Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chce zrobic fps...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nazwę sam musisz wymyślić, bo ja nie wiem czy to będzie jakiś komiksowy FPS czy wojna.. czy...

SP i MP, choć to 2 jak masz $$

Opublikowano

Ohh ile ja takich projektów w życiu widziałem, autor juz zapewne nigdy go nie skończy. 

bo co tu kończyć skoro nie ma planu ani nie potrafi programować..

Opublikowano

A ja chcę polecieć w kosmos. 

Jak myślisz, polecę? 

Wracając do Twojego żenującego tematu, potrafisz coś, czy chcesz sobie od tak zrobić grę?

"podajcie jakieś propsy" - ehhh, what?

Pokaż co masz, a może ktoś Ci pomoże ...

Opublikowano

A ja chcę polecieć w kosmos. 

Jak myślisz, polecę? 

Wracając do Twojego żenującego tematu, potrafisz coś, czy chcesz sobie od tak zrobić grę?

"podajcie jakieś propsy" - ehhh, what?

Pokaż co masz, a może ktoś Ci pomoże ...

A może po prostu chce spróbować coś zrobić, i przy okazji się uczyć. 

Nikt nie mówi że chce sprzedać grę za miliardy, bawić się w Battlefejle, czy kałofdjuty

Najpierw naucz się podstaw z jakichś poradników, i nie myśl o tym jako o grze. Tylko zwykły projekt do kosza. 

Zrób na razie mechanikę, chodzenie, celowanie, strzelanie, dialogi etc. 

Olej grafikę, etc. 

Po prostu się baw i ucz, a potem dopiero myśl o nazwie, czy to ma być single czy multi etc.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Jeżeli dopiero zaczynasz to także dam kilka małych rad od siebie...

- Nazwe gry wymyśl na samym końcu... nie ma sensu główkać na początku skoro nawet nie wiesz czy to wyjdzie.

-  Na początek stwórz sześcian i to tam twórz fizyke, animacje, skille postaci itd.. tak żebyś sprawdził swoje możliwości (ew. nauczył się czegoś nowego)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...