Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Nieaktualny] NFS World Shader

Goliath191

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NFS WORLD SHADER

Zmienia on wygląd dróg na takie, jakie zobaczymy świeżo po deszczu z niewielkim kosztem w wydajności.

Jest on prosty w obsłudze i nie wymaga aktualizacji... działa od prawie roku.

Jeżeli nie działa to:

-Spróbuj zaktualizować sterowniki dla karty graficznej - polecam Geforce Experience dla kart nVidia;

-Uruchom program w trybie administratora;

-Uruchom w trybie zgodności z systemem Windows XP;

-Sprawdź zmienienie ustawień gry na maksymalne;

-Zjedz snickersa;

365391408639663463696.jpg

Źródło: strona autora

https://www.youtube.com/watch?v=NqeHHy5Ty9k

Moja prezentacja.

Download:

Skan:

Opublikowano

Zaraz zobaczę, jak działa mi na komputerze(1.73 GHz nie powala  :D ).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zajebiste O_O 

Jeszcze brakuje opcji dodania deszczu i by bylo epicko 

ja bym sobie pobrał ale mi gierka ledwo śmiga (z lagami) na minimalnych :D

To co ty masz za komputer, mi na lapku z zintegrowaną kartą chodzi na wysokich :) 

175001456602037225492.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie wiem, moze cos robie źle ale po zrobieniu wszystkiego co bylo na filmiku, w takiej kolejności zniknęły mi tekstury

budynki i droga mają jednolity kolor czarny, widać tylko niebo i inne samochody

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie tylko połowa ekranu jest "zmodowana", nic nie przestawiałem w ustawieniach lol 4923714098163371131499.jpg

Ja tu widzę ok. 1/4, nie połowę :D Ale mniejsza o to:

Jeżeli nie działa to:

-Spróbuj zaktualizować sterowniki dla karty graficznej - polecam Geforce Experience dla kart nVidia;

HB5fLf7.png

Opublikowano

U mnie tylko połowa ekranu jest "zmodowana", nic nie przestawiałem w ustawieniach lol 4923714098163371131499.jpg

Bardzo możliwe, że trzeba wybrać ustawienia maksymalne. Nie sprawdzałem na średnich, to nie wiem, czy to ma jakiś wpływ ale zawsze coś.

Opublikowano

U mnie jakoś mokrych dróg nie ma niestety ;c. Podczas wysicigow wywala.

"Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nieważne, że nie ma dla kogo - ważne, żeby opadły im kopary "

<3 

Opublikowano

Ładne Shadery, 0 lagów, pięknie to wygląda, ale niestety po teleportacji nie da się więcej zalogować, wywala brak odpowiedzi i grę wyłącza, możliwe że winny jest procesor z Intela, nie obsługuje może go ;P Trzeba restartować kompa ;P

image.png

Opublikowano

Ładne Shadery, 0 lagów, pięknie to wygląda, ale niestety po teleportacji nie da się więcej zalogować, wywala brak odpowiedzi i grę wyłącza, możliwe że winny jest procesor z Intela, nie obsługuje może go ;P Trzeba restartować kompa ;P

Co do braku ścin można się zgodzić, bo drogi używają tych samych LODów co lakier tzn. nie są to prawdziwe refleksy, lecz przygotowane w określonych miejsach obiekty o niskich detalach widoczny tylko jako refleks. Czyli działa to na zasadzie lakieru, a jak wiesz 10 samochodów to nie problem. Natomiast co do procesora Intela bym się nie przyczepił. Sam posiadam i5 4670 BOX i nie sprawiał żadnych problemów. Jeżeli chodzi o wywalanie gry to mogę postawić na 2 rzeczy: -Zbyt mało pamięci RAM -Błąd gry. Znając EA to raczej to drugie. Ale zawsze możesz spróbować przeinstalować sterowniki.

Opublikowano

Jeżeli nie działa to:

-Spróbuj zaktualizować sterowniki dla karty graficznej - polecam Geforce Experience dla kart nVidia;

- mam najnowsze sterowniki i nic

- uruchamiam jako admin i nic

- mam viste x64, ale to chyba nie problem skoro gra na niej smiga 

Opublikowano

Co do braku ścin można się zgodzić, bo drogi używają tych samych LODów co lakier tzn. nie są to prawdziwe refleksy, lecz przygotowane w określonych miejsach obiekty o niskich detalach widoczny tylko jako refleks. Czyli działa to na zasadzie lakieru, a jak wiesz 10 samochodów to nie problem. Natomiast co do procesora Intela bym się nie przyczepił. Sam posiadam i5 4670 BOX i nie sprawiał żadnych problemów. Jeżeli chodzi o wywalanie gry to mogę postawić na 2 rzeczy: -Zbyt mało pamięci RAM -Błąd gry. Znając EA to raczej to drugie. Ale zawsze możesz spróbować przeinstalować sterowniki.

Niee, ilości ram posiadam 8 GB, Procesor Intel Core I7 :P Aktualne sterowniki itp, no szkodaa ;c Możliwe że jest to jednak błąd gry co jest bardzo możliwe w przypadku EA :D Będę musiał się obejść bez Shaderów c;

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...