Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Za co mogłem dostać bana?

pijany1221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć za co dostałem bana.

Otóż powód podany przez hi-rezi brzmi "grieffring"( nie pamiętam jak to się dokładnie pisze).

Z meczy które gram nie wychodzę, na czacie praktycznie nic nie pisze (wole posługiwać się skrótami) oraz staram się nie feedować.

Zrobiłem dziś podwójną pente po czym w następnym meczu zostałem wylogowany i dostałem bana na tydz.

W tym miesiącu to już mój drugi nie wyjaśniony ban i jak tak dalej pójdzie to w połowie wakacji dostane bana na rok.

Napisałem dziś do supportu lecz do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi.

Może wy mi coś poradzicie w jaki sposób moge się odwołać od bana lub dowiedzieć za co dokładnie jestem banowany (abym mógł zaprzestać to robić(( odejście od smite odpada :P )).

Opublikowano

Właśnie dostałem odpowiedź od szanownego supportu w której oznajmili iż dostałem bana za to że duża ilość graczy mnie zreportowała.

Jeżeli mam być banowany za to że przeciwnicy są za słabi aby mnie zabić to co mam sądzić o tej grze ?

Dowodu mojego rzekomego "trollowania" nie dostałem (wątpie aby jakiś istniał).

Wnioskując po tym co support hi rezi mi odpisał, aby nie być banowanym musze dawać się zabijać i zabijać jak najmniej przeciwników (jak nie będę nic zabijał to dostane bana za feedowanie).

Opublikowano

Mam to samo.

Otrzymałem bana na 3 dni za obrażanie graczy mimo że nigdy nie pisze na czacie.

Po banie pograłem sobie 2/3 dni i ban za 7 dni za opuszczanie meczy, mimo że nie opuściłem od tygodnia żadnego meczu.

Support trzęsie gaciami jak pisze na mail z prośbą o jakiś dowód mojego bana (ss lub film) i nic nie odpisują.

Bany lecą z automatu administratorzy nawet nie wiedzą za co, powód banu też leci losowy bo kogo to obchodzi że dostaniesz bana, rozsądnej odpowiedzi od supportu też raczej się nie spodziewam.

Opublikowano

Mam to samo.

Otrzymałem bana na 3 dni za obrażanie graczy mimo że nigdy nie pisze na czacie.

Po banie pograłem sobie 2/3 dni i ban za 7 dni za opuszczanie meczy, mimo że nie opuściłem od tygodnia żadnego meczu.

Support trzęsie gaciami jak pisze na mail z prośbą o jakiś dowód mojego bana (ss lub film) i nic nie odpisują.

Bany lecą z automatu administratorzy nawet nie wiedzą za co, powód banu też leci losowy bo kogo to obchodzi że dostaniesz bana, rozsądnej odpowiedzi od supportu też raczej się nie spodziewam.

Wiesz raporty od samego początku mogły być, tyle że raz napisał coś nie odpowiedniego i bam. Ja za wyzywanie nie miałam bana nagle raz wylazłam z gry i bum ban 31dni. ^^

Zapraszam i polecam ~Aliszja Secret

faaaaajpg_enprqxn.jpg

Opublikowano

No to gratulacje, ja w smite gram z 3 tygodnie na tym koncie i wyszedłem z meczu może z 3 razy i to dosyć dawno. Jeżeli miałbym dostać bana za to dostałbym go tydzień temu.

Najlepsze jest to że administracja nie wie za co dokładnie masz bana, możesz dowiedzieć się tylko że miałeś za dużo reportów.

Najlepsze że bana dostałem po meczu gdzie miałem aresem 8:0.

Wcześniejszy ban po meczu Chronosem 28:3.

Administracja tej gry jest żałosna i nic nie robi. Wchodzą nowe postaci tak OP aby je tylko kupić za gemy co wiążę się z opłatami ( lub długim czasem gry bo oczywiście nowe postaci kosztują 2x więcej favorów) , jak już kupi ją wystarczająco osób aby mogli sobie ville kupić to nerfią ją jak tylko można i tak jest co kilka tygodni z nowymi postaciami, każda tak samo OP przez tydzień/2. Bany lecą z automatu administratorzy ani nie banują ani nie odpisują na maile, frajerzy zrobili tylko grę i wrzucają nowe postaci i niczym innym się nie zajmują. Większość skinów jest robione przez fanów gry i wrzucają je na facebooka i za dużo taki twórca kasy za to nie ma bez umowy.

Pomysł na grę jest super i wykonanie też nie złe, ale twórcy to chciwe kur*y i nic tego nie zmieni.

Co do banów, w tej grze wystarczy grać w pre-made i reportować każdy wrogi team. W ten sposób można pozbyć się 50% graczy smite.

Po unbanie pozostaje mi tylko czekać na kolejnego bana, ta gra nie ma najmniejszego sensu.

Jedynym sposobem na grę jest kupienie dobrego konta, na którym dobiera ogarnięte osoby a nie frajerów którzy reportują każdego kto ich zabije.

Opublikowano

No to gratulacje, ja w smite gram z 3 tygodnie na tym koncie i wyszedłem z meczu może z 3 razy i to dosyć dawno. Jeżeli miałbym dostać bana za to dostałbym go tydzień temu.

Najlepsze jest to że administracja nie wie za co dokładnie masz bana, możesz dowiedzieć się tylko że miałeś za dużo reportów.

Najlepsze że bana dostałem po meczu gdzie miałem aresem 8:0.

Wcześniejszy ban po meczu Chronosem 28:3.

Administracja tej gry jest żałosna i nic nie robi. Wchodzą nowe postaci tak OP aby je tylko kupić za gemy co wiążę się z opłatami ( lub długim czasem gry bo oczywiście nowe postaci kosztują 2x więcej favorów) , jak już kupi ją wystarczająco osób aby mogli sobie ville kupić to nerfią ją jak tylko można i tak jest co kilka tygodni z nowymi postaciami, każda tak samo OP przez tydzień/2. Bany lecą z automatu administratorzy ani nie banują ani nie odpisują na maile, frajerzy zrobili tylko grę i wrzucają nowe postaci i niczym innym się nie zajmują. Większość skinów jest robione przez fanów gry i wrzucają je na facebooka i za dużo taki twórca kasy za to nie ma bez umowy.

Pomysł na grę jest super i wykonanie też nie złe, ale twórcy to chciwe kur*y i nic tego nie zmieni.

Co do banów, w tej grze wystarczy grać w pre-made i reportować każdy wrogi team. W ten sposób można pozbyć się 50% graczy smite.

Po unbanie pozostaje mi tylko czekać na kolejnego bana, ta gra nie ma najmniejszego sensu.

Jedynym sposobem na grę jest kupienie dobrego konta, na którym dobiera ogarnięte osoby a nie frajerów którzy reportują każdego kto ich zabije.

zobaczyli raport który miał 3-4 tygodnie i dalej mają prawo zbanować xD

Zapraszam i polecam ~Aliszja Secret

faaaaajpg_enprqxn.jpg

Opublikowano

Admini nie banują, to nie jest CS gdzie administrator pilnuje max 32 osób.W takich grach banuje maszyna która działa automatycznie przy danej liczbie reportów za daną rzecz.

Opublikowano

Admini nie banują, to nie jest CS gdzie administrator pilnuje max 32 osób.W takich grach banuje maszyna która działa automatycznie przy danej liczbie reportów za daną rzecz.

chyba na 1.6 banują "admini" bo jeżeli byś wiedział na cs:go też banuje maszyna ale banuje tylko za haki na normalnych grach na zawsze czy tam na 365 dni

oraz na grach rankingowych za flame troll jakieś obijanie swoich kolegów np nożem oraz za kilka normalnych rzeczy za które powinni być banowani (ban np na 3 dni ,na gry rankingowe)

----------------------------------
01 - Operating System
----------------------------------

0101 - Operating System         : Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.140303-2144)
0102 - Language                     : Polish (Regional Setting: Polish)
0103 - BIOS                             : Award Modular BIOS v6.00PG
0104 - Processor                     : Intel® Core2 Quad CPU    Q6600  @ 2.40GHz (4 CPUs), ~2.4GHz
0105 - Memory                         : 3072MB RAM
0106 - Available OS Memory   : 3070MB RAM
0107 - Page File                      : 2580MB used, 3559MB available
0108 - Windows Dir                 : E:\Windows
0109 - DirectX Version            : DirectX 11
0110 - DX Setup Parameters   : Not found
0111 - User DPI Setting           : Using System DPI
0112 - System DPI Setting       : 96 DPI (100 percent)
0113 - DWM DPI Scaling         : Disabled
0114 - DxDiag Version             : 6.01.7601.17514

76561198045525575.png
Opublikowano

Smite juz od 3 miesięcy mi sie nie podoba od 1 miesiąca już nie gram bo jak widze te patche, te "nowości" to mnie to rozśmiesza jak grałem od czasu samego początku w tą gre aż chciało się grać mimo 10 bogów aż chciało się wejść i 4h grać, grać i grać, a teraz ? odinstalowałem gre 1 miesiąc  temu oni zamiast naprawiać, dodawać nowości zmieniają tylko to co już jest [ nie mówie tutaj o nowych bogach, skinach czy mapach ] pozmieniali wszystkie itemy na cholere ? stary system był o wiele lepszy i bardziej rozbudowany dzieki większej liczbie itemków pod support ... [ teraz nie opłaca robić się Aresa tak jak kiedyś tylko only deff i CD a kiedyś można było dzieki jego pasywce bardzo dobrego builda zrobić dzieki większej ilości itemków pod support no chyba że gra się 1v1 to defa sie nie opłaca ]  Przez ten cały czas mieli naprawić/ogarnąć matchmaking i co zrobili ? dodali tylko na assalucie że jak w jednym teamie jest Heal to i w drugim [ lecz to i tak nie działa w 100% bo mimo iż gra ma być bez heala w jakimś teamie może znajdować się Ra, albo Hel co jest IDIOTYZMEM !!!! ] mieli zrobić że wyszukuje ludzi na "równym poziomie" a jak jest ? gram golda I a wyszukuje ludzi z brązu 5, gram normalnego mecza wszyscy u nas maja max 5 wymasterowanych bogów na przeciwnym teamie po 50 plus minimum 7 na tych co grają. 

Ta gra to syf mieli zajebisty pomysł, mieli mega zainteresowanie, mieli mega możliwości [ przynajmniej w moim odczuciu ] by tą grę rozwijać a gówno w tą strone zrobili, jedyne co osiągneli to Dodają nowych bogów oraz dodali nową mapę, to jedyny plus tej gry a minusów jest o wiele, wiele więcej dodając teraz wieczne problemy z serwerami z tego co słysze co 4 walka dziwne lagi oraz DC ludzi, a o tym że ludzie marudzili że nikt nie jest banowany i maszynę ustawili tak by częściej banowała nawet nie wspomnę. pół roku temu miałem Smita jako najlepszą grę MOBA teraz jest najsłabsza i jeżeli nie wymyślą czegoś szybko to marnie widzę ich przyszłość 

I POMYŚLEĆ ŻE ONI WYSZLI Z BETY ŚMIECH NA SALI

Opublikowano

Nie wiem co Wy od tej gry chcecie :D

Mi tam się bardzo podoba zero problemów z lagami, dc itd :)

Dobrze że banują ludzi którzy trollują :)

Upierdliwi są tacy gracze którzy wbijają robią 0/20 a potem się spinają że team słaby xD

Opublikowano

System jest wprowadzony na wersji beta aby odciazyc team hireza.

Jest to tylko na razie sprawdzaja jak to sie sprawdzi gdyz w wczesniejszym etapie team byl zasypywany...

Zgloszenia byly sprawdzane wszystkie ale z powodu braku szybkiej reakcji temu jest teraz wprowadzony system gdzie sprawdza czestotliwosc zgloszen na gracza.

Gra przeszla na wyzszy etap.

Ja juz zglosilem 2 graczy gdzie dostali bany.

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

Jan nigdy bana w Smite nie dostałem, a gram już trochę. Jedynie co to mam 11 wyjść z gry... Wyszedłem może z 3-4 razy, a reszta to głupie dc i wina Hirez.

Smite

Calvex

Opublikowano

Jak ja kocham tą grę dostałem bana za nic grałem sobie spokojnie rankeda byliśmy tuż przy ich tytanie gra mi się zawiesiła myślałem że to tylko net na chwile się odłączył poczekałem minute wpisuje pasy a tu proszę ban na 720 godzin dziękuje hirez. Powiem krótko ta gra ma szanse prześcignąć lola w popularności ale muszą to naprawić nie chce mi się czekać chyba 30 dni na odbanowanie

░.░░░.░.░▄▀░.▀▀░
░.░░░.░.▀░░░.▀░░

░.▄▄░.░.░▀▄░.▄▄░

Tiermonster skin ward free

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...