanie brzmi...

Co w takiej sytuacji mam zrobić? Próbowałem masować rękę i rozruszać obieg krwi machając nią ale nic to nie dało, cały czas tak samo jest.

Dodam iż szukałem na różnych forach medycznych ale nigdzie czegoś takiego nie było.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc :)

Opublikowano

Myslisz ze ktos ci pomoze na forum O CZITACH? spierdalaj do lekarza.

Na tym forum są nie tylko dzieci jak ty więc trzymaj język.

Opublikowano

Miałem to gdy mamusia kupiła takie małe cukrowe cukiereczki (tzw. "ciuty" jak ja to nazywam). Wpierdalałem je jak opętany. Grałem w CS GO i się spytałem na serwerze dlaczego mam tak jak ty. Napisali mi, że może być to spowodowane zbyt dużą ilością cukru. Gdy przestałem je jeść po dwóch dniach wszystko zrobiło się normalnie. Zastopuj jedzeniu cukierków, ciastek itp. na kilka dni i zobacz czy coś się stanie.

Opublikowano

Ja bym szedł prosto do szpitala. Bo to może być cos poważnego ;> . Szczególnie jak nie ustaje po 'kilku godzinach'.

Powiedzmy, że kiedyś już tu byłem <3/ Ryuozaki pozdrawia  :3

Opublikowano

Ja bym szedł prosto do szpitala. Bo to może być cos poważnego ;> . Szczególnie jak nie ustaje po 'kilku godzinach'.

A tam najwyżej mu amputują rękę bo będzie miał martwice, nic strasznego, posiedź sobie w domu i popytaj jeszcze ludzi na forach.

NJxbd4x.png

Opublikowano

A tam najwyżej mu amputują rękę bo będzie miał martwice, nic strasznego, posiedź sobie w domu i popytaj jeszcze ludzi na forach.

No własnie dosyć prawdopodobne jest podłoże neurologiczne. A w takim wypadku raczej forum nie pomoże xDDD

Opublikowano

Myślę, że rozruszanie ręki wystarczy, widocznie spałeś na swojej łapie i przez to krew Ci nie krążyła. Po chwili przejdzie nie ma co się przejmować ;)

Spróbuj strząsać rękom od góry w dół (wiem, że to ciężko bo ta łapa wydaje się dużo cięższa.)

Opublikowano

Poradź sie z tym problemem rodzica/lekarza/farmaceuty/rolnika bo nikt niewie co Ci dolega.Polecam mniej siedzieć przy kompie to sie rączka naprawi.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Proponuję ci iść w takiej sytuacji do Lekarza, domowe sposoby leczenia w XXI w. nie są najlepszymi metodami leczenia jeżeli nie ma się o tym zielonego pojęcia. 

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Raczej na tym forum nikt normalnej diagnozy Ci nie ustali. Musisz się wybrać do lekarza, opisać problem, ten wyśle Cię na badania albo bez tego stwierdzi co Ci jest. Jednakże taki niedowład to poważna sprawa, mógł Ci się zrobić gdzieś zakrzep czy coś podobnego, dlatego radzę Ci lecieć do tego lekarza jak najszybciej ;v.

Gb2zMZi.png

Opublikowano

to chyba cos powaznego ze od tamtej pory sie juz nie loguje nawet na forum

O tym samym pomyslałem. Więc w sumie nasza pomoc za bardzo mu się nie przyda . Tylko nie wiem czy to dobrze czy źle..

Opublikowano

O tym samym pomyslałem. Więc w sumie nasza pomoc za bardzo mu się nie przyda . Tylko nie wiem czy to dobrze czy źle..

Pewnie ręka mu odpadła i nie może jak kompa włączyć i ruszać myszką.

@AntyWarn

Idz do lekarza nie mamy jak ci tego zdiagnozować. Ja mialem zdrętwiałe ręce jak miałem za dużo cukru albo jak wypiłem 2 butelki coli 1 litr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...