Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe KD i baza danych pada [pliki terenzo]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem, otóż chciałem z edytować wartości KD. W Cliencie poszło gładko, działa jak należy. Natomiast na serwerze po dodaniu takich samych wartości do bazy, przekonwertowaniu do pliku .txt, serwer nie startuje. Siada baza danych przez co nie idzie połączyć się przez clienta z serwerem.

* sysser db:

SYSERR: May 30 21:59:18 :: pid_init: 
Start of pid: 2162

SYSERR: May 30 21:59:18 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: May 30 21:59:19 :: Set_Proto_Item_Table: ItemProto Reading Failed : Invalid value.

* przykładowa linijka item_proto

<Item vnum="28808" hashName="28808" name="Kamien Duszy Uchylenia+8" type="10" subtype="10" weight="0" size="1" antiflag="0" flag="0" wearflag="1" immuneflag="0" gold="0" buy_price="0" limittype0="0" limitvalue0="0" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="27" applyvalue0="50" applytype1="0" applyvalue1="0" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="0" value1="0" value2="0" value3="0" value4="0" value5="25" socket0="0" socket1="0" socket2="0" socket3="0" socket4="0" socket5="0" refine_vnum="0" refine_set="0" magic_pct="0" specular="0" socket_pct="0" />

Może coś nie tak z tym kodem jest? Chociaż dodawałem nowe zbroje, bronie i biżuterie to nie było problemu. Dopiero jak zacząłem ruszać KD to coś takiego powstało.

Z góry dziękuję za pomoc,
Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...