Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - długo się mapy ładują!

pesarena

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam taki problem chodzi mi o to ze dlugo mi laduje mapy ... a laptopa nie mam takie go az  zlego 

Procesor 2,10 GHZ

|Ram 2 GB 

podpowie ktos czemu tak sie dzieje musze czekac  1-2 min 

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz, ale im starszy sprzęt tym słabszy. Istnieje takie coś w sprzętach jak CYKLE. Każdy jeden mechanizm ma swój cykl, w przypadku karty graficznej to może być np 500.000 cykli. Im bardziej ktoś ją używa tym prędzej te cykle schodzą a jeśli już są na wyczerpaniu po prostu wszystko chodzi wolniej i za jakiś tam czas się psuje itd. Wystarczy troszkę poznać zasady mechanizmu pod okiem marketingu :) Nie jest to nic nowego, zauważ że im dłużej używasz telefonu to jak na początku chodził super szybko to pod koniec się zacina wyłącza itd. Tak samo jest z komputerami, tabletami, mp3, mp4, notebookami/laptopami no po prostu z każdą rzeczą elektroniczną :) Każda z nich ma cykle, w przypadku np. baterii "akumulatorów" to jest 1000cykli czy 1000 załadowań i ta bateria się może wylać albo nie działać. To samo jest z lustrzanką np jej akumulator ma od 2500 do 3200 cykli zależy jaka lustrzanka więc jeśli ktoś ma słabą baterie to należy ją wyczerpać do 0 i dopiero ładować a co do kompa to raczej nic nie poradzisz chociaż możesz sobie zmniejszyć detale w grze i tak grać bo innej opcji jak na ten czas nie widzę. Chyba że pomoże Ci jakiś GameBooster czy CCleaner ale wątpie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...