Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z IP serwera lokalnego

tomek231133

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam !

Kiedys pisalem, ze chcialem zalozyc server. Lecz mam pewien problem, mam wpisane moje ip 192.168.1.xx, a gdy kolega chce sie polaczyc przez  wew. ip, niby login dziala, ale gdy chce wbic na server pisze "nie udalo sie polaczyc ze serwerem" . Porty dodalem do routera. Bardzo prosze o jakas pomoc. Dzieki 

Opublikowano

Nic nie blokuje. Zauwazylem, ze zamiast wpisac w public ip mojego ip 192.168.1.xx wpisalem moje ip ogolne 83.xxx.xx.xx i w tym momecie mogl wejsc na server, lecz ja nie moglem. I tu tez jest moje pytanie, czy da sie wejsc do tego servera, jak jest na ip 83.xxx.xx.xx ? 

Opublikowano

Zakładając, ze server jest na Twoim PC, to gamePublicIP teoretycznie nie powinno CIę dotyczyć, bo logujesz się przez LocalHosta.

Sprawdz, czy IP 83.xxx.xx.xx IP nie jest gdzieś zablokowane.

Opublikowano

Tylko powiedzmy, ze logowalem sie przez lokalne ip(gdy w GamePublicIp bylo ip 83.xxx.xx.xx), niby zalogowac sie moglem, lecz na server wejsc nie moglem :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...