Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

komputer/monitor-PROBLEM. AND NAGRODA ZA POMOC

sopel011

Pytanie

Opublikowano

Siema, mam taki problem z komputerem.... Napisze od początku jak to się zaczeło i do teraz jak jest..

Więc tak ... Gram sobie w lola juz wczytało grę i była tam 3 minuta i zwiesiło mi komputer tak ze nie mogłem menadzera uruchomic + do tego ruszać myszką i wcisnąć ALT+F4.No nic nie mogłem zrobić tylko go zresetować.

Gdy już go zresetowałem to kropka w monitorze zrobiła się pomarańczowa , a nie zielona... Miałem kiedyś takie problemy ze jak wylaczylem i wlaczylem kompa to mi sie robila pomaranczowa kropka , ale jakos po 5 minutach szperania kabelkiem w monitorze , za kompem ruszania myszką i wylaczania komputera się naprawiało. Teraz jakoś nie mogłem kropki naprawić i przełączyłem kabel od monitora do 2 wejścia w kompie takiego samego zabezpieczonego plastikiem..Zdjełem plastik podłączyłem kabelek od monitora, i komputer ładnie sie włączył ale po paru minutach od włączenia i zalogowania sie komputer sie zawieszał tak jak w grze. Nic nie mogłem poprostu zrobić..

Więc przeczytałem w necie ze trzeba zaainstalowac sterowniki do karty , i zainstalowalem , ale potem mi sie wlaczal lol i miałem 5/6 fpsow na B.niskie cienie postacie itp... wiec usunelem te sterowniki stare..

A teraz gdy wlaczam jaka kolwiek gre to sie zacina i robi sie czarny ekran i wlacza blue screen.

Może wystarczy zrobic formata? tylko ja nie wiem jak zbootowac pendrive mam xp i nie wiem jak , jak by ktos mi pomogl jak to zrobic i by dzialalo po formacie to by bylo super..

czytałem ze to moze być problem explorer.exe , on rowniez mi sie pojawia bład przy wlaczeniu kompa explorer.exe moze to tez ..

gdy chodze po folderach to komputer mi sie zawiesza po 2/3 minutach a gdy wlaczam odrazu gre to zacina sie na 2 sekundy czarny ekran i blue screen ponizej napisy info techniczne:

STOP:0X0000008E (0xc0000005,0xBFC6104B,0xB323F88,0x00000000)

NV4_DISP.DLL-adress BFC6104B base at BF9DD000 at BF9DD00 , dateStamp 514b763b

I jest napisane ze rozpoczynanie zrzucania fizycznej pamieci.

Zrzucanie fizycznej pamieci na dysk : (TUTAJ  CIAGLE ROSNIE LICZBA 10/11/12/13/14/15/16 ITP,

Za pomoc daje psf 50 zł , ponieważ gdy wydam na informatyka 100 zł ktory mi to naprawi bede 50 zł w dupe wole dac komus kto mi pomoze i on zyska i ja ;)

imetin_logo.png

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A i mam do Ciebie pytanie , czy windows 7 nadaje sie tez na gry? Poniewaz na XP nie pojdzie mi BF3 a chciałbym bardzo bardzo pograć na win. 7 i nie wiem czy Poprostu windows 7 jest tak dobry jak XP. Podobno na xp wyciąga sie wiecej Fpsow..

I podałbyś linka dokładnego do tych plików co mam na pendrive zainstalowac i dalej jak formatować to bedzie wiedzieć , tylko problem jak od początku do końca zrobic tego bootowanego pendrive i zebym mogl odrazu formata robić ,... Wiem ze jestem zielony w tych sprawach bo zawsze polegałem na informatyku , ktory mieszka 3 domy odemnie i zawsze jak cos to dzownilem i przychodzil..Ale gdy starszy to bardziej szkoda kasy zeby wydawac +100 zł na informatyka , gdy mogę napisać na forum i mi pomogą.. ;)

Jakie masz parametry tego laptopa? W7 nie jest polecany na coś co ma mniej niż 2GB ramu. Szczerze nawet mówiąc miałem go na 2GB ramu i chodził katastroficznie, więc osobiście bym zalecał 3 minimum.

<-- Filmik jak się robi bootwalnego pendriva powinno to jakoś pomóc. Z racji takiej że lapek się zacina może w pierw sprawdzisz czy to nie jest wina padającego już dysku? Możesz to zrobić programem HDtune w zakładce error scan odznaczając opcje quick scan a następnie klikając start.
graphic.png
Opublikowano

Nie , nie to nie laptop tylko PC mi sie popsuł. Teraz pisze z laptopa brata ,  na tamtym pc nie idzie zaraz zcina i blue screen.

Parametry:

3.01 ghz 

2,98 GB RAM ,

Mam pytanie miałem więcej ramu niz teraz , dlaczego teraz mam niecałe 3 ???

I mam pytanie JAK ODPALIĆ TEN PRORAM HD tune jak po 2/3 minutach mi sie zacina komp i nic nie zdołam zrobić ? ..

OK PROGRAM ODPALIŁEM.

imetin_logo.png

Opublikowano

Myślę, że format pomoże - tak możesz zrobić bootowalnego pendrive:

. Wkładasz pendrive do USB. Formatujesz go - pamiętaj o tym aby nie zmieniać formatu plików - musi być FAT32. Musisz ściągnąć program HP USB DISC STORAGE FORMAT TOOL, instalujesz, odpalasz jako administrator. Po włączeniu programu zaznacz opcję Create a tools  start at dysk ( nie wiem jak to się piszę, ale to taka opcja tam powinna być ) i potem wybierasz ścieżkę dostępu. ( myślę, że będziesz wiedział jak) i po wybraniu ścieżki klikasz start. Ten proces potrwa z jakieś 10 minut.

A i pliki systemowe windowsa (98) znajdziesz tutaj (jeśli masz innego windowsa niż 98 to musisz pobrać inne pliki systemowe) ;D

Tyle, napisz czy zadziałało.

Opublikowano

A i mam do Ciebie pytanie , czy windows 7 nadaje sie tez na gry? Poniewaz na XP nie pojdzie mi BF3 a chciałbym bardzo bardzo pograć na win. 7 i nie wiem czy Poprostu windows 7 jest tak dobry jak XP. Podobno na xp wyciąga sie wiecej Fpsow..

I podałbyś linka dokładnego do tych plików co mam na pendrive zainstalowac i dalej jak formatować to bedzie wiedzieć , tylko problem jak od początku do końca zrobic tego bootowanego pendrive i zebym mogl odrazu formata robić ,... Wiem ze jestem zielony w tych sprawach bo zawsze polegałem na informatyku , ktory mieszka 3 domy odemnie i zawsze jak cos to dzownilem i przychodzil..Ale gdy starszy to bardziej szkoda kasy zeby wydawac +100 zł na informatyka , gdy mogę napisać na forum i mi pomogą.. ;)

imetin_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...