Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Netbook Acer Aspire D260-2DKgg - Bluescreeny i ciągła praca HDD

StrazaKK122

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam problem z netbookiem wymienionym w temacie. Chodzi o to że po jakimś czasie pracy komputera około 2-3 minuty zaczyna się świecić dioda informująca o pracy dysku i nie gaśnie a komputer muli a czasami się wiesza aż do wyskoczenia bluescreena. Osobiście wydaje mi się że to dysk, sprawdzając programem HDDLife Pro pokazuje około 70% sprawności dysku. Czy dobrze mi się wydaje że jak wymienię dysk powinno już wszystko wrócić do normy? Dodam że komputer jest świeżo po formacie i reinstallce systemu.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze gdzies dysk sie rozlacza i dlatego swieci sie dioda caly czas.

Zobacz czy po podpieciu innego dysku i zainstalowaniu na nim systemu bedzie to samo czy nie.

Mozesz tez sprawdzic ten dysk co masz na innym komputerze.

W sumie to już jestem pewien że to dysk bo wsadziłem swój z lapka i mój chodzi normalnie. Teraz muszę się zapytać wujka czy chce go wymienić bo cena lapka to około 500 zeta a za dysk trzeba dać z 200-250, chyba że kupić ten "rebuldingowany" ale moim zdaniem lepiej nowy no nie ?

Opublikowano

Rozkręcałeś go?

Tak, pipczał na samym początku mu bios, jak poprawiłem RAM, bo był krzywo to przestał. A myślisz że coś rozwaliłem jak go rozkręcałem ? Tak wgl to komputer mojego wujka chciał by mu tam przeinstalować system i tyle.

Opublikowano

Pastę na GPU i Procku też zmieniałeś?

Nie zmieniałem poprawiłem jedynie RAM i przeinstalowałem system i mulił itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...