Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rust vs Nether? Która z tych gier lepsza?

Minkin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, w którą z nich gra więcej osób? Którą bardziej opłaca się kupić? Jaką widzicie przyszłość do tych obu gier?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nether jest lepszy od Rust'a i mam na to dużo argumentów. :)

Jestem pewien na 80%, że w Rust gra więcej osób - gra fajna, typowy survival, większa reklama gry, takie tam sprawy..

Ale Nether ma klimat, moc, przyszłość. Niby kolejny survival a jednak kompletnie coś innego. Ta gra ma szansę na wprowadzenie coś całkiem nowego.

+ Grafika. Rust tutaj odpada, Nether ma duży plus - prezentuje się całkiem przyzwoicie.

Co dalej pisać?

@down

Gracze są, przecież nie napisałem że ich nie ma.

Po prostu myślę, że jest mniej serwerów od Rust'a i trochę mniej graczy, bo gra nowsza i mniej znana.

@4down

Rust alpha i zajebisty klimat?

Grałem, nie zobaczyłem. Nie mnie oceniać takie gry, bo się różnią - ale jeśli miałbym brać Rust'a a Nethera to zabrałbym Nethera. Tak samo z Dayz i ISS.

Coś jeszcze?

I dodam, że obie gry się nadal rozwijają. Ktoś na dole wspomniał o małej mapie, dlatego o tym wspominam.

Rust jest dobry, ale na tym kończy. Nic dalej. Budujesz, zabijasz - sprawia to frajdę, wiem bo próbowałem. Ale na dłuższą metę raczej odpada.

Jak ktoś się zagrywa w DayZ czy ISS, to Nether powinien mu bardziej się spodobać.

challenger.png

Opublikowano

Właśnie głownie chodzi mi o graczy, żeby mieć z kim się postrzelać, bać się czy się przeżyje itd, a nie samemu na mapie biegać ;/

Opublikowano

Właśnie głownie chodzi mi o graczy, żeby mieć z kim się postrzelać, bać się czy się przeżyje itd, a nie samemu na mapie biegać ;/

No to DayZ.

Rust o wiele lepszy od Nethera.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No to DayZ.

DayZ xDD tam to się lata godzinami i nawet na full serwerze ciężko kogoś trafić a raz się zrespisz i co chwile ktoś wyskoczy. I DayZ nie ma zbytnio przyszłości.

NJxbd4x.png

Opublikowano

No to DayZ.

Ciągle gdzieś wciskasz to DayZ. :D

Wracając do tematu. Moim zdaniem Nether jest o wiele bardziej rozwiniętą grą niż Rust. Szczerze powiedziawszy Rust to taki że tak to ujmę "Biedny survival", gdzie głównym celem jest budowanie i walczenie między sobą. Nether natomiast jest bardziej dziki. :P Nie wiesz w którym momencie będzie akcja, bo w każdej chwili może cię zabić snajper czy wyskoczyć zza krzaków gracz ze strzelbą. Krótko mówiąc Nether bardziej skupia się na survivalu, znajdowaniu ekwipunku itd.

Opublikowano

DayZ xDD tam to się lata godzinami i nawet na full serwerze ciężko kogoś trafić a raz się zrespisz i co chwile ktoś wyskoczy. I DayZ nie ma zbytnio przyszłości.

Na serwerze 40 graczy można się dosłownie o nich potykać. Sam nie gram na full serwach, bo za dużo ich. Oczywiście w lesie ciężko spotkać, ale miasta typu Berezino czy Elektrozavodzsk. Tam jest TDM z opóźnionym respawnem. A na lotniskach...

Ciągle gdzieś wciskasz to DayZ. :D

Jest mowa o grach survival :D .

Wracając do tematu. Moim zdaniem Nether jest o wiele bardziej rozwiniętą grą niż Rust. Szczerze powiedziawszy Rust to taki że tak to ujmę "Biedny survival", gdzie głównym celem jest budowanie i walczenie między sobą. Nether natomiast jest bardziej dziki. :P Nie wiesz w którym momencie będzie akcja, bo w każdej chwili może cię zabić snajper czy wyskoczyć zza krzaków gracz ze strzelbą. Krótko mówiąc Nether bardziej skupia się na survivalu, znajdowaniu ekwipunku itd.

Nether bardziej rozwinięty niż Rust? Proszę Cię. Czym wygrywa Nether? Tylko grafiką.

Rust nie jest grą survivalową do końca chociaż ma takie aspekty. Budowanie baz, kontakty z sąsiadami, handel, zasadzki, wyprawy. Cały Rust. W Rust walka? Nie każdy strzela. Można się dogadać.

Za to Nether to PvP, mała mapa, Gdzie tu realizm? Lvlowanie, umiejętności, kupowanie sprzętu itd. To nie są rzeczy do survivalu. Zresztą Rust ma ogromne możliwości moderskie, a Nether już nie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Polecam wejść w eksperymentalną betę Rusta, grafika wygląda teraz o niebo lepiej, animacje są płynniejsze, jest bardzo ładne oświetlenie,

cienie, tylko że narazie nie ma tam co robić.

Ogółem polecam bardziej Rusta, bo mimo bardzo wczesnej fazy Alpha, widać w nim potencjał.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Rust podoba mi się pod tym względem, że ciągle jakieś bardzo fajne aktualizacje wychodzą, np. nowa mapa, jakieś dodatkowe meele itd

Opublikowano

Na serwerze 40 graczy można się dosłownie o nich potykać. Sam nie gram na full serwach, bo za dużo ich. Oczywiście w lesie ciężko spotkać, ale miasta typu Berezino czy Elektrozavodzsk. Tam jest TDM z opóźnionym respawnem. A na lotniskach...

Jest mowa o grach survival :D .

Nether bardziej rozwinięty niż Rust? Proszę Cię. Czym wygrywa Nether? Tylko grafiką.

Rust nie jest grą survivalową do końca chociaż ma takie aspekty. Budowanie baz, kontakty z sąsiadami, handel, zasadzki, wyprawy. Cały Rust. W Rust walka? Nie każdy strzela. Można się dogadać.

Za to Nether to PvP, mała mapa, Gdzie tu realizm? Lvlowanie, umiejętności, kupowanie sprzętu itd. To nie są rzeczy do survivalu. Zresztą Rust ma ogromne możliwości moderskie, a Nether już nie.

Nether ma potencjał, a Rust nie przynajmniej moim zdaniem go nie ma. Autor tematu szuka gry o tematyce survivalowej więc jako tako Nether o wiele bardziej komponuję się w tej kategorii niż Rust. Realizm? A na co to komu? Gra ma sprawiać przyjemność a nie być odwzorowaniem prawdziwego życia. Zdobywanie poziomów, umiejętności itd. To są elementy survivalu tylko, że tak to ujmę bardziej rozbudowanego. Mała mapa? Błagam cię nie załamuj mnie... A jaką mapę masz w Rust? Wielką sawannę z kilkoma górami itd. Faktycznie ogromna jednak co to ma za znaczenie skoro jest krótko mówiąc pusta... Nether z kolei ma małą mapę tu masz rację, ale za to niesamowicie rozbudowaną. To takie DayZ w Nowym Jorku tylko że z kosmitami. ;)

Nie chcę tutaj wmawiać że rust jest beznadziejny, bo wszystko na swój sposób jest ciekawe. Jednak mimo wszystko jeśli chodzi o survival to Nether zwycięża nad wszystkimi tytułami z tej półki. Jedynym minusem jest bardzo niska popularność tej gry w polsce. Jednak myślę że z czasem to się zmieni.

Opublikowano

Nie chcę tutaj wmawiać że rust jest beznadziejny, bo wszystko na swój sposób jest ciekawe. Jednak mimo wszystko jeśli chodzi o survival to Nether zwycięża nad wszystkimi tytułami z tej półki. Jedynym minusem jest bardzo niska popularność tej gry w polsce. Jednak myślę że z czasem to się zmieni.

Nad DayZ też zwycięża? Daj spokój.

Rust to nie survival.

Nether jest bardziej jak WarZ. Po prostu typowe PvP. W Nether nie ma przyjacielskich kontaktów z innymi graczami.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Nad DayZ też zwycięża? Daj spokój.

Rust to nie survival.

Nether jest bardziej jak WarZ. Po prostu typowe PvP. W Nether nie ma przyjacielskich kontaktów z innymi graczami.

Owszem nad DayZ też zwycięża. Nie tylko mniejszą ilością błędów czy też małą liczbą cziterów, ale też lepszą mapą. Bądźmy szczerzy mapa w DayZ to w 95% pola i lasy z małą liczbą zabudowań.

Opublikowano

Owszem nad DayZ też zwycięża. Nie tylko mniejszą ilością błędów czy też małą liczbą cziterów, ale też lepszą mapą. Bądźmy szczerzy mapa w DayZ to w 95% pola i lasy z małą liczbą zabudowań.

Stara mapa w Rust też była bardzo pusta, ale mimo to fajnych miejsc na osiedlenie się było b. dużo.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Owszem nad DayZ też zwycięża.

Nie.

Nie tylko mniejszą ilością błędów

Tak.

małą liczbą cziterów

Nie, to złudzenie, bo w DayZ gra więcej osób i ludzie znajdują cheaterów, żeby na yt wrzucić. Ja mimo 114 godzin ani jednego nie znalazłem.

lepszą mapą.

Tak samo wyglądające budynki.

Bądźmy szczerzy mapa w DayZ to w 95% pola i lasy z małą liczbą zabudowań.

I to jest dobre. Jeśli wszędzie byłyby budynki to ludzie by się nie spotykali. A tak wszyscy biegną do miast.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...