Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Sklep w tabliczkach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Witajcie!

Mam dla was skrypt, który sam zrobiłem i myślę, że jest przydatny. Nigdzie nie widziałem takiego więc umieszczam (chyba) jako pierwszy ;)

Co on robi:

Gdy wpiszemy w pierwszej linii

[sklep VIP]

19876516295691961891.jpg

po kliknięciu pojawi nam się takie coś

52332458732174763776.jpg

Opis można zmieniać (wszystko ładnie czytelnie w kodzie na początku).

Jeżeli gracz nie ma vipa (permissi) po kliknięciu pojawi mu się takie coś:

42788983517865998360.jpg

i po chwili napis sam znika.

Nie trzeba nigdzie grzebać by w menu zmienił się item. Wszystko się samo aktualizuje.

V 1.0

*Permissia:  signshop.vip

*KOD:  http://pastebin.com/sy6XMjBE

Wszystkie update będą w tym temacie. Jeżeli macie jakieś pomysły co dodać piszcie ;)

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Kolejny skrypt do napisania w chwilkę, nie widzę sensu upubliczniania czegoś takiego...

Moja rada to zabranie się za bardziej kreatywne projekty, bo to się ceni ;), a nie koniecznie takie projekty muszą być trudne do napisania.

f

Opublikowano

Up dzięki za hejta. Nie napisałem tego w chwile... Jak mam coś lepszego napisać to daj pomysł bo nie wiem co napisać :-)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

@gredier Skrypt, że tak powiem jest żałosny. Co to za Sklepy gdzie trzeba ustawiać sklepy w plikach ? Zrób aby stawiając tabliczkę można wybrać przedmiot, cenę i ilość.

Nie rozumiem również tego:

command /sklep [<player>] [<text>]:
        executable by: console
        trigger:
                wait 1 tick
                execute argument 1 command "%argument 2%"

Co do cholery ma być w polu arg 2? Moje imię ??

Opublikowano

@login989 wykonuje komendy w twoim nicku tzn wykonuje dalsze polecenia po kliknieciu w oknie. Ten skrypt jest stary i mam napisany plugin (z tą funkcją co opisałeś) w skrypcie tak się zrobić nie da :s lecz nie będę go udostępniał a temat zrefowałem by przyszli mogli wzorować się na nim. P.s dzięki za hejta uwielbiam gimbów :)

edit///

przyjrzyj się skryptowi a dowiesz sięco robi %argument 2% :)

Opublikowano

@gredier Jakoś tak nie miałem czasu szukać co robi arg 2, wolałem spytać, a co do tego, że jestem gimbem, to nie oceniaj ludzi, których nie znasz, ja oceniłem, że ten niby stary skrypt jest gównem, a ty od razu wrzucasz na mnie. Bez powodu raczej twój wiek nie jest ukryty. "w skrypcie tak się zrobić nie da :S" hmm, trójkątnych bloków w skripcie się nie da, to się da, np.: nie jedna osoba zrobiła kit'y w skrypcie, na czas, jakoś robił czas dla każdego gracza oddzielnie.

Opublikowano

To nie temat od kłótni... widać lubisz hejtować ok twoja sprawa. Kity na czas? haha easy... 

Opublikowano

@login989 wykonuje komendy w twoim nicku tzn wykonuje dalsze polecenia po kliknieciu w oknie. Ten skrypt jest stary i mam napisany plugin (z tą funkcją co opisałeś) w skrypcie tak się zrobić nie da :s lecz nie będę go udostępniał a temat zrefowałem by przyszli mogli wzorować się na nim. P.s dzięki za hejta uwielbiam gimbów :)

edit///

przyjrzyj się skryptowi a dowiesz sięco robi %argument 2% :)

Jaki hejt? Gdzie? Bo chyba ślepy jestem ;s

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...