Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Alokowanie pamięci ram bukkit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam problem z serwerem minecraft.

Mam wykupiony serwer 8gb ram lecz gdy wpisze mem Pisze ze maksymalna pamięć to 8556 MB z czego tylko 1772 jest pamięcią alokowana I tu moje pytanie czy mogę jakoś dodać więcej pamieci do alokowanej bo serwer ma dużo pluginow i laguje na tych nie całych 2gb ram...

Opublikowano

Alokowana = zajęta (inaczej ile wykorzystuje aktualnie ram twój serwer)

wolna = ile jeszcze zostało wolnej pamięci (ile maxymalnie może wykorzystać pamięci)

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

@Up

Zależy gdzie ma postawiony serwer.

Jeżeli jest to hosting serwerów Minecraft, to jak najbardziej trafnie to określiłeś.

Ale jeżeli jest to hosting VPS, to Alokowana pamięć, będzie pamięcią ogólnie przydzieloną. (Np.: Mamy 1 GB alokowanej pamięci. Więc 256mb może być przeznaczone na serwer Ts3, 512 na serwer MC, a 256 na stronę internetową).

@Autor

Jeżeli masz na hostingu serwerów wykupiony serwer, to radzę Ci napisać do administracji.

Jeżeli jednak masz wykupionego VPS'a, to po prostu przydziel więcej pamięci RAM do serwera.

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Mam na hostingu place za 8gb ram mi chodzi o to czy mogę ta pamięć alokowana powiększyć wiem że jak dam 100 pluginow i będzie pełny serwer to ona sama się powiększa a ja chcę tak żebym mógł ją powiększyć na tę maksymalne 8gb ram a nie jakieś 2 bez konieczności posiadania tylu pluginow lub full serwera

Opublikowano

Nie rozumiem twojego toku myślenia..
Zdajesz sobie sprawę, że to jest używana pamięć RAM?
Przy np. dojściu użytkownika pamięć zajęta się powiększy.
Nie można od tak sobie jej zapełnić (a bynajmniej nie ma to najmniejszego sensu o.O ).
To tak jak byś chciał zająć komputerowi 16gb pamięci RAM, mimo że gra na maxi maxi ściąga 2gb ponieważ jest mało wymagająca...

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

@Up

Dokładnie.

@UpUp

Jak zwiększyść ilość używanego RAM'u to teoretycznie pogorszysz działanie systemu.

Twój tok rozumowania systemu rozwala...

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...