Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Punk Buster

Hotarti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I cco bedzie jak juz usuna? Nie bedzie zadnego anty cheata? Toz to beda same hacki na serverach 0 normalnych ludzi

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że nie usunęli FairFighta, a to czy zostanie on usunięty czy nie, wie jedynie wróżka. Nieudany trolling z Twojej strony.

Opublikowano

A co go zastąpi? Przeciez musi byc jakis anty cheat

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Jest FF, leci na statystykach, przyciskach (typu insert, numpad), zachowań gracza itp.

FF rozdaje 100 banów dziennie, HP uznaje, że jest to wystarczająca ilość (bądź nie mają kasy na PB, w co wątpię)

Opublikowano

Możliwe że niektórzy gracze, nawet ci grający bez cheatów mieli częste kicki prze pb. Po za tym te PB wkurzało

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Możliwe że niektórzy gracze, nawet ci grający bez cheatów mieli częste kicki prze pb. Po za tym te PB wkurzało

Mnie niedawno bardzo często wyrzucało z dziwnych powodów jak np. Zminimalizowanie gry czy też schodzenie z góry. Głównie dlatego przestałem grać, ponieważ nie mam zamiaru grać skoro uczciwych graczy co chwilę wyrzuca, a gdy gracz z hackami biega po mapie i w ogóle nie ponosi za to konsekwencji to przepraszam bardzo, ale coś tu jest nie halo. Gdy zacząłem grać myślałem że gra ma potencjał. Niestety twórcy go nie wykorzystali i raczej już tego nie zrobią...

Opublikowano

jeżeli nie ma już pb to już wiem dlaczego tyle banów się sypie i dlaczego niektórzy wiedzą gdzie jestem, bo cóż nastał czas gdy znowu w i:ss 80% graczy to hacki...

Opublikowano

Teraz troszkę łatwiej będzie zainicjować cheat w grze, bo pb mimo, iż nie radził sobie z cheatami, to utrudniał wejście tym, że często kickał. Czy to czystych czy odpalonych graczy po prostu kickał.
Ogólnie fora z haxami powoli zaczynają żyć. Znów pojawiają się espy, aimy za free do pobrania. Robione już przez ludzi, którzy w tym siedzą dosyć sporo. Przy takcih aktualizacjach jak są teraz taki cheat będzie aktulny bardzo długo. Czekam na powrót czasów reia. Chce zobaczyć jak ta gra upada na dno.

Wydaję mi się, że temat już w zasadzie jest rozwiązany. FF póki co będzie dalej. PB usunęli, ale dalej niby mają walczyć z cheaterami. Jak? tego nie wie nikt. Może ich taktyką jest nowe warz. Każdy pójdize tam cheatować, a ISS będzie 100% fair to play i only skill gaming.

Opublikowano

@up

A gdybyś czytał temat to byś wiedział że usuneli PB nie FF a po za tym to by nie dało gówno bo FF jest takie same jak PB

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

PS. PB banował tylko na jeden server (bynamiej w jakimś tam % przypadków), masz bana na EU 30? Wbij na 29!

PB OP, miałem sposób, by go zbypassować, więc? Prostszego  nie było.

Opublikowano

no nie zawsze. Wszystko zależało od komunikatu. Czasami po banie dało się wejść na każdy serwer z tym, że wywalało po czasie np. 2 min. Ja raz otrzymałem bana na bodajże 2-3 dni i nie mogłem wejść na żaden serwer.  W sumie nie ja tylko postać, która dostała bana. Pozostałe 4 mogły sobie na lajcie grać :D Nie pamiętam wtedy co zrobiłem, ale bodajże zaktualizowałem PB i zmieniłem IP i wtedy chyba nie musiałem nawet czekać te 3 dni na unbana. Dobrą bekę cisnąłem na innych forach i sb jak mi użytkownicy pisali, że już mam po koncie i mogę się pożegnać, bo ban jest na stałe. No to jednak Panowie zonk, bo wszystko śmiga. Trzeba jednak przyznać, że PB to był cyrk na kółkach. Tyle, co ja kicków z serwera dostałem podczas pvp to poezja.

Opublikowano

Nawet jeśli usuną FF, to mają jeszcze PB. Więc gówno da. :D

Ty jesteś głupi? Rozmawiamy o PB mimo,iż autor tematu się pomylił to czytaj co ludzie piszą.

Opublikowano

Noroxor2433

Ewelka5lp

Przepraszam, pomyliłem. Po prostu odwrotnie napisałem.

Ale Noroxor mylisz się trochę, PB wykrywał cheaty a FF zlicza tak jak by reporty i banuje nawet jeśli ktoś jest czysty, gdzieś widziałem jak jakiś amerykański streamer mówił na twitchu. Czyli jeśli byś miał jednego dnia przepuśćmy 40 reportów, to miał byś już bana. A PunkBuster nie zliczał żadnych reportów tylko robił to co jest napisane TU.

RedPow33r_eune_7_2_text.png

Opublikowano

to jest raczej oczywista oczywistość. W warz PB pełnił głównie funkcję skanowania i sprawdzał, które procesy to potencjalne zagrożenie, a także modyfikowane pliki gry. FF to troszkę inna bajka. Niby współpracował z PB, ale działa również osobno, np. załóżmy Artemis podczas rozgrywki na serwerze uznaje, że ktoś ma haxy, to go po prostu banuje. Prawdą jest, że bana można dostać za free nawet jak się nie cheatuje. Wystarczy mieć bardzo dobry skill w grze. W warz jest o tyle ciekawie, że po reporcie ludzie na ogół spamią na czacie i wypisują co dany "cheater" ma i żeby inni go zgłaszali. Po kilku takich akcjach na pvp  mamy już ładnie zreportowane konto. Na szczęście połowa ludzi nie ogarnia systemu reportowania i przy zgłaszaniu debile wypisują powód przez co report jest kompletnie nie liczony i widnieje jako wiadomość na czacie, a prawdziwy cheater śmieje się z idioty. Sam już wielokrotnie byłem zgłaszany i o ile na początku jeszcze miałem zlewkę, tak teraz jakoś reaguję co się wokół mnie wypisuje. Po wpisie na czacie, zazwyczaj cisnę taką osobę. Miałem troszkę bekę jak znajomy wyrwał bana na koncie, którym nie cheatował (konto było nowe- Moje. Z haxów nie korzystał, bo w tym okresie kiedy grał nie było dostępnych dobrych darmowych cheatów.) no i do czego zmierzam on wyrwał bana za granie uczciwie. Oczywiście zdarzyło mu się zabić kilku lepszych streamerów, klany i to wystarczyło. Drugi znajomy grał prawie że do dziś na koncie, które spokojnie można zapisać do historii cheatowania (grał, ale zrobił sobie chwilową przerwę, bo czeka na h1z1). Korzystał ze wszystkiego: Warzeda (tak, tak to był z tych pierwszych haxów co robiły black screeny), Reia, Surviveza, forresta, kilku trainerów i teraz tego haxa od Freda. Zawsze przed wejściem do gry, sprawdzał aktualną wersję i grał. Morał?  FF, PB nie zawsze są skuteczne i to już raczej nie ulegnie jakiejś większej zmianie.

PS: Proponuję już zamknąć ten temat. Został on tutaj w zupełności wyczerpany i już chyba wszystko zostąło powiedziane. Nic dodać nic ująć. Bez odbioru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...