Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Facc a pacc - co porobić?

Yamper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pacc scrolla, ale pierwsze 30 dni chciałbym jakoś w miarę wykorzystać na porobienie przydatnych questów, chciałbym zwiedzić respy. Na razie gram na arenie facc. Jak możecie to podpowiedzcie mi tylko jakie questy na facc arenie warto zrobić przed aktywowaniem pacca, czy coś może nazbierać (coś co przyda mi się od razu do jakiegoś questa na paccu). Takie jakieś podstawowe rzeczy, które ułatwią grę. Knightem gram.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem da się grać bez pacc ale to nic w porównaniu do gry z PACC'em. Tibia od pewnego czasu jest tworzona w taki sposób aby bez pacc gra nie dawała żadnej przyjemności. Prawda jest taka że jeśli chcesz grać na poważnie musisz mieć PACC. Dziś na FACC'u można spotkać praktycznie tylko grczy którzy nigdy nie przekroczą 50poziomu ewentualnie cashmakery.

oczywiście jeśli chcesz spróbować grać bez PACC'a to możesz wbić z 20-30 poziom i zrobić jeden z niewielu przydatnych questów na FACC'u a mianowicie Dezert Quest (od 20lvla, nagroda to 10k), wtedy sam się przekonasz że gra idzie jak po gruzie. 
na PACC'u od zera mógłbyś szybko ogarnąć swoją postać, training offline przychodzi Ci z pomocą dając możliwość skillowania gdy nie expisz. Na PACC odrazu nawet bez skilli mógłbyś zacząć expić na mobach typu trolle (np. Edron, dobry duży cave na początek, blisko od depo, nie oblegany przez botterów).

Na większym lvlu, powiedzmy na 20 + podstawowe eq i skille 45+ (na skillowanie offline to około 2 dni), mógłbyś iść na Borsuki (resp na farmine, robi się chwilę misję na dostęp ale później jest to jedno z głównych miast w których będziesz potrzebował EK'iem, więc przydaje się).

W razie pytań pisz PW, chętnie pomogę ;)

Opublikowano

Moim zdaniem da się grać bez pacc ale to nic w porównaniu do gry z PACC'em. Tibia od pewnego czasu jest tworzona w taki sposób aby bez pacc gra nie dawała żadnej przyjemności. Prawda jest taka że jeśli chcesz grać na poważnie musisz mieć PACC. Dziś na FACC'u można spotkać praktycznie tylko grczy którzy nigdy nie przekroczą 50poziomu ewentualnie cashmakery.

oczywiście jeśli chcesz spróbować grać bez PACC'a to możesz wbić z 20-30 poziom i zrobić jeden z niewielu przydatnych questów na FACC'u a mianowicie Dezert Quest (od 20lvla, nagroda to 10k), wtedy sam się przekonasz że gra idzie jak po gruzie. 

na PACC'u od zera mógłbyś szybko ogarnąć swoją postać, training offline przychodzi Ci z pomocą dając możliwość skillowania gdy nie expisz. Na PACC odrazu nawet bez skilli mógłbyś zacząć expić na mobach typu trolle (np. Edron, dobry duży cave na początek, blisko od depo, nie oblegany przez botterów).

Na większym lvlu, powiedzmy na 20 + podstawowe eq i skille 45+ (na skillowanie offline to około 2 dni), mógłbyś iść na Borsuki (resp na farmine, robi się chwilę misję na dostęp ale później jest to jedno z głównych miast w których będziesz potrzebował EK'iem, więc przydaje się).

W razie pytań pisz PW, chętnie pomogę ;)

Tzn mi bardziej chodziło o coś innego. Ja pacca będę miał, nawet już mam pacc scrolla. Chodzi jednak o to, że nie będę miał masy czasu na granie dlatego chciałbym najpierw na faccu przygotować się do gry na paccu. Chciałbym ten 40-50lvl wbić, skille zrobić, eq ogarnąć. Chodzi mi o to, żebyście mi doradzili jakie questy na faccu można zrobić, które przydadzą się jak już będę miał pacc, jakie eq na knighta ogarnąć, takie sprawy.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

Ok, to tak.

Knight zawsze musi inwestować w dobre eq, to właśnie on bierze potworki na siebie i dostaje największe DMG.

im więcej kasy wydasz na eq, tym mniej zaplacisz za poty i blessy ;)

na początek wystarczy Ci (level 8-20/25)

-steel/dark helmet (około 500gp)

-plate armor (400gp)

-plate legs (400gp)

-spike sword (600-2000gp, zależy od świata na którym grasz)

-dwarven shield (około 300-500gp)

to tak do 20-25lvla, do tej pory powinieneś też mieć skille z 40/40 - 45/45

od lvla 20-25 można zainwestować w lepsze eq, mianowicie:

-warrior/crus helmet (około 6k)

-knight armor (5k)

-knight legs (5k)

-zaoan shoes (5k)

-wyvern fang (2k)

-dragon shield (4k)

-platinum amulet (2k, jeśli Cię stać. amulet to dodatek, jednak przydaje na knighcie przydaje się bardzo długo)

tutaj skille powinny być od 55 w górę (55 to totalne minimum)

na poziomie 35, masz łatwego questa na crusader helmet.

od 40-50lvla polecam

-DSM (40k)

-zao legs (15k)

-royal/zaoan helmet (royal 30k, zaoan 55k)

-wziąż zao shoes (5k)

-relic sword (25k)

-medusa shield (8k)

-platinum amulet (2k, już obowiązkowo)

do 20lvla możesz próbować expić na

-folda

-fibula

-roty pod thais

-small amazon camp, na północ od carlin (od 15lvla z kilkoma mp)

od 20-25lvla, możesz próbować bić większe amazon camp, na północ od venore

na 20lvlu, masz pierwszego questa którego warto zrobić.

jest to desert quest, nagroda z niego to 10k

od lvla 30, z trochę lepszymi skillami możesz bić elf fortess południowy-wschód od venore

oraz ostrożnie iść na elf fortess ale polecam przed murami, gdyż w środku można spotkać berki i leadery, które w wiekszych grupach moga byc niebezpieczne.

od 40-50 można (ostrożnie) próbować corymy, z dobrymi skillami dobrym eq.

jednak jest tam tyle botów że na 90% można o tym zapomnieć

teraz pojawiają się questy które robi się na facc, są to orc fortess na levelu 40

następnie od 50 poziomu masz 2 questy które warto wykonać, są to deep fibula oraz black knight quest

z questów na facc to chyba tyle ;)

exp do 50 poziomu, też chyba trochę Ci przybliżyłem

w razie pytań pisz PW

miłej gry =]

Opublikowano

Ok, to tak.

Knight zawsze musi inwestować w dobre eq, to właśnie on bierze potworki na siebie i dostaje największe DMG.

im więcej kasy wydasz na eq, tym mniej zaplacisz za poty i blessy ;)

na początek wystarczy Ci (level 8-20/25)

-steel/dark helmet (około 500gp)

-plate armor (400gp)

-plate legs (400gp)

-spike sword (600-2000gp, zależy od świata na którym grasz)

-dwarven shield (około 300-500gp)

to tak do 20-25lvla, do tej pory powinieneś też mieć skille z 40/40 - 45/45

od lvla 20-25 można zainwestować w lepsze eq, mianowicie:

-warrior/crus helmet (około 6k)

-knight armor (5k)

-knight legs (5k)

-zaoan shoes (5k)

-wyvern fang (2k)

-dragon shield (4k)

-platinum amulet (2k, jeśli Cię stać. amulet to dodatek, jednak przydaje na knighcie przydaje się bardzo długo)

tutaj skille powinny być od 55 w górę (55 to totalne minimum)

na poziomie 35, masz łatwego questa na crusader helmet.

od 40-50lvla polecam

-DSM (40k)

-zao legs (15k)

-royal/zaoan helmet (royal 30k, zaoan 55k)

-wziąż zao shoes (5k)

-relic sword (25k)

-medusa shield (8k)

-platinum amulet (2k, już obowiązkowo)

do 20lvla możesz próbować expić na

-folda

-fibula

-roty pod thais

-small amazon camp, na północ od carlin (od 15lvla z kilkoma mp)

od 20-25lvla, możesz próbować bić większe amazon camp, na północ od venore

na 20lvlu, masz pierwszego questa którego warto zrobić.

jest to desert quest, nagroda z niego to 10k

od lvla 30, z trochę lepszymi skillami możesz bić elf fortess południowy-wschód od venore

oraz ostrożnie iść na elf fortess ale polecam przed murami, gdyż w środku można spotkać berki i leadery, które w wiekszych grupach moga byc niebezpieczne.

od 40-50 można (ostrożnie) próbować corymy, z dobrymi skillami dobrym eq.

jednak jest tam tyle botów że na 90% można o tym zapomnieć

teraz pojawiają się questy które robi się na facc, są to orc fortess na levelu 40

następnie od 50 poziomu masz 2 questy które warto wykonać, są to deep fibula oraz black knight quest

z questów na facc to chyba tyle ;)

exp do 50 poziomu, też chyba trochę Ci przybliżyłem

w razie pytań pisz PW

miłej gry =]

Nie słuchaj tego goscia on ma cos z głowa.

Pierdoli jakies farmazony.

Kolego , nie boj sie odpalic tego scrolla odrazu . Dlaczego? dosc proste , jak go odpalisz to czas ktory bedziesz offline , beda ci lecialy skille , dodatkowo , mowisz ze chcesz wbic jakis tam level , tego tez nie rob , bo na paccu zrobisz to 3x szybciej. Na poczatek kup sobie jakiegos knight seta i jak wezmiesz pacc pobij cyclopolis i mutated humany na yala , w miedzy czasie bij jakies moby z ktorych leca itemy do addonow ( dobry zarobek i troche itremkow dla siebie zostawiaj ) . Co do questow , to na faccu szczezre powiedziawszy nie ma nic przydatnego.

Wiec nie boj sie odpalic tego scrolla , bo to nic strasznego.

Opublikowano

Nie słuchaj tego goscia on ma cos z głowa.

Pierdoli jakies farmazony.

Kolego , nie boj sie odpalic tego scrolla odrazu . Dlaczego? dosc proste , jak go odpalisz to czas ktory bedziesz offline , beda ci lecialy skille , dodatkowo , mowisz ze chcesz wbic jakis tam level , tego tez nie rob , bo na paccu zrobisz to 3x szybciej. Na poczatek kup sobie jakiegos knight seta i jak wezmiesz pacc pobij cyclopolis i mutated humany na yala , w miedzy czasie bij jakies moby z ktorych leca itemy do addonow ( dobry zarobek i troche itremkow dla siebie zostawiaj ) . Co do questow , to na faccu szczezre powiedziawszy nie ma nic przydatnego.

Wiec nie boj sie odpalic tego scrolla , bo to nic strasznego.

Cały Damian <3, jak już CI pisałem na gg uwielbiam twoje teksty czytać :DDD

Co do tamtego to spamuje tak bo już leci na kida widać gostek huehue.

co do tematu to odrazu aktywuj tego pacca i nie żałuj, wbijesz szybko lvl i skille na offie..

Opublikowano

@Psychoterapeuta

jedyna osoba która tutaj ma problem z głową to najwyraźniej ty...

przeinaczasz czyjeś słowa i masz problem z czynnością, której uczą się dzieci od pierwszych klas szkoły podstawowej.

gdyby matka natura była dla ciebie nieco łaskawsza, może wyciągnąłbyś informację z mojej wypowiedzi.

niestety nie dla wszystkich los jest łaskawy i może przychodzić ci z dużym trudem nawet rozumienie czytanego tekstu.

no cóż, czasem tak bywa.

przeczytaj uważnie to co napisałem, może po kilku razach zrozumiesz co miałem na myśli.

na wszelki wypadek powtórzę, bo sądząc po poziomie twoich wypowiedzi możesz nie sprostać temu wyzwaniu:
już w swoim pierwszym poście w tym temacie powiedziałem co sądzę o grze na facc'u, też jestem zdania że mija się ona z celem.

na pacc'u można zacząć znacznie szybciej i na miejscu Yamper aktywowałbym go odrazu.

@Takiszarytypek

co do spamowania...

spamowanie, z tego co mi wiadomo to pisanie nic nie wnoszących do tematu postów.

czy mój taki był? nie, starałem się pomóc pytającemu na tyle na ile umiałem.

i drobna sugestia: przeczytaj jeszcze raz treść swojej wypowiedzi i zastanów się kto spamuje

nastepnym razem powstrzymaj się od wypowiedzi jeśli masz pisać takie bzdury.

pozdrawiam =]

Opublikowano

Dobra, koniec tego spamu.

Dodam tylko od siebie, że zawsze pierwszy pacc na koncie to jest robienie questów, a to jest nieuniknione (Yalahar,Nargor i wiele więcej). Lepiej nie wykorzystasz pacca, niż w ten sposób.

Napisałeś, że nie będziesz miał czasu na granie, także radziłbym Ci jednak nie aktywować od razu, bo nie wybocisz sobie questów, a naprawdę, niektóre są strasznie czasochłonne. Poczekaj na wakacje, wtedy będziesz miał troszkę czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...