Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Domena na proserwer.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam zakupioną domenę .PL w proserwer.pl - Jest tam opcja przypięcia własnych domen (Simple DNS MPCforum Editor), lecz nie wiem jak to zrobić... :/

Chciałbym dodać domenę do IP serwera - mc.<tu nazwa serwera>.pl - ogólnie domena <nazwa serwera>.pl jest zakupiona (Nie podaję nazwy, bo nie chce warna! :@)

Potrzebuję wpisać rekord A i CNAME, lecz nie wiem co gdzie wpisać. Za pomoc z góry dzięki oraz limit lajkóf (celowo przez "f". :D)

sygnatura.png

Opublikowano

Jak serwer stoi na domyślnym porcie to dodajesz A i nazwie mc i adresie IP twojego serwera.

A jeśli twój serwer ma port inny niż domyślny to na proserwer tego nie zrobisz (musiałbyś postawić własnego DNSa lub znaleźć hosting która ma odpowiedni edytor).

http://scr.hu/10i9/yh0dq
http://scr.hu/10i9/evtwc

PS. WAŻNE!

To jest możliwe tylko gdy masz hosting w proserwer (logujesz się do CPanelu) jeśli nie masz tam  hostingu www to musisz postawić własny serwer DNS lub kupić jakiś hosting z odpowiednim edytorem.

Opublikowano

To podpinasz tak jak powiedział kolega wyżej, a do Minecraft wchodzisz za pomocą "mc.<nazwa>.pl:<port>".

Opublikowano

Wtedy przez ten CPanel (jeśli będziesz miał hosting www na proserwer) tego nie zrobisz. Co najwyżej zrobisz tak, że będzie się wchodziło na twój serwer tak: mc.twojadomena.pl:25567

@up szybszy ;_;

Opublikowano

Jeżeli do pola Adres IP: Wpisuje port po znaku ":" wyskakuje błąd, że musi być IP w postaci Numerycznej. :/

No bo żeby zrobić tak jak ty chcesz musisz mieć dostęp do rekordów SRV, samo A Ci nie wystarczy...

Wtedy przez ten CPanel (jeśli będziesz miał hosting www na proserwer) tego nie zrobisz. Co najwyżej zrobisz tak, że będzie się wchodziło na twój serwer tak: mc.twojadomena.pl:25567

@up szybszy ;_;

Opublikowano

Jeżeli do pola Adres IP: Wpisuje port po znaku ":" wyskakuje błąd, że musi być IP w postaci Numerycznej. :/

Dzięki , miałem ten sam problem i twój post mi pomogl.

76561198175931070.png

Nowicjusz
Opublikowano

cpanel nie daje możliwości edytowania pola SRV, które między innymi w tym przypadku odpowiada za port.

Możesz zakupić serwer www w fiberhost.pl tam taka możliwość jest. 

Opublikowano

@up

Fiberhoście, proszę mi się tutaj nie reklamować. :x

Ale i tak wejdę... Czy dajecie możliwość dodania domeny serwera, który ma port 25567 z hostingu enderchest.pl?

sygnatura.png

Nowicjusz
Opublikowano

@up

Fiberhoście, proszę mi się tutaj nie reklamować. :x

Ale i tak wejdę... Czy dajecie możliwość dodania domeny serwera, który ma port 25567 z hostingu enderchest.pl?

Bardziej to była informacja niż reklama. Własnie dlatego napisałem, że FIBERHOST daję taką możliwość - edycja rekordu SRV która pozwala na ustawienie domeny tak jak by z portem 25565, ale w rzeczywistości np. 25567 

Opublikowano

Kup domenę na:

ovh.pl

Ona ma chyba wszystkie mi znane opcje pod domeny i możesz zrobić ip nc: zjemcie.pl z ip normalne będzie 251.531.351:24151

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...