Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak skonfigurować kartę graficzną intela?

toltiobi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zacznę od początku. Mam laptopa asus który posiada 2 kart graficzne: Intel HD Graphics 3000 oraz Nvidia GeForce GT 520MX. Wszyscy śmieją się ze mnie że lepiej działa mi ta od nvidi, a ja biedny nie wiem co zrobić. Proszę was o pomoc abyście doradzili mi jak skonfigurować tą od intela bo prawdopodobnie to jest problemem. Do konfiguracji kart intel mam program 'Panel sterowniczy grafiki i mediów INTEL'  Dodam jeszczę troche info o moim sprzęcie Komputer :Acpi x64-based PC mam cztery takie procesory : Intel Core i5-2430M CPU @ 2.40 Ghz 

3c893855fa50416930a631c33912b469.jpg

Opublikowano

Ale na czym polega twój problem? Gry odpalają się z intelem? Jeśli tak uważasz, to skąd masz pewność?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Czyli chodzi ci o to, że gry odpalają się na integrze. Skąd masz pewność? Bo ten dedyk zbytnio wydajnością nie odstaje od integry...

Jeśli masz najnowsze sterowniki, to powinno wystarczyć przypisanie danej gry do układu graficznego Nvidii (PPM na pulpicie --> Panel sterowania NVIDIA).

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Z

Czyli chodzi ci o to, że gry odpalają się na integrze. Skąd masz pewność? Bo ten dedyk zbytnio wydajnością nie odstaje od integry...

Jeśli masz najnowsze sterowniki, to powinno wystarczyć przypisanie danej gry do układu graficznego Nvidii (PPM na pulpicie --> Panel sterowania NVIDIA).

Gry zwykle odpalam na nvidi ale nie ukrywajmy że nie jest ona najmocniejsza  i nie jestem pewny czy skonfigurowania intela nie dałoby lepszego efektu niż nvidia

Opublikowano

Chcesz podnieść integrę powyżej poziomy dedyka? Wątpię, by się udało xD

więc powiedz mi jak skonfigurować dedyka. Pobrałem najnowsze stery i zacząl mi mocniej dedyk w grach lagować

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...