Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania od początkującego :P

kubapow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar zacząć grać w tę grę i tu rodzą się pytania:

Ile gra zajmuje??

Gdzie zacząć grać?? Czyli na jakim servie czy privie czy global???

Kim zacząć grać??

Opłaca się grać?? Ile ludzi jest online?

Proszę o podanie jakiegoś poradnika dla początkujących.

Daje like

Opublikowano

Ile gra zajmuje??

Kim zacząć grać??

Daje like

1GB

Nie gram na pl wiec Ci nie powiem.

Polecam Tobie jak na poczatek sure WP

Moim zdaniem na Globalnym serverze nie oplaca sie grac ( upada )

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Ile gra zajmuje??

Kim zacząć grać??

Daje like

2.jeśli nie masz doświadczenia polecam globala łatwiej all zrozumieć

3.własny wybór od siebie na start polecam tytana 

4. grać się opłaca ale na privie ale za to że nic nie wiesz o grze skuś się na pl na jakiś czas priv 400-600 global nie wiem

Opublikowano

[1]Ile gra zajmuje??

[2]Gdzie zacząć grać?? Czyli na jakim servie czy privie czy global???

[3]Kim zacząć grać??

[4]Opłaca się grać?? Ile ludzi jest online?

[5]Proszę o podanie jakiegoś poradnika dla początkujących.

Daje like

1. Okolo 4gb po zainstalowaniu

2. Na globalu nauczysz sie poczatkowych rzeczy na malym lvl, a na prywatnych nauczysz sie co nieco na wyzszym lvl

3. Kazda postac jest specyficzna i ma cos unikalnego w sobie, lecz na poczatek polecam zagrac szelma/uzdrowiecielka

4. Oplacac, hmm no dosc dlugi staz mam w grze i jakos mnie wciagnela. A co do ludzi zalezy od serwera co serwer to inaczej, jednakze na PL juz dawno jest malo ludzi przez co malo sklepow itd. tu akurat musisz sam sobie stawic to pytanie gdzie bedziesz chcial zagrac.

Pozdrawiam.

Opublikowano

1GB

Nie gram na pl wiec Ci nie powiem.

Polecam Tobie jak na poczatek sure WP

Moim zdaniem na Globalnym serverze nie oplaca sie grac ( upada )

Nie pomyliłeś przypadkiem gier? Co to jest "sure WP"? 

Opublikowano

Nie pomyliłeś przypadkiem gier? Co to jest "sure WP"? 

Wybacz, siedzialem w dziale metin2 -.- myslalem, ze to metin2 ...... Sorki ;x

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Polecam ci na początek Global LC Czemu Jeśli ci się spodoba to będziesz grał a jeśli nie to pójdziesz na priv Co do globala to nie prawda że upada i że jest mało graczy I to że nie można znaleźć stoiska handlowego to też bzdura :P 

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Gra pochłania dośc dużo czasu ponieważ wciąga polecam na początkowych lvlach grać tytanem gdyż jest on najłatwiejszy. Graj na Last Chaos Poland. 

Majk - Licze na LIKE :P

halo halo jeszcze 1 Last Chaos Poland to najlepsza gra mmorpg według mnie

Co gdzie jak,

to majk w końcu,

chłopak o dużych zainteresowaniach,

dlaczego ja tu wcześniej nietrafiłem.

:rolleyes: 

Opublikowano

Nie słuchaj się tych osób.

Oni grali ostatni raz na globalu pare lat temu, jak jeszcze lvl cap był 165 lvl i wbijało się 100lvl 3-4 miesiące.

Teraz jest zupełnie inaczej, do 165lvl masz strasznie ułatwiony lvl up, można wbić taki level w 1 max 2 miesiące.

Farmą się nie musisz przejmować, mozesz wbić wystarczające pu na skille podczas expienia, jednak musisz jedynie na 30lvl wbić z 3-4 k pu w Juno na Powtarzalnym quest'cie (na 60lvl masz Q za które dostaniesz 8k pu z platyną).

Później co jakiś czas masz questy na pu, np. na 100lvl masz Zadanie na Weterana, które daje na sucho 1k pu.

Więc proszę, nie piszcie bzdur że na PL'u jest ciężko :)

Opublikowano

Ja nie lubię PL'a z prostego powodu - za dużo polaków, za dużo hejtów się sypie. Owszem, ostatnim razem grałam tam z dwa-trzy lata temu i było tak jak pisałeś, z opowieści jedynie wiem, że teraz jest o wiele lepiej... Ale i tak raczej trzeba ładować co nieco, żeby jakkolwiek zacząć. :) Jeżeli ktoś ładuje, to ok - serwer jak najbardziej stabilny, nie sypnie. Jeżeli są tutaj gracze, którzy nie ładują to niestety, ale najlepszą decyzją byłoby MOIM ZDANIEM granie na privach. ;) 

Opublikowano

Nie trzeba ładować cashu na PL a nawet można zarobić kasę na kontach ;)

Mam znajomego, który expi postacie do wyższego levela i sprzedaje te konta. Nie ładuje w te konta ani grosza i też nigdy nie załadował cashu, więc to już zależy od umiejętności ;)

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Nie trzeba ładować cashu na PL a nawet można zarobić kasę na kontach ;)

Mam znajomego, który expi postacie do wyższego levela i sprzedaje te konta. Nie ładuje w te konta ani grosza i też nigdy nie załadował cashu, więc to już zależy od umiejętności ;)

Ja swoje konto sprzedałem za 500 zł a wydałem na nie z 300 :x

Więc w sumie można na tym zarobić.

Opublikowano

Ja swoje konto sprzedałem za 500 zł a wydałem na nie z 300 :x

Więc w sumie można na tym zarobić.

A po co wydawać? o.O Ludzie kupują konta 150lv za niezłą sumkę, a z tego co mi mówił Kamil to ten level idzie wbić szybko :p

k1hvCVp.gif

Opublikowano

• Ile gra zajmuje??
  • Gdzie zacząć grać?? Czyli na jakim servie czy privie czy global???
  • Kim zacząć grać??
  • Opłaca się grać?? Ile ludzi jest online?
  • Proszę o podanie jakiegoś poradnika dla początkujących.

Daje like

A więc tak :

Gra zajmuje jakieś 4-5 GB 

Osobiście ci polecam zacząć grać na Globalu jeśli się zrazisz do niego możesz iść na priv . 

Hmm postać musisz wybrać sam kim najlepiej się czujesz jak grasz np w inne gry 

Nie chodzi czy się opłaca czy nie Ile osób jest onnline  Chodzi o to czy chcesz grać Jak będziesz chciał to i nawet sam będziesz grał :P

Myślę że najlepszym poradnikiem jest ta owa strona pomocnicza  http://lcpl.weebly.com

PS . Dla starego wyjadacza wbicie 150 -170 lvl na globalu zajmuje jakiś niecały miesiąc 

1390144171-U592769.png

• 1 miesiąc temu...
Odkrywca
Opublikowano

Hm. Kazdy radzi Ci tu global.. moim zdaniem najlepszy na poczatek jest jakis priv o duzym ulatwieniu. Z pewnoscia znajdziesz tam polakow, oni pomogli by Ci ogarnac podstawy. Nauczyl bys sie bazy : co daja kluby chaosu, mniej wiecej ogarnal bys itemki jakie tam sa:) NA privie sie wszystko zdobywa szybko(nudzi sie napewno predzej niz global) wiec na spokojnie bys sie nauczyl wszystkiego co potrzebne do poczatkowej gry. No i pozniej mozesz sie przeniesc na global jezeli Ci sie spodoba gra, system wszedzie jest taki sam tylko na globalu sa mniejsze raty itp. 

Postac dla poczatkujacego? rycerz - paladyn  (moim zdaniem, nie spinac sie)
-czy warto grac? mi sie do tej pory gra nie znudzila, kazdy szuka czegos innego wiec. sprobowac mozna a co bedzie dalej to sie okaże, jak potrzebujesz pomocy na jakims privie to pisz jakies itemy zawsze znajde:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...